MicrosoftTeams-image (3)

Pálmarssons pistol pløkkede Celje i sænk

En Aron Pálmarsson i hopla førte an med 10 scoringer, da Aalborg Håndbold onsdag aften sejrede sikkert med 34-31 på udebane over Celje.

Forud for aftenens kamp lå det fast, at Aalborg Håndbold er garanteret avancement fra gruppespillet i Machineseeker EHF Champions League. Den endelige placering i gruppen lå dog ikke fast, hvorfor der var alt at spille for mod slovenske Celje, der allerede inden kampen havde udspillet sin rolle i turneringen.

Trods savnet af fire spillere, holdt man i kampens indledning fint trit med hjemmeholdet, og især Kristian Bjørnsen var fra start i fokus med hele fem scoringer på mindre end ni minutter, heraf flere på hurtige kontraløb.

Som det ofte er set, skulle man rent defensivt bruge lidt tid på at indstille sig på modstanderens offensiv, men den periode blev i dagens kamp kort, og efter blot 10 minutter var Stefan Madsens mandskab i front med hele 8-4.

En Celje-timeout kunne ikke fravriste taktstokken fra de rødklædte danskere, og to missiler fra Aron Pálmarssons hånd bragte i stedet Aalborg Håndbold yderligere i front.

Af uvisse årsager valgte hjemmeholdets træner Alem Toskic, at den kommende Aalborg-spiller, og nuværende Champions League-topscorer, Aleks Vlah ikke skulle være på banen i kampens første 17 minutter. Indskiftningen af Vlah midtvejs i halvlegen gav værterne et mindre løft, hvor man også rent defensivt gik mere aggressivt til værks, og reducerede den danske føring fra seks til fire scoringer.

Kort før pausen var det Stefan Madsens tur til at tage en timeout, og det gav afsæt til en god afslutning på første halvleg, der blev afsluttet med en velspillende Aron Pálmarssons sjette scoring, hvorfor stillingen ved pausen hed 19-15 i dansk favør.

Fra anden halvlegs start kom Mikael Aggefors på mål, og svenskeren indledte med en fiks fodparade, en redning der i modsatte ende blev omsat til scoring. Føringen voksede hurtigt til syv mål, men et par brændte muligheder og en udvisning til Kristian Bjørnsen betød at Celje nærmest omgående fik reduceret føringen til fire scoringer igen.

Man sad dog med fornemmelsen af, at værterne ikke for alvor kunne true Aalborg Håndbold, og end ikke topscorer Vlah, der efter 42 minutter blev noteret for sin første scoring, kunne stoppe den velspillende røde maskine.

På fløjene blev det således også til spilletid til Andreas Væver og Andreas Flodman, ligesom Victor Kløve kom på banen i store dele af anden halvleg.

Med et kvarter igen var føringen atter på seks scoringer, og selvom hjemmeholdet blev ved med at kæmpe, leverede Mads Hoxer og Felix Claar en række fine scoringer, så føringen løbende blev bevaret.

Holdene fulgtes stort set ad scoring for scoring resten af vejen til slutcifrene 34-31 til Aalborg Håndbold, krydret med yderligere tre mål af Aron Pálmarsson, der med sine i alt 10 scoringer var kampens største oplevelse.

Med sejren slutter Aalborg Håndbold på femtepladsen i Machineseeker EHF Champions League gruppe B, hvilket betyder at man i de kommende 1/8-finaler, der spilles i slutningen af marts måned, skal møde holdet der slutter på fjerdepladsen i gruppe A. Hvem det bliver ligger i skrivende stund ikke fast,

Matchfacts Machineseeker EHF Champions League

RK Celje Pivovarna Lasko – Aalborg Håndbold 31-34 (15-19)

Stillinger undervejs

10’ 4-7, 20’ 8-14, 30’ 15-19, 40’ 20-25, 50’ 25-30, 60’ 31-34

Målscorere Aalborg Håndbold

Aron Pálmarsson 10, Kristian Bjørnsen 7, Felix Claar 4, Mads Hoxer 4, Sebastian Barthold 3, René Antonsen 3, Lukas Sandell 2, Andreas Væver 1

Redningsprocenter Aalborg Håndbold

Simon Gade – 11%

Mikael Aggefors – 20%

Målscorere RK Celje Pivovarna Lasko

Gal Marguc 5, Aleks Vlah 5, Ante Ivankovic 5, Tadej Mazej 4, Stefan Žabic 3, Tilen Strmljan 3, Patrik Martinovic 3, Žiga Mlakar 1, Tim Cokan 1, Vakašin Antonijević 1

Redningsprocenter RK Celje Pivovarna Lasko

Yassine Belkaied 17%

Nebojša Bojić 25%

2-minutters udvisninger

RK Celje Pivovarna Lasko: 1

Aalborg Håndbold: 1

2.000 tilskuere i Dvorana Zlatorog, Celje

EHF Champions League  i Sparekassen Danmark  Arena Aalborg
Aalborg Håndbold-Telekom Veszprem HCFoto: Henrik Hansen

Værd at vide før DM-finalerne

Bliv klar til søndagens første DM-finale. Læs facts og spændende vinkler på opgøret mod Fredericia HK. Det er niende sæson, Aalborg Håndbold har kvalificeret sig til DM-finalerne, hvis man medregner...
fans1

Intet billetsalg til første DM-finale

Der bliver ikke sat billetter til salg til søndagens første DM-finale i Sparekassen Danmark Arena. Søndag aften stod det klart, at Aalborg Håndbold er tilbage i DM-finalen i Herreligaen, hvor...
Skjern 2-8

Ny sejr sender Aalborg Håndbold i DM-finalen!

Aalborg Håndbold viste stor kynisme, da man i anden semifinale mod Skjern Håndbold sejrede med 34-25 søndag. Hansen, Nilsson og Hoxer med hver seks mål. Med en sejr i ryggen...

Håndbold i verdensklasse