MicrosoftTeams-image (3)

Point mod Shevelev og co. lørdag vil lune gevaldigt i CL

Store stærke Olexandr Shevelev spillede i den røde Aalborg Håndbold-trøje i sæsonen 2011-2012. Efter en tur omkring Dinamo Minsk var han tilbage i barndomsklubben HC Motor Zaporozhye i sidste sæson, og nu står vi ansigt til ansigt med ham lørdag kl. 16.50 i en meget vigtig Champions League-kamp for begge mandskaber.

Den to meter høje og 115 kilo tunge stregspiller er en af profilerne på det ukrainske hold, som ikke må spille på deres rigtige hjemmebane i Zaporozhye i Champions League. EHF har besluttet, at holdets hjemmekampe spilles 500 km væk i hovedstaden Kiev på grund af urolighederne i den østlige del af landet. Alligevel havde holdet opbakning af ca. 3.000 tilskuere til deres første hjemmekamp i Kiev, hvor det blev til et  overraskende nederlag på  23-21 til Dunkerque.

Begge hold har hårdt brug for point i morgen. Vi har tre point, og en sejr vil bringe os et stort skridt nærmere deltagelse i 1/8-finalerne til foråret. Vi forventer, at det kræver mindst otte point at gå videre. For Shevelev og co. er det sidste chance for at hægte sig på feltet, der kæmper for videre deltagelse i turneringen. Holdet har tabt de tre første kampe – forventelige nederlag på udebane til favoritterne Kielce og Pick Szeged og det overraskende nederlag hjemme til Dunkerque.

Ikke mindst takket være storspil af den slovakiske målmand, Richard Stockl, 38 år, har holdet været tæt på point i udekampene – 27-26 i Szeged og 30-26 i Kielce, mens han også stod med meget høj redningsprocent mod Dunkerque.

Zaporozhye består primært af ukrainske og russiske spillere, og venstre backen Sergi Burka er topscorer, mens playmakeren Inal Aflitulin og de to højre backs Sergyi Stetsyura og Mykola Stetsyura er dygtige spillere.

Vi skal finde de samme gode takter frem som i Dunkerque for tre uger siden, og sammenlignet med den kamp har vi Sander Sagosen og Martin Larsen klar efter skader. Til gengæld er Isa Guardiola og Stig Bugge ikke med. Marcus Mørk og Olafur Gustafsson er også fortsat skadet.

Kampen dømmes af sloverne Nenad Krstic og Peter Ljubic, og du kan følge kampen direkte på DR 1 lørdag kl. 16.50.

De øvrige hold i vores Champions League-pulje spiller også lørdag:

Kl. 16.00: Dunkerque – KS Vive Tauron Kielce
Kl. 18.30: Pick Szehed – Kadetten Schaffhausen

 

Machineseeker EHF Champions League  i Sparekassen Danmark  Arena Aalborg
Aalborg Håndbold-Paris Saint-Germain Handball Foto: Henrik Hansen

Antonsen: Vi skal op på hesten igen

Lørdag eftermiddag venter næste udfordring for Aalborg Håndbold, når det på udebane gælder Ribe-Esbjerg i Herreligaen. Torsdag aften måtte Aalborg Håndbold bide i det sure æble, da det blev til...
Machineseeker EHF Champions League  i Sparekassen Danmark  Arena Aalborg
Aalborg Håndbold-Paris Saint-Germain Handball Foto: Henrik Hansen

Intens herrefight endte med dukkert

I et vaskeægte topbrag, der bølgede frem og tilbage, måtte Aalborg Håndbold se sig slået af Paris Saint-Germain, der i slutfasen hentede en firemåls-føring og sejrede 32-30. I hvad der...
Parkering oversigt

Kom i god tid i aften

Grundet tidligt kamptidspunkt, samt trafik- og vejrforhold opfordrer vi alle til at komme i ekstra god tid til aftenens Champions League-opgør mod Paris Saint-Germain i Sparekassen Danmark Arena. Samtlige billetter...

Håndbold i verdensklasse