pokal header web

RK Celje Pivovarna Lasko

Klubnavn: RK Celje Pivovarna Lasko

Hjemby: Celje

Land: Slovenien

Stiftet: 1946

Hjemmebane: Zlatorog Arena

Kapacitet: 5.191 tilskuere.

Titler: 25 x slovensk mester, siden ligaen blev stiftet i begyndelsen af 90erne. 21 x slovensk pokalvinder. Vinder af Champions League i 2003-2004 – besejrede SG Flensburg-Handewitt i finalen over to kampe med samlet målscore på 62-58. Seks gange i semifinalen i Champions League frem til sæsonen 2004-2005. Det er i denne sæson 26. gang, klubben deltager i Champions League.

Tilgange: Yassine Belkaied (Sporting CP), Patrick Martinovic (Slovan Ljubjana), Amir Muhovic (RK Izvidaz), Vukasin Antonijevic (RK Metaloplastika), Filip Rakita (tilbage fra lån, RK Maribor), Mitja Janc (tilbage fra lån, RK Maribor), Domen Knez (tilbage fra lån, RK Maribor)

Afgange: Tilen Kodrin (VfL Gummersbach), Vid Poteko (Frisch Auf Göppingen), Radojica Cepic (HSG Wetzlar), Stefan Terzic (Talent Plzen), David Razgor (stoppet)

Det er fjerde gang i vores Champions League historie, vi møder Celje Pivovarna Lasko i gruppespillet, og i de hidtidige opgør er det kun blevet til et enkelt nederlag. Det var i 2017-2018, da vi tabte 32-28 i Celje. Ellers har vi vundet alle kampe mod dem.

Slovenerne var ikke i Champions League sidste sæson, men i European League, hvor de tabte til GOG i første runde. Holdet må betragtes som det måske svageste hold i denne sæsons pulje, men som altid, når man spiller i Østeuropa, skal man være på dupperne på deres hjemmebane, hvor der altid er stor og entusiastisk opbakning fra publikum.

Holdet består primært af unge slovenske spillere suppleret af enkelte spillere fra øvrige østeuropæiske lande.  Profiler er højre fløjen Gal Marguc, og stregspilleren Kristjan Horzen.

Holdet trænes på anden sæson af den tidligere serbiske landsholdsspiller, Alem Toskic, der var dygtig stregspiller og en fighter i forsvaret.

Det slovenske mesterhold med det lange navn, RK Cejle Pivovarna Lasko – Celje er bynavnet og Pivovarna Lasko er et stort bryggeri, der er hovedsponsor – har siddet på landets håndboldtrone, siden landet blev selvstændigt i 1991. Tidligere var landet en del af Jugoslavien. Der bor kun godt to millioner indbyggere i det håndboldglade land, og Celje, som er centralt beliggende i landet, er landets tredjestørste by med ca. 40.000 indbyggere.

Celje har vundet mesterskabet i Slovenien ikke færre end 25 gange, og det har givet samtidig givet klubben og mange af spillerne stor europæisk erfaring med deltagelse i Champions League i 26 sæsoner. Faktisk vandt klubben Champions League tilbage i sæsonen 2003-2004 ved at besejre Flensburg-Handewitt, og holdet har været i semifinalerne i Champions League seks gange.

Holdet har i de fleste sæsoner været i tæt konkurrence med Gorenje Velenje om mesterskabet. I den netop afsluttede sæson kilede Trimo Trebnje sig dog ind på andenpladsen foran Gorenje.

Håndbold i verdensklasse