MicrosoftTeams-image (3)

​Plads til de unge i Aalborg Håndbold

Mens vi ser frem mod søndagens anden DM-finale, hvor det danske mesterskab kan blive afgjort, har vores ungdomshold spillet sæsonens sidste kamp. En sæson hvor flere U19-spillere har vist sig frem på de største håndboldscener rundt i verden, såsom kampe ved Super Globe og flere historiske resultater i EHF Champions League.

“Vi har gennem alle de år, vi har eksisteret, prioriteret at arbejde med udvikling af unge spillere og har en tradition for at lykkes med at få folk i gennem til ligaholdet,” udtaler cheftræner Stefan Madsen.

På ungdomssiden blev det en pointmæssig udfordrende sæson, hvor holdene flere gange måtte se sig slået af andre dygtige hold. Alligevel er sæsonen 2021/22 en sæson, hvor vi som klub kan kigge tilbage på flere succeshistorier.

“Selvfølgelig vil vi gerne vinde ungdomskampe, men det er ikke det, der er afgørende for os. Derfor glæder det mig nu at se, at det, vi laver i vores ungdomsafdeling, bærer frugt i forhold til de unge mennesker, der får chancen i ligasammenhæng.”

Ligadebut til flere ungdomsspillere denne sæson
I sæsonen 2021/22 har hele seks ungdomsspillere fundet vej til holdkortet både nationalt og internationalt for Aalborg Håndbold, og flere gange har de grebet chancen og bidraget med flotte scoringer eller redninger. Eksempelvis i hjemmekampen mod Ribe-Esbjerg HH, hvor vores ungdomsspiller Victor Kløve kvitterede med fire scoringer, eller mod Mors-Thy Håndbold hvor Christian Termansen nettede otte gange. Begge med titlen som Resolut Kampens Spiller efterfølgende.

“Jeg ved godt, at med det, vi har gang i på ligaholdet, så kan det være svært som ung fremadstormende spiller at bide sig fast. Og jeg ved også, at der er nogle af de unge, der har forsøgt at blive bekræftet i, at man ikke skal være i Aalborg, fordi at der får man alligevel chancen.”

Det er cheftræneren ikke enig i og føler sig helt overbevist om, at det arbejde, der bliver gjort på ungdomssiden med udvikling af talenter vil fortsætte og samtidig klæde dem på til at udleve deres drømme og ambitioner om en fremtid inden for håndbolden.

“Det er rigtigt, at hvis man søger de lavthængende frugter og resultater på den korte bane, så har det vist sig i den seneste tid, at det har vi haft svært ved. Men hvis man søger et miljø, hvor man bliver testet hver evig eneste dag i en ligatræning på absolut international topniveau, så er det en rigtig god idé at være i Aalborg Håndbold,” tilføjer Stefan Madsen.

Vi har den enkeltes udvikling i fokus fremfor resultater og trods klubbens udvikling, er Aalborg Håndbold fortsat et sted, hvor unge spillere får chancen.

Hårdt arbejde bærer frugt
Alt dette kan kun lade sig gøre, fordi vi i klubben har nogle dygtige og ærgerrige unge mennesker, der i samarbejde med klubbens trænere arbejder benhårdt i hverdagen for at optimere og blive bedre.

Det starter allerede i det lokale frivillige foreningsliv, og i den forbindelse er det vigtigt at nævne og rose vores nordjyske samarbejdsklubber, der har lagt fundamentet for disse unge menneskers succeser og muligheder. At det samarbejde eksisterer er helt afgørende for vores talentudvikling.

“Jeg synes de unge mennesker fortjener at få et skulderklap for den tålmodighed, de har, og jeg er sikker på, at dem vi ser nu, og dem der kommer nedenunder, dem skal vi nok få at se endnu mere.”

Med Danmark ved U20 EM
Derudover har vi igen i denne sæson været flot repræsenteret på ungdomslandsholdet, og endnu engang er tre spillere udtaget til at repræsentere Danmark ved det kommende U20 EM i Portugal, som afvikles 3.-18. juli 2022.

Landstræner, og vores assistenttræner, Arnór Atlason har udtaget følgende ungdomspillere:

  • Marinus Munk, venstre back
  • Victor Kløve, venstre back
  • Valdemar Hermansen, streg

Udtaget er også Mikkel Lang, som sidste sæson var en del af Aalborg Håndbolds ungdomsafdeling, inden han i sommer skiftede til Skjern Håndbold.

Christian Termansen har meldt fra til den kommende landsholdssamling.

Merch webshop opslag (2)

2. søndag i advent = nyt tilbud i webshoppen!

Vi fejrer 2. søndag i advent med gratis tryk på spillertrøjer! Hver søndag i december fejrer vi advent med et skarpt tilbud i fanshoppen! I dag på anden søndag i...
REHH_dec2

Snævert nederlag til Ribe-Esbjerg

Trods en pauseføring på 12-18 måtte Aalborg Håndbold lørdag eftermiddag se sig slået 34-33 af de vestjyske værter. Mindre end 48 timer efter kampen på hjemmebane mod Paris Saint-Germain skulle...
Machineseeker EHF Champions League  i Sparekassen Danmark  Arena Aalborg
Aalborg Håndbold-Paris Saint-Germain Handball Foto: Henrik Hansen

Antonsen: Vi skal op på hesten igen

Lørdag eftermiddag venter næste udfordring for Aalborg Håndbold, når det på udebane gælder Ribe-Esbjerg i Herreligaen. Torsdag aften måtte Aalborg Håndbold bide i det sure æble, da det blev til...

Håndbold i verdensklasse