pokal header web

Pokaldrama i Gudme: Sejr på 29-28 efter Kjelling-show

Sikke et pokaldrama. I en tætpakket Gudme-hal som i de gode gamle dage balancerede Aalborg Håndbold i lange perioder af kampen på randen af et pokal knock out. 
 
Kun takket være en enkeltmands præstation i særklasse af Kristian Kjelling i 2. halvleg er vi klar til kvartfinalen i Nordea Cup. Sejren blev på 29-28 efter GOG-føring på 15-12 ved pausen.

Vi scorede 17 mål i 2. halvleg, og heraf tegnede Kjelling sig for de 11 – endda alle rene mål. Han tog simpelt hen sagen i egen håndbold, for spillet fungerede ikke. En anden væsenlig årsag til sejren var stærkt målmandsspil af Ole Erevik i samtlige 60 minutter.

Afslutningen blev et sandt drama, hvor det fynske 1. divisionshold førte 26-24 med otte minutter tilbage. Vi kom foran 27-26, men det blev lige igen og to minutter før tid stod det 28-28. Bagersted scorede til 29-28, og selv om GOG havde bolden i det sidste minut, lykkedes det ikke at score.

Lettelse i Aalborg Håndbold-lejren – fynsk skuffelse, men stor ros til fynboerne, der spillede en flot kamp og udnyttede, at de rød-hvide aldrig fik spillet til at fungere efter en let føring på 7-4 efter 10 minutter. Holdene fulgtes ad til 10-10, men så trak hjemmeholdet fra til pauseføringen på 15-12.

Det blev 17-12 straks i 2. halvleg, men så indlledte Kjelling sit raid, og det blev 20-20. Som beskrevet fugltes holdene ad lige det sidste, men over alle strålede Kristian Kjelling, som holdet kan takke for pladsen i kvartfinalen.

Der trækkes lod til kvartfinalen i begyndelse af september, og kampen skal være spillet senest 29. oktober.

Målscorere for Aalborg Håndbold:

Kristian Kjelling 13, Jacob Bagersted 4, Henrik Møllgaard 4, Jonas Larholm 3, Jan lennartsson 3 og Håvard Tvedten 2 (1).

Machineseeker EHF Champions League  i Sparekassen Danmark  Arena Aalborg
Aalborg Håndbold-PICK Szeged Foto: Henrik Hansen

Kampprogram for Champions League-gruppespillet fastlagt

De 14 kampe i gruppespillet er nu fastlagt. Aalborg Håndbold indleder på hjemmebane mod de franske vicemestre fra HBC Nantes. Efter lodtrækningen til gruppespillet for et par uger siden er...
Aalborg Håndbold (DAN)- Telecom Veszprém (HUN) 2. kvartfinale i Champions League.

Aleks Vlah med Slovenien til OL

Det slovenske landshold til sommerens olympiske lege er i dag blevet udtaget, blandt andet med Aleks Vlah i truppen. Den sympatiske slovener bliver dermed den 9. spiller fra Aalborg Håndbold...
Mads HOXER HANGAARD, Ceremony, TruckScout24 EHF FINAL4, Cologne, Germany, 09.06.2024, Mandatory Credit © Axel Heimken / kolektiff

Skadet Hoxer udgår af OL-truppen

En pådraget ankelskade under landsholdets træning holder Mads Hoxer ude af de kommende Olympiske Lege. Skadens endelige omfang er endnu ikke fastlagt, men dog var den alvorlig nok til at...

Håndbold i verdensklasse