MicrosoftTeams-image (3)

Nyt ligabrag venter lørdag

Lørdag kl. 16.00 gælder det Fredericia HK på udebane i HTH Herreligaen, en kamp som Sebastian Barthold her ser frem til.

Efter onsdagens komfortable sejr i Machineseeker EHF Champions League over Celje, skal Aalborg Håndbold atter i ilden lørdag, hvor det gælder opgøret på udebane mod ligarivalerne fra Fredericia HK.

– Vi havde en fin oplevelse i Slovenien, hvor vi tog derned for at hente to point og skabe det bedste udgangspunkt for vejen videre. Derfor var vi også glade for at tage sejren, i en kamp, hvor jeg føler vi kontrollerede tingene. Vi satte os tidligt på tingene og kørte en sikker sejr hjem, alle mand fik spilletid og kom på banen, så det var en god oplevelse, forklarer Aalborg Håndbolds norske fløjspiller Sebastian Barthold, der sammen med holdkammeraterne lørdag skal en tur til Fredericia.

Med blot fem spillerunder tilbage af HTH Herreligaen er Aalborg Håndbold fortsat på førstepladsen med et forspring på to point til GOG, mens lørdagens værter inden kampen er placeret på en syvendeplads med 22 point for 21 kampe, og ligger i et tæt kapløb med en håndfuld hold om at fastholde den vigtige slutspilsplads. Fredericia-mandskabet er kommet godt fra start i det nye år, hvor man foreløbig har vundet har alle tre kampe.

Seneste indbyrdes opgør blev spillet i Sparekassen Danmark Arena i slutningen af oktober, en særdeles målrig affære der endte med en nordjysk sejr på hele 44-39, og en kamp hvor både Felix Claar og Fredericias James Junior Scott begge scorede 10 mål.

– Jeg husker det som en meget tempofyldt kamp, hvor der ikke blev spillet meget forsvar eller foretaget mange succesfulde defensive aktioner. Det skal vi have ændret, og nøglen til en sejr i morgen for os bliver at komme godt retur og stå stærkt i forsvaret, noget som jeg synes vi er begyndt at ramme på det seneste.

– Vores offensiv fungerede til gengæld rigtig godt senest vi mødte dem, selvom vi ved at Frederica går aggressivt og fysisk til værks i forsvaret. Så vi skal se om vi kan få dem i bevægelse og få flyttet rundt med dem på banen, så tror jeg også vi kan lykkedes med vores angreb igen.

Vi skal sørge for at komme til gode chancer og eksekvere godt i angrebet, samt selvfølgelig stå stærkt i defensiven.

– Vi ved dog også, at alle kampe har deres eget liv, og får de først gang i deres offensive hårde forsvar, så har de masser af kvalitet til at komme i gode situationer. De spiller hurtigt frem ad banen, så vi skal sørge for at komme til gode chancer og eksekvere godt i angrebet, samt selvfølgelig stå stærkt i defensiven, lyder det videre fra Sebastian Barthold, der ser frem til gensynet med Fredericia Idrætscenter.

– Jeg glæder mig til kampen, for Fredericia er altid et spændende og sjovt sted at spille, og selvom det er en svær udebane, så er det altid fedt med engagerede fans, det er bare sjovere når der er gang i den, lyder det videre fra Sebastian Barthold.

På trods af savnet af flere spillere i de seneste kampe, hvor man blandt andet i onsdagens kamp mod Celje blot havde 14 mand på holdkortet, har Aalborg Håndbold alligevel formået at finde ind i en god spillemæssig rytme.

– Selvfølgelig vil vi helst have alle mand til rådighed, men når situationen er som den er, så ser man tit at der er nogen der stepper op og tager mere ansvar, og de der er tilbage i truppen, rykker sammen i bussen. Med færre strenge at spille på, har vi måske spillet i en mere fast konstellation på det seneste, men man må jo spille med dem man har.

– Vi er trods alt ikke dårligere end at vi kan slå alle med det mandskab vi har til rådighed lige nu synes jeg, så det handler om ikke at belaste truppen for meget, hvis det er muligt. Selvfølgelig går vi altid efter at vinde, men trænerteamet er dygtige til at fordeler ressourcer og spilleminutter fornuftigt, afrunder den norske landsholdsspiller.

Lørdagens kamp spilles kl. 16.00 i Fredericia Idrætscenter. Opgøret transmitteres ikke direkte, men kan følges via livescore på tophaandbold.dk.

HTH LIGAEN i Sparekassen Danmark  Arena
Aalborg Håndbold-Skanderborg AGF Foto: Henrik Hansen

Bredden viste atter sit værd i ny ligasejr

Alle mand kom i aktion fredag aften, da Aalborg Håndbold sendte Skanderborg-AGF hjem med et stensikkert 31-22 nederlag. Mindre end to døgn efter sejren over OTP Bank Pick Szeged i...
HTH LIGAEN i Sparekassen Danmark  Arena
Aalborg Håndbold-GOG Foto: Henrik Hansen

Dansk landsholdstrup udtaget

Landstræner har fredag formiddag udtaget de spillere, der skal deltage ved landsholdssamlingen 13.-17. marts. Som verdensmestre er Danmark allerede udtaget til OL i paris, og derfor venter der ingen gældende...
Spiller præsentation og testkamp mellem Aalborg Håndbold & Flensburg/Handewitt

Praktisk information til fredagens kamp mod Skanderborg-AGF

Læs praktisk information til aftenens opgør i Herreligaen mod Skanderborg-AGF i Sparekassen Danmark Arena. Billetter Der er endnu få ledige billetter til aftenens kamp, find dine pladser via linket herunder....

Håndbold i verdensklasse