MicrosoftTeams-image (3)

Patrick Wiesmach: Vant til at vinde DM-guld i Aalborg….

Der er en god blanding af humor og høje sportslige forventninger hos Patrick Wiesmach, når snakken falder på hans fortid i nordjysk håndbold og den kommende sæson.
 
– Jeg sluttede med DM-guld tre år i træk i det daværende AaB Håndbold, to år som U 18-spiller og et år på liga-holdet, så hvorfor ikke fortsætte den gode stime i denne sæson, siger 26-årige Patrick Wiesmach med et stort smil.
 
Patrick Wiesmach var med til at vinde det danske mesterskab med AaB Håndbold i maj 2010 – i en rolle som bænkevarmer, mens Jan Lennartsson huserede på højre fløj. Derefter fulgte seks succesrige sæsoner i Team Tvis Holstebro med debut på A-landsholdet og titel som suveræn liga-topscorer.
 
– Det er spændende at vende hjem til Aalborg, og nu glæder vi os til at komme i gang med kampene, der betyder noget. Vi har trænet hårdt fysisk, og jeg kan klart mærke, at træningsmængden er sat op. Efter den tunge træning gælder det nu om at få mere fart i benene her i dagene op til de første kampe. Jeg har haft nogle små-skavanker som følge af træningen, men det lysner forude. Vi er fem nye spillere i truppen, ny træner, nyt spilkoncept i forsvar og angreb i forhold til det, jeg er vant til, men jeg synes, det tegner rigtigt godt, og jeg er sikker på, at vi kan blande os i kampen om medaljerne, siger Patrick Wiesmach.
 
Når Patrick Wiesmach ikke har trænet håndbold, er tiden gået med at indrette den nye lejlighed i Aalborgs centrum.
 
– Aalborg har så utroligt meget at byde på, så jeg nyder virkelig at være tæt på alle de muligheder, du har med kultur af en hver slags inden for gå afstand i midtbyen. Ellers er det rart at være kommet tættere på familie og venner her i det nordjyske. Jeg vil gerne have det således, at det hele ikke drejer sig om håndbold, siger Patrick Wiesmach, der for snart et år siden blev færdiguddannet som fysioterapeut i Holstebro.
 
Han kigger også søgende i kalenderen for at finde en eventuel fri-weekend, så han kan besøge kæresten Mia Biltoft, der er ca. 1.000 km væk – i Bundesliga-klubben Bietigheim i Tyskland. Hun er desuden i den danske landsholdstrup, så det bliver ikke meget, de ser til hinanden i de kommende måneder.
 
Fodbold frem for håndbold i et par sæsoner
 
Patrick Wiesmach viste også sit fodboldtalent frem i ungdomsårene i AaB. Håndboldkarrieren blev indledt i barndomsklubben Vodskov IF, men faktisk droppede han håndbolden til fordel for fodbolden som lilleput og som førsteårs drengespiller. Derefter blev håndbolden prioriteret, først i Hjallerup IF og senere i AaB Håndbold.
 
Et valg, han absolut ikke fortryder i dag…
 
På lørdag spiller han sin første rigtige kamp for Aalborg Håndbold – 1/8-finalen i Santander Cup på udebane mod Mors-Thy Håndbold, næste onsdag gælder det liga-premieren på udebane mod SønderjyskE og mandag 19. september kl. 19.30 er han for alvor tilbage i Jutlander Bank Arena, når vi møder Århus Håndbold.
 
 

Santander Final4 2024 i Boxen i Herning 
Semifinalen Aalborg Håndbold-BSH Foto: Henrik Hansen

Norske fløje med ved OL-tests

Kristian Bjørnsen og Sebastian Barthold er begge med, når Norge spiller tre testkampe i maj. 22 spillere skal repræsentere Norge ved Gjensidige Cup, som afvikles 9.-12. maj i Oslo. Her...
Santander Final4 2024 i Boxen i Herning 
Semifinalen Aalborg Håndbold-BSH Foto: Henrik Hansen

Fire mand udtaget til det danske landshold

Landstræner Nicolaj Jakobsen har fire Aalborg Håndbold-spillere med i den danske trup til maj måneds to testkampe. Således er Simon Hald, Mads Hoxer, Thomas Arnoldsen og Niklas Landin alle udtaget...
MTH1-4

Arbejdssejr i Thisted sikrede puljesejren

Med cifrene 33-27 tog Aalborg Håndbold den fjerde sejr i træk i slutspilspuljen. Hoxer, Vlah og Arnoldsen med hver fem mål. Efter komfortable sejre i de første tre slutspilskampe skulle...

Håndbold i verdensklasse