MicrosoftTeams-image (3)

Sådan gik landsholdsugen

Otte spillere har i denne uge repræsenteret deres hjemland.

Tre Aalborg-spillere havde vigtige kvalifikationskampe, der skulle sikre billet ved sommerens OL i Paris – og det lykkedes. 

Sebastian Barthold, Kristian Bjørnsen og Norge, som var i pulje med Tunesien, Ungarn og Portugal, sikrede allerede lørdag plads ved de Olympiske Lege efter sejre over Ungarn og Portugal på henholdsvis 29-25 og 32-29. Søndagens kamp mod Tunesien var derfor uden betydning for nordmændene, som alligevel sejrede med hele 41-24. I kampen blev Sebastian Barthold topscorer med 10 scoringer og kåret som kampens spiller. 

Også Aleks Vlah har med Slovenien indløst billet til OL. Trods et nederlag til Spanien på hele 32-22 var sejre over Brasilien og Bahrain nok for slovenerne. Disse endte hhv. 27-26 og 32-26, og med en sejr til Spanien over Brasilien søndag aften, kunne Slovenien juble over deres kommende til Paris blandt de 12 kvalificerede hold.

I Aarhus kunne man lørdag eftermiddag overvære de danske håndboldherrer sejre overbevisende over Schweiz 30-25. Her viste Simon Hald, Thomas Arnoldsen og Mads Hoxer sig særdeles flot frem i startopstillingen. Sidstnævnte med fem mål på fem forsøg bare det første kvarter, hvilket indløste titlen som kampens spiller kåret af tilskuerne i Djurslands Bank Arena.

I Frankrig spillede målmand Nikolai Kaufmann og det danske U20-landshold en træningsturnering med værtsnationen, Slovenien og Ungarn. I semifinalen mødte danskerne Ungarn, som blev besejret 30-24. Frankrig slog samtidig Slovenien, og værtsnationen ventede derfor i finalen lørdag. Med stillingen 25-25 efter ordinær tid blev kampen afgjort på straffekast, som Danmark vandt 5-3.

I Polen spillede Fabian Norsten og Sveriges B-landshold to træningskampe mod Polen og Norges B-landshold. Lørdag mødte truppen Polen, som endte sejrrigt ud med slutstillingen 31-26. Søndag ventede en smule mere modstand, da Norge og Sverige spillede lige op 25-25.

Allerede i morgen venter næste udfordring i Herreligaen, når vi på udebane spiller næstsidste grundspilskamp mod Bjerringbro-Silkeborg. Kampstart er 20.00, og kampen sendes direkte på TV2 Sport.


Santander CUP kvartfinale Sparekassen Danmark  Arena
Aalborg Håndbold-Skjern Håndbold Foto: Henrik Hansen

Stefan: Vi har ikke opnået noget som helst endnu

Cheftræner Stefan Madsen forventer en spændende kamp, når det søndag aften gælder Mors-Thy Håndbold på udebane til fjerde slutspilskamp. Starten på slutspillet har været endog rigtig god for Aalborg Håndbold,...
HTH LIGAEN i Sparekassen Danmark  Arena
Aalborg Håndbold-BSH  Foto: Henrik Hansen

Aalborg Håndbold forlænger med Martin Larsen

Den erfarne bagspiller trækker også i sæsonen 2024/2025 i den røde Aalborg Håndbold-trøje, i hvad der bliver hans 11. sæson i klubben. Martin Larsen indledte sin professionelle karriere i Aalborg...
fans1

“Årets Aalborg Håndbold Fan 2023/2024”

Nu er det tid til at kåre sæsonens fan – nominér dine kandidater her! Aalborg Håndbold har mange fans, både i Aalborg, Nordjylland, i hele Danmark – og faktisk også...

Håndbold i verdensklasse