pokaler_header_new

Polsk storhold gæster Aalborg

I morgen er der atter VELUX EHF Champions League på programmet, når forrige sæsons vindere af turneringen, PGE Vive Kielce, gæster Jutlander Bank Arena.

Det bliver endnu en i rækken af uhyre svære kampe i dynamitpuljen, som vi er havnet i. De forsvarende polske mestre har vundet det nationale mesterskab fem år i streg, og i Champions League har de været i Final4 tre af de sidste fem sæsoner med en titel til følge tilbage i 2015/16 sæsonen.

Holdet føres an af den polske stamme med Szmal i målet og bagspillerne Bielecki, Lijewski og Jurecki. På fløjene er de rigtig godt dækket ind med Manuel Strlek og Blaz Janc, og det polske holdkort prydes derudover også er de to stærke spaniere: Julen Aguinagalde og Alex Dujshebajev. I spidsen for holdet er Alex’ far, Talant Dujshebajev.

Sidst vi var en del af Champions League-selskabet var Kielce ligeledes en af gruppemodstanderne. Det var tilbage i 2014/15 sæsonen, og dengang led vi et smalt to-måls nederlag på hjemmebane til Talants tropper. Den polske stamme på holdet er stadig den samme, mens rutinerede Uros Zorman også fortsat er en del af holdet.

Vi ligger i øjeblikket med to point op til sjettepladsen, der giver adgang til videre avancement – en sjetteplads der i øjeblikket indtages af netop PGE Vive Kielce. Polakkernes hidtidige point er kommet mod THW Kiel, SG Flensburg-Handewitt og Veszprém, hvilket er et fingerpræg om styrken på morgendagens modstander.

Men det betyder langt fra, at vi har tænkt os at lægge os ned til opgøret i morgen. Vi har fuld tro på, at vi kan tage point, selvom favoritværdigheden ligger hos de polske mestre. Vi er dog klar til at kæmpe og give den alt fra første fløjt – ikke mindst for at rette op på torsdagens skuffende præstation i Jutlander Bank Arena.

Du kan stadig nå at sikre dig billet til opgøret og være med til at støtte drengene i den svære kamp om to point. Køb din billet lige her.

Tobias Ellebæk og Magnus Saugstrup og begge tvivlsomme til opgøret. Ellebæk kom til skade med sin fod i sidste uges kamp mod Mors-Thy, mens Saugstrup vred om på foden under torsdagens kamp mod Skanderborg.

Kampen starter kl. 16.50 og dømmes af serbiske Nenad Nikolic og Dusan Stojkovic. 

 

termansen

Christian Termansen: Fuld fokus på håndbolden

Den dengang kun 18-årige højre back, Christian Termansen, fik noget af et gennembrud på Aalborg Håndbolds hold i foråret. Ikke mindst i hjemmekampen mod Mors-Thy Håndbold 15. maj, hvor han...
fælles-gog

Det Faglige Hus forbliver hovedsponsor på 10. år i Aalborg Håndbold

Det Faglige Hus fortsætter som hovedsponsor i Aalborg Håndbold, og samarbejdet mellem de to parter er forlænget, så aftalen nu gælder frem til sommeren 2023. Siden sommeren 2013 har Det...
MEA7807

Nederlag til de tyske mestre

Efter en spændende weekend i Norge med to sejre over ØIF Arendal og Bjerringbro-Silkeborg slutter vi træningsturneringen af med et nederlag til SC Magdeburg på 29-32. Kampen startede ellers ud...