MicrosoftTeams-image (3)

Sejr i årets første ligakamp

Vi fik i dag den ønskede start på 2020, da vi besejrede SønderjyskE 28-23 på hjemmebane foran 4.039 tilskuere i Jutlander Bank Arena.

Der var fuld fart over stepperne fra første fløjt, og lidt mere end to minutter inde i opgøret var stillingen allerede 2-2.

Målfrekvensen faldt en smule herefter, men stillingskrigen fortsatte. Første halvleg blev en intens affære med masser af vej, hvor vi fulgtes ad langt hen af vejen.

Mod slutningen af første halvleg fik vi dog skabt et lille hul og kunne gå til pause foran 17-13. Undervejs var Kristian Sæverås kommet på mål, og han havde taget masser af selvtillid og godt spil med sig fra EM-slutrunden, hvor han altså kom hjem med bronze om halsen.

Første halvlegs største jubelbrøl kom dog ikke i forbindelse med en scoring eller en redning. Det kom derimod, da Ómar Ingi Magnússon indtog Jutlander Bank Arena for første gang i denne sæson.

Efter pausen fortsatte de gode takter fra første halvlegs afslutning. Kort efter anden halvlegs start havde vi opbygget forspringet til seks scoringer.

Gæsterne gav dog ikke slip, og langsomt fik de færten igen. Vi fik svære ved at finde løsninger angrebsmæssigt, og på trods af en velspillende Kristian Sæverås i målet fik SønderjyskE reduceret vores forspring til to mål.

Det polerede håndboldspil lod vente på sig i slutfasen, men vi fik strammet grebet om kampen igen via masser af hård fight. Vi hev dermed sejren i land til slut, og lukkede kampen til 28-23, uden vi skulle ud i en neglebider-afslutning.

Året er dermed skudt i gang på bedste vis, og med sejren spiller vi os igen syv point foran vores nærmeste forfølger i Primo Tours Ligaen. Næste opgave er på onsdag, hvor vi møder Lemvig-Thyborøn på udebane.
 

MATCHFACTS:
 
Målscorere for Aalborg Håndbold:
Buster Juul 7, Henrik Møllgaard 5, Tobias Ellebæk 4, Mads Christiansen 3, Mark Strandgaard 3, Janus Smaráson 3, Magnus Saugstrup 2, Ómar Ingi Magnússon 1. 

Målscorere for SønderjyskE:
Jon Andersen 5, Aaron Mensing 5, Mikkel Møller 4, Oskar Sunnefeldt 4, Oliver Eggert 3, Frederik Børm 1, Alec Smit 1. 

Redninger:
Kristian Sæverås: 13/25 (52 %)
Mikael Aggefors: 2/12 (17 %)

Kristian Dahl Pedersen: 10/27 (37 %)
Josip Cavar: 0/8 (0 %)

Udvisninger:
Aalborg Håndbold: 1 x 2 min.
SønderjyskE: 4 x 2 min.

Dagens dommere var Per Olesen & Claus Gramm Pedersen. 

Dagens tilskuertal i Jutlander Bank Arena var 4.039. 

vlcsnap-2024-02-22-11h40m18s193

Arnoldsen: Speciel oplevelse i vente fredag aften

Skanderborg-AGF er modstanderen i fredagens opgør i Herreligaen, en kamp som Thomas Arnoldsen i sær ser frem til mod sin tidligere holdkammerater. Mindre end 48 timer efter sejren over ungarske...
Aalborg Håndbold - Barcelona EHF champions League.

Arena with light on.

Aalborg Håndbold beklager parkeringsoplevelse

Efter onsdagens kamp mod Pick Szeged opstod der store trafikproblemer på parkeringspladsen bag Gigantium, hvilket Aalborg Håndbold beklager. Dialog med Aalborg Kommune er i gang. En frustreret direktør Jan Larsen...
Machineseeker EHF Champions League  i Sparekassen Danmark  Arena Aalborg
Aalborg Håndbold-PICK Szeged Foto: Henrik Hansen

Forrygende comeback sikrer to vitale point

Et truende nederlag blev på flot fight vendt til sejr på 31-26 over de ungarske mestre fra OTP Bank Pick Szeged. Tre dage efter finalen i Santander Final4 ventede onsdag...

Håndbold i verdensklasse