MicrosoftTeams-image (3)

Sådan gik landsholdsugen

De syv spillere, der I ugen har repræsenteret deres land, er nu klar til at vende snuden hjem mod Aalborg. 

Norge og Island med stor succes i EM-kvalifikationen

Både Norge og Island spillede i denne uge de to første runder i kampen om en plads ved EM 2024, og begge hold kan juble over de første fire point i kvalifikationsspillet.

Norge tog torsdag i mod Slovakiet på hjemmebane, og her blev det noget af en magtdemonstration, da nordmændene udspillede slovakerne til slutstillingen 38-26. Sebastian Barthold var i scoringshumør og blev topscorer i kampen med ni mål, mens Kristian Bjørnsen nettede tre gange.
Søndag skulle de i aktion igen, da de på udebane mødte Finland. Her forløb første halvleg mere tæt, men efter pauseføringen på 19-14 vandt nordmændene anden halvleg 16-8 til den sikre sejr på 35-22 i det finske. Barthold blev igen topscorer med syv kasser, mens Kristian Bjørnsen scorede tre gange i kampen. Der blev derfor masser af spilletid til vores to norske fløje.
Dermed fører Norge sin kvalifikationsgruppe á point med Serbien, som ligeledes vandt begge deres opgør. De to bedste lande kvalificerer sig til EM.

Stort set samme melodi var gældende på Island. Her lagde islændingene ud med en habil 15-målssejr over Israel til 36-21, og disse gode takter fortsatte lørdag, da de på udebane i Tallin slog Estland 37-25. De to sikre sejre bringer ligeledes Island på førstepladsen i deres gruppespil med fire point. Lige så mange point har Tjekkiet, som også vandt deres to opgør. Aron Pálmarsson var med hele ugen, men grundet en mindre skade, han pådrog sig mod Szeged i EHF Champions League, kom han ikke i aktion i de to kampe.

Kvalifikationen fortsætter for begge nationer d. 8. marts 2023.

Sverige sejrer over Danmark i EHF Euro Cup

Både Danmark og Sverige har i denne uge deltaget ved den nye venskabsturnering EHF Euro Cup, som udover de to skandinaviske lande inkluderede Tyskland og Spanien. Alle fire nationer er på forhånd kvalificeret til EM 2024 og havde derfor ikke betydende kampe i denne uge. 

Danmark startede onsdag ud mod Spanien, som i deres seneste individuelle opgør havde smidt Danmark ud af EM 2022 i semifinalen. Det var ikke til at se i kampen, som danskerne havde kontrol over fra første fløjt. Sejren var aldrig rigtig i fare, og danskerne vandt komfortabelt 39-31. Mikkel Hansen scorede fem gange for Danmark, mens Henrik Møllgaard sad over grundet hans forstrækning i læggen. Han kom derfor ikke i aktion for Danmark ved denne landsholdssamling.
Større modstand fik de dog søndag i Gøteborg, hvor de svenske europamestre bed fra sig. Det var derfor helt lige ved pausen, og efter en anden halvleg, der var vippet lidt frem og tilbage, og de to hold skiftedes til at være foran, var det marginaler, der til slut endte til svenskernes fordel, som vandt kampen 34-32. Mikkel Hansen scorede seks gange i kampen, mens der i kampen ligeledes var spilletid til Felix Claar og Lukas Sandell, som scorede henholdsvis to og tre mål.

Svenskerne fører derfor turneringen, efter de inden opgøret mod Danmark havde slået Tyskland 37-33 i torsdags. Tyskerne bed fra sig, og der skulle derfor kæmpes i alle 60 minutter for de gulblå. Begge Aalborg-spillere var i aktion, Lukas Sandell med tre scoring samt Felix Claar med en enkelt scoring. Turneringen fortsætter ved landsholdsugen i marts.

Tilbage i Aalborg-trøjen er næste udfordring på lørdag 22. oktober, når drengene drager mod syd i udekampen mod SønderjyskE i den hjemlige liga. Denne kamp fløjtes i gang kl. 16.10 og sendes direkte på TV2.

vlcsnap-2023-10-01-18h29m00s640

Hvem er Fabian Norsten?

Mød vores nye svenske målvogter og hør blandt andet hvad han synes om Aalborg, hvordan han kom i gang med håndbolden som lille, og hvilke ambitioner han har. Sse hele...
GOG3 Landin

Aalborg Håndbold storsejrede over mestrene

Niklas Landin leverede 17 redninger da Aalborg Håndbold på en fantastisk anden halvleg udraderede GOG med hele 33-23 lørdag eftermiddag. Efter onsdagens skuffende nederlag i Ungarn mod Pick Szeged, skulle...
mølle-szeged

Møllgaard: Nu venter en anden turnering og en anden kamp

Lørdag eftermiddag venter et nyt topbrag i Herreligaen, denne gang på udebane mod rivalerne fra GOG. Læs optakt til kampen med Henrik Møllgaard. Efter et skuffende nederlag til OTP Bank...

Håndbold i verdensklasse