MicrosoftTeams-image (3)

Rasmus Lauge: Vi ved, hvilket niveau vi er oppe imod

Der er stor respekt for Aalborg Håndbold, når man taler med den danske landsholdsspiller Rasmus Lauge, anfører for Telekom Veszprém, før de to hold mødes i kvartfinalen i EHF Champions League. Første kamp spilles i Ungarn på torsdag 12. maj kl. 18.45 med returkamp i Sparekassen Danmark Arena i Aalborg onsdag 18. maj.
 
– Aalborg Håndbold har sendt et klart signal til hele håndboldverdenen med finalepladsen i Champions League sidste sæson og førstepladsen i dette års gruppespil foran stærke hold som THW Kiel, Pick Szeged og Montpellier. Vi ved derfor, hvilket niveau vi er oppe imod, og vi skal spille op til vores absolut bedste for at vinde samlet og kvalificere os til Final4, siger Rasmus Lauge.
 
– Aalborg Håndbold har et stærkt kollektiv med store individuelle kvaliteter. De laver meget få tekniske fejl og har en stærk kontrafase, som vi er meget opmærksomme på.
 
Ifølge Rasmus Lauge er Veszprém inde i en god fase her sidst på sæsonen med bl.a. to sejre over rivalerne fra Pick Szeged – først i pokalturneringen og senest i ligaen.
 
– Vi havde en meget turbulent sæson sidste år med trænerfyring og uro på holdet. Det gav dårlige resultater, og Pick Szeged vandt det ungarske mesterskab. At genvinde det ungarske mesterskab er derfor førsteprioritet for os og for klubbens ledelse, men selvfølgelig vil vi gøre alt for at komme til Final4, når nu vi er så tæt på, siger Rasmus Lauge, der er stolt over at bære anførerbindet i en af Europas største klubber.
 
– Vi har i denne sæson en god og harmonisk trup og har det godt med hinanden uden for banen. Vi kommer fra mange forskellige kulturer, der skal forenes, og det synes, jeg er lykkedes. Jeg er stadig den person, jeg er – arbejder hårdt og dedikeret hver dag. Der følger mange praktiske opgaver med anfører-jobbet, men jeg synes, det er spændende og lærer en masse ved det.
 
– Opgørene mod Vardar i 1/8-finalen var også gavnlige for os, fordi vi blev testet mod en stærkere modstander, end vi normalt møder i Ungarn, bortset fra kampene mod Pick Szeged.
 
Efter sin seneste korsbåndsskade vendte 30-årige Lauge tilbage til landsholdet tidligere på året, men har siden været sat ud af spillet med en lyskenskade.
 
– Problemerne med min lysken er væk, og jeg er helt fit for fight. Jeg føler selv, at jeg er tæt på mit topniveau og glæder mig til opgørene mod Aalborg Håndbold. Det er altid ekstra spændende at møde danske hold, og jeg synes, vi har en god chance for at vinde og komme til Final4, siger Rasmus Lauge, der vender tilbage til barndomsklubben Bjerringbro-Silkeborg Håndbold næste sommer – til den tid efter 10 år i udlandet i THW Kiel, SG Flensburg-Handewitt og Telekom Veszprém.
 
Rasmus Lauge har tidligere mødt Aalborg Håndbold to gange med Veszprém i Champions League. Det var i november 2020, og dengang vandt Aalborg Håndbold i Ungarn, men tabte på hjemmebane.

HTH LIGAEN i Sparekassen Danmark  Arena
Aalborg Håndbold-Skanderborg AGF Foto: Henrik Hansen

Bredden viste atter sit værd i ny ligasejr

Alle mand kom i aktion fredag aften, da Aalborg Håndbold sendte Skanderborg-AGF hjem med et stensikkert 31-22 nederlag. Mindre end to døgn efter sejren over OTP Bank Pick Szeged i...
HTH LIGAEN i Sparekassen Danmark  Arena
Aalborg Håndbold-GOG Foto: Henrik Hansen

Dansk landsholdstrup udtaget

Landstræner har fredag formiddag udtaget de spillere, der skal deltage ved landsholdssamlingen 13.-17. marts. Som verdensmestre er Danmark allerede udtaget til OL i paris, og derfor venter der ingen gældende...
Spiller præsentation og testkamp mellem Aalborg Håndbold & Flensburg/Handewitt

Praktisk information til fredagens kamp mod Skanderborg-AGF

Læs praktisk information til aftenens opgør i Herreligaen mod Skanderborg-AGF i Sparekassen Danmark Arena. Billetter Der er endnu få ledige billetter til aftenens kamp, find dine pladser via linket herunder....

Håndbold i verdensklasse