MicrosoftTeams-image (3)

Ny storkamp i vente onsdag aften

I Machineseeker EHF Champions League går turen onsdag til det nordlige Tyskland, hvor THW Kiel tager i mod. Sebastian Barthold ser frem til endnu et tæt europæisk topopgør.

I seneste spillerunde blev det til et nederlag til mestrene fra Barça, men for Aalborg Håndbolds norske fløjspiller Sebastian Barthold er der stadig elementer fra opgøret, der kan tages med videre til onsdagens dyst.

– Det er på mange måder en helt ny kamp der venter os, og mod en anden type mandskab. Vi spillede os til mange store chancer mod Barça, og generelt set har vi haft et godt angrebsspil i mange kampe, så det kan vi tage med videre. Vi skal dog have sat lidt mere skik på det defensive inden en ny stor kamp. Derfor har vi i træningen haft fokus på begge dele, men ved at der er mere at hente på det defensive i forhold til de seneste kampe, lyder analysen fra Sebastian Barthold.

I alt har de to hold mødtes otte gange tidligere i europæisk sammenhæng, men det var i først i den forgangne sæson 2021/22, at Aalborg Håndbold fik skovlen under nordtyskerne, da man for et lille års tid siden sejrede med cifrene 35-33 i Sparekassen Danmark Arena.

– Historik er historik og nogle hold står man bedre til end andre. I bund og grund betyder hverken statistikken eller sejren for et år siden noget. Vores fokus er på kampen i morgen, vi har mange kvaliteter på holdet, og vi ved, at hvis vi alle yder vores bedste, så kan vi slå alle hold. Så det handler om, at vi skal være mange nok, der præsterer på et højt nok niveau, så kan vi godt tage sejren på en svær udebane, lyder det videre fra Aalborg Håndbolds nummer 6.

På hjemmebanen Wunderino Arena, hvor der er plads til 13.000 fans, har THW Kiel foreløbig vundet begge denne sæsons hjemmekampe i Machineseeker EHF Champions League, og Sebastian Barthold forventer en ny, tæt europæisk kamp på en svær udebane.

– Det er et tysk hold, der spiller på en typisk tysk måde. De er meget fysiske og hårdt spillende, og har både mange dygtige individualister, men også et stærkt kollektiv. Samtidig er det en stærk hjemmebane de har, så det bliver både sjovt og udfordrende for os at spille der.

Vi har mange kvaliteter på holdet, og vi ved, at hvis vi alle yder vores bedste, så kan vi slå alle hold

– Spillemæssigt har de nogle ting, som vi skal være forberedt på. Blandt andet har de spillet meget 7-mod-6, og det er klart, at hvis de kan spille det system godt, så kan det være svært at dække godt nok op til at straffe dem i kontrafasen. Det er en af de mange nuancer der er i sådan en kamp, og det er de små detaljer der til sammen gør forskellen i forhold til hvem der vinder sådan en kamp. Der skal vi være dygtige til at vippe dem over til egen fordel, forklarer Sebastian Barthold videre.

Før kampen er Aalborg Håndbold placeret på en fjerdeplads i pulje B bag Barça, Nantes og Kielce, mens tyskerne følger lige efter på gruppens femteplads. Så der er endnu engang vigtige point på spil.

– Der er så mange gode hold i vores pulje, så alle point vi kan skrabe til os, er ekstremt værdifulde på vejen videre. Det er som sagt små marginaler der afgør det, dem skal vi hive over på vores side, så vi står godt placeret når pointene skal lægges sammen efter de 14 kampe i puljen, forklarer den norske landsholdsspiller.

Onsdag aften vil der også være en god mængde Aalborg Håndbold-fans på plads i Wunderino Arena, noget der i den grad har betydning for spillerne.

– Ja naturligvis betyder det meget. Vi har fantastisk opbakning ligegyldig hvor vi spiller, så det er da fedt at mange også tager turen til Kiel, vi lægger mærke til de røde trøjer på tribunerne og mærker det inde på banen, afrunder Sebastian Barthold.

Onsdagens spændende kamp kan ses direkte på See og Viaplay med optakt fra kl. 20.00.

EHF Champions League håndbold i Aalborg.

Aalborg Håndbold - Kolstad Håndbold slut 27-25

Aleks Olah og Gøran Søgaard Johannessen

Returkamp mod Kolstad onsdag

Onsdag aften er der returopgør i Machineseeker EHF Champions League mod de norske mestre fra Kolstad, et opgør som Aleks Vlah her ser frem til. Efter lørdagens skuffende 30-30 resultat...
Lemvig2

Første pointtab en realitet

Efter en energiforladt indsats på udebane mod Lemvig-Thyborøn måtte Aalborg Håndbold lørdag eftermiddag nøjes med uafgjort 30-30 i Herreligaen. Lørdag eftermiddag var Lemvig-Thyborøn Håndbold næste udfordring for Aalborg Håndbold i...
BF Nordjyske Wallpaper (skin) 2560 x 1440

Black Week starter fredag på webshoppen

Fredag, lørdag og søndag er der Black Week på webshoppen, ligesom der fredag fra 9-15 er åbent i Sparekassen Danmark Arena. Her kan man købe de flotte Black Edition spillertrøjer...

Håndbold i verdensklasse