pokal header web

Sådan gik det landsholdsspillerne

Knap havde jublen lagt sig ovenpå DM-triumfen, før flere af vores spillere drog afsted til landsholdssamlinger i den forgangne uge.

De afsluttende kampe i EM-kvalifikationen har nemlig været spillet i den sidste uge, og for flere af vores spillere betød det afrejse mindre end et døgn efter DM-trofæet blev hævet af anfører Antonsen i Jutlander Bank Arena.

De danske verdensmestre afsluttede deres kvalifikation mod Ukraine på udebane og sidenhen Færøerne på hjemmebane i Gigantium. Både Henrik Møllgaard og René Antonsen var med i truppen.

Danskerne slog Ukraine 33-30 og sikrede dermed førstepladsen i puljen og bedst mulige seedning til EM. I hjemmekampen mod Færøerne blev der debut til René Antonsen, som fik masser af spilletid og bl.a. kvitterede med to scoringer og en bundsolid præstation i forsvarets midterblok – hvilken uge det har været for vores anfører.

Janus Smarason var med for Island, der i midtugen spillede uafgjort mod Grækenland, mens de i weekenden slog Tyrkiet 32-22 bl.a. på to mål fra vores islænding. De er dermed klar til EM-slutrunden. Ómar Ingi Magnússon var ikke med, da han fortsat bliver sparret pga. eftervirkninger fra slaget, han pådrog sig i semifinalen.

Mikael Aggefors var med for det svenske landshold, som spillede EHF Euro Cup. I onsdags tabte de til Spanien, mens de i weekenden slog Østrig 33-32. Sverige er et af værtslandene til EM-slutrunden, og de er derfor automatisk kvalificeret.

Sebastian Barthold og Kristian Sæverås var begge udtaget til det norske B-landshold, som var samlet i Sandefjord fra 12.-16. juni. Norge er også en af værtsnationerne til slutrunden, og de har dermed også automatisk booket deres EM-billet.

I denne uge er det så de unge danskeres tur – både Oliver Norlyk og Aleksander Selmar er med det danske U21-landshold, som er kaldt til samling i Kolding. Samlingen ledes af vores cheftræner Stefan Madsen, der også står i spidsen for U21-drengene.
 

Machineseeker EHF Champions League  i Sparekassen Danmark  Arena Aalborg
Aalborg Håndbold-PICK Szeged Foto: Henrik Hansen

Kampprogram for Champions League-gruppespillet fastlagt

De 14 kampe i gruppespillet er nu fastlagt. Aalborg Håndbold indleder på hjemmebane mod de franske vicemestre fra HBC Nantes. Efter lodtrækningen til gruppespillet for et par uger siden er...
Aalborg Håndbold (DAN)- Telecom Veszprém (HUN) 2. kvartfinale i Champions League.

Aleks Vlah med Slovenien til OL

Det slovenske landshold til sommerens olympiske lege er i dag blevet udtaget, blandt andet med Aleks Vlah i truppen. Den sympatiske slovener bliver dermed den 9. spiller fra Aalborg Håndbold...
Mads HOXER HANGAARD, Ceremony, TruckScout24 EHF FINAL4, Cologne, Germany, 09.06.2024, Mandatory Credit © Axel Heimken / kolektiff

Skadet Hoxer udgår af OL-truppen

En pådraget ankelskade under landsholdets træning holder Mads Hoxer ude af de kommende Olympiske Lege. Skadens endelige omfang er endnu ikke fastlagt, men dog var den alvorlig nok til at...

Håndbold i verdensklasse