MicrosoftTeams-image (3)

Sejr i europæisk premierekamp

Torsdag aftens premierekamp i Machineseeker EHF Champions League endte med en arbejdssejr på 36-32 over slovenske RK Celje Pivovarna Lasko.

Opgøret fik en jævnbyrdig start, men to udvisninger til de slovenske gæster inden for de første fem minutter blev omgående straffet. Selvom to gode muligheder til Sebastian Barthold blev misbrugt, var Felix Claar og Lukas Sandell begge på pletten med henholdsvis fire og tre tidlige scoringer.

Det gav en føring på 9-4 efter 10 minutter, men det slog dog ikke et ungt, fysisk spillende mandskab fra Celje ud.

Cheftræner Stefan Madsen havde fra start valgt at fokusere på de rutinerede kræfter på banen i store dele af første halvleg, og det gav umiddelbart pote i det føringen efter 20 minutter blev udbygget yderligere.

Mads Hoxer Hangaard kom efterfølgende på banen til sin debut i Europas fornemmeste klubturnering, men måtte se alle sine forsøg i kampen afværget, og generelt blev det en offday for den normalt så velspillende back.

Det var symptomatisk på afslutningen af første halvleg, hvor intensiteten dalede hos hjemmeholdet, så de blåklædte gæster, anført af en velspillende Aleks Vlah, ved pausen havde indsnævret føringen til blot tre scoringer ved stillingen 20-17.

Fra anden halvlegs start var det Buster Juuls tur til at komme på banen, og med to scoringer, heraf en i undertal, var han med til at fastholde føringen mod de ærgerrige slovenere, der for alvor havde fået blod på tanden.

Derfor blev det også de erfarne spillere der denne dag skulle trække sejren i land, og godt anført af Mikkels Hansens 10 scoringer, heraf 7 på straffekast, samt en Felix Claar, der kampen igennem var i hopla, blev sejren knoklet hjem.

Det blev dog ikke uden drama og spænding, da føringen i to omgange var blot på to scoringer. Gæsterne forsøgte mod slutningen af opgøret at forcere spillet, men i stedet for scoringer kastede det tekniske fejl af sig med boldtab til følge.

Her viste den nordjyske rutine sig for stor og sejren på 36-32 blev kørt i hus.

Allerede om to dage venter Skjern Håndbold i HTH Herreligaen, mens det om seks dage er norske Elverum der er modstanderen i Machineseeker EHF Champions League.

Matchfacts Machineseeker EHF Champions League

Aalborg Håndbold-RK Celje Pivovarna Lasko 36-32 (20-17)

Stillinger undervejs

10’ 9-4, 20’ 15-9, 30’ 20-17, 40’ 26-22, 50’ 30-26, 60’ 36-32

Målscorere Aalborg Håndbold

Mikkel Hansen 10, Felix Claar 7, Kristian Bjørnsen 6, Lukas Sandell 4, Benjamin Jacobsen 4, Jesper Nielsen 2, Buster Juul 2, Aron Pálmarsson 1

Målscorere RK Celje Pivovarna Lasko

Aleks Vlah 8, Gal Marguc 7, Tilen Strmljan 5, Patrik Martinovic 4, Matic Suholežnik 3, Ante Ivankovic 2, Tadej Mazej 2, Stefan Žabic 1

2-minutters udvisninger

Aalborg Håndbold: 2

RK Celje Pivovarna Lasko: 4

4.717 tilskuere i Sparekassen Danmark Arena

Aalborg Håndbold - Barcelona EHF champions League.

33-39

Holdopstillinger til aftenens kamp

Se Aalborg Håndbold og Barcas opstillinger til aftenens kamp i Machineseeker EHF Champions League. Her kan du se de to holds opstillinger til aftens kamp, der fløjtes i gang kl....
EHF Champions League  i Sparekassen Danmark  Arena Aalborg
Aalborg Håndbold-FC Barcelona Foto: Henrik Hansen

Stor udfordring venter torsdag

De regerende mestre fra Barça er torsdag aften modstanderen på udebane i Machineseeker EHF Champions League. Læs optakt til kampen med Mads Hoxer Hangaard. Efter fire kampe i træk med...
Aalborg Håndbold - Lemvig Thyborøn Håndbold.

Endnu ledige pladser til søndagens topkamp

Opgøret mod Skjern Håndbold nærmer sig udsolgt, men der er fortsat billetter til salg. I forbindelse med kampen, der spilles søndag kl. 14.00, fejres Aalborg Håndbolds 12-års fødselsdag, hvilket sker...