MicrosoftTeams-image (3)

Overbevisende sejr fremtvinger tredje DM-finale

Via en bundrutineret indsats førte Aalborg Håndbold fra start til slut, da GOG i Odense blev nedlagt med cifrene 34-29 i den anden DM-finale.

Forud for dagens anden semifinale var der godt nyt til cheftræner Stefan Madsen, der kunne byde nyligt menisken opererede Mads Hoxer tilbage i truppen, mens islandske Aron Pálmarsson fortsat ikke var blevet sin skade kvit.

Ganske som i første finale var det Aalborg Håndbold der kom bedst fra start, blandt andet via en solid defensiv og et par gode redninger fra Simon Gade i målet. Det gav en tidlig føring på 4-1, men desværre også kampens første 2-minutters udvisning til Henrik Møllgaard.

Den udnyttede værterne til at reducere i to omgange, men den nordjyske føring blev bevaret, så stillingen efter 11 minutter hed 7-5.

Som vanligt var det erfarne Felix Claar der udgjorde maskinrummet i Aalborg-offensiven, denne dag dog godt hjulpet af evigt alsidige Henrik Møllgaard. Sammen fik man flere gange med succes fodret Sebastian Barthold på fløjen, hvorfra nordmanden leverede tre af sine i alt otte scoringer i kampens første 14 minutter.

Netop Barthold blev, lettere tvivlsomt, i dømt kampens anden 2-minutters udvisning, og kort efter blev Henrik Møllgaard atter ramt af samme skæbne. Begge undertalsperioder blev dog klaret i fin stil, ikke mindst takket været Simon Gade, der leverede adskillige flotte redninger.

Samtidig viste Lukas Sandell eksempler på sin fart, finter og afslutninger, og hamrede Aalborg Håndbold i front 13-9, hvilket tvang GOG til at tage timeout efter 17 minutters spil.

Fynboerne kunne dog ikke nedbryde Aalborg-defensiven, hvor Mads Hoxer efter 20 minutters spil gjorde comeback. Efter to hurtige reduceringer fra GOG fortsatte den nordjyske optur, og med fem ubesvarede mål, blev en syv-måls føring opbygget efter 25 minutter.

En skade til Sebastian Barthold og endnu en 2-minutters udvisning, denne gang til Victor Kløve, satte dog midlertidige skår i glæden, men Aalborg Håndbold kunne alligevel gå til pausen med en fuldt fortjent føring på seks scoringer.

Dermed var manuskriptet fra første finale næsten fulgt, men modsat onsdagens opgør, lykkedes det ikke i samme omfang GOG at løbe Aalborg Håndbold over ende i anden halvlegs indledning.

I stedet fortsatte den meget høje træfsikkerhed i Aalborg-angrebet, og det i en sådan grad, at man kunne tro, at Tobias Thulin i GOG-målet fik susen for ørene af de mange bolde der strøg i nettet.

Den anden 2-minutters udvisning til Sebastian Barthold gav dog hjemmeholdet nyt håb, da man fik reduceret den rød-hvide føring til fire mål, og da Jerry Tollbring kort efter kunne reducere yderligere på straffekast, kogte det på tribunerne i Jyske Bank Arena.

En behændig timeout fra Stefan Madsen, efterfulgt af den anden scoring fra Mads Hoxer, samt en udvisning til GOG, gav et midlertidigt pusterum, men med et lille kvarter tilbage var pauseføringen halveret til tre scoringer.

Da fynboerne samtidig kom hurtigt til deres mål, fornemmede man at kampens udfald nu var et spørgsmål om hvorvidt der var benzin nok i den rød-hvide tank til at stå distancen.

Heldigvis viste hele Aalborg-mandskabet i slutfasen, at man har en vis rutine at trække på i afgørende kampe som denne.

Med lange, kløgtige angreb, der oftest blev afsluttet med scoringer, blev gassen stille og roligt taget af den gule fynske ballon.

End ikke en febrilsk slutspurt fra GOG i kampens sidste minutter kunne ændre på udfaldet, og Aalborg Håndbold-spillerne kunne efter slutfløjtet lade sig hylde af de 300 højlydte medrejsende fans for den samlede sejr, der blev på 34-29.

Med dagens resultat venter nu en altafgørende tredje DM-finale, der skal afgøre hvilket af de to hold der kan sikre sig årets DM-titel.

Denne spilles på lørdag 10. juni kl. 13.30 i Sparekassen Danmark Arena i Aalborg og information om et eventuelt billetsalg til kampen følger i de kommende dage her på aalborghaandbold.dk og på vores sociale medier.

Matchfacts HTH Herreligaen, 2. DM-finale

GOG – Aalborg Håndbold 29-34 (14-20)

Stillinger undervejs

10’ 5-6, 20’ 11-13, 30’ 14-20, 40’ 19-23, 50’ 24-28, 60’ 29-34

Målscorere Aalborg Håndbold

Sebastian Barthold 8, Lukas Sandell 6, Felix Claar 5, Buster Juul 3, Henrik Møllgaard 3, Mads Hoxer 3, Kristian Bjørnsen 3, René Antonsen 1, Jesper Nielsen 1, Benjamin Jakobsen 1

Redningsprocenter Aalborg Håndbold

Simon Gade – 35,9%

Mikael Aggefors – 0%

Målscorere GOG

Emil Madsen 9, Jerry Tollbring 6, Lukas Jørgensen 5, Oskar Vind Rasmussen 3, Morten Olsen 3, Simon Pytlick 3

Redningsprocenter GOG

Tobias Thulin – 22,5%

Matthias Dorgelo – 50%

2-minutters udvisninger

GOG: 3

Aalborg Håndbold: 4

4.000 tilskuere i Jyske Bank Arena

Skjern 2-8

Ny sejr sender Aalborg Håndbold i DM-finalen!

Aalborg Håndbold viste stor kynisme, da man i anden semifinale mod Skjern Håndbold sejrede med 34-25 søndag. Hansen, Nilsson og Hoxer med hver seks mål. Med en sejr i ryggen...
HTH LIGAEN i Sparekassen Danmark  Arena
Aalborg Håndbold-Skjern Håndbold første DM-semifinale Foto: Henrik Hansen

Barthold forventer ny svær kamp mod Skjern

Efter sejr i første semifinale på hjemmebane skal Aalborg Håndbold søndag eftermiddag til Skjern, hvor jagten på en plads i DM-finalen fortsætter. Læs optakt til kampen med Sebastian Barthold. Den...
HTH LIGAEN i Sparekassen Danmark  Arena
Aalborg Håndbold-Skjern Håndbold første DM-semifinale Foto: Henrik Hansen

Norsten & Co. nedlagde Skjern

Første DM-semifinale blev en tæt affære, hvor en storspillende Fabian Norsten var kampafgørende med sine i alt 18 redninger. Mads Hoxer topscorer med syv mål. Efter halvanden uges pause var...

Håndbold i verdensklasse