pokal header web

Sejr i intens topkamp

Vi sejrede 27-30 i aftenens udekamp mod SønderjyskE i en intens kulisse, hvor der var fuld tryk på kedlerne i Broager Sparekasse SKANSEN. Med sejren holder vi fast i førstepladsen i Herre Håndbold Ligaen.

I starten gik det hele planmæssigt, og vi fik lagt en dæmper på hjemmepublikummet med en forrygende start, hvor vi var i front 0-3 efter knap tre minutters spil.

Vi fastholdte føringen, men SønderjyskE hang hele tiden på, og de fik løbende tændt godt op under det sønderjyske publikum, som fik lagt et godt tryk fra tribunerne.

På banen holdte vi dog fokus og spillede med stor koncentration i første halvleg, hvor vi undervejs var foran med fire scoringer. En slutspurt fra hjemmeholdet op til pausen fik dog reduceret forspringet til 13-15 ved pausen.

Efter pausen fortsatte momentum med at være på sønderjydernes side, og de fik hurtigt lukket hullet til 15-15. Og herfra var det en intens krig til sidste fløjt, hvor begge hold kæmpede for hver en meter.

Opgøret bølgede frem og tilbage, og ingen af holdene kunne få et afgørende overtag. Vi var gået lidt i stå angrebsmæssigt, hvor vi havde vanskeligheder med at finde de rigtige løsninger til at åbne hjemmeholdets forsvar.

Der blev dog givet alt over hele linjen, og vi formåede at fighte os til scoringer. Det blev der også fra SønderjyskEs side, og de havde med ti minutter igen taget en føring på en enkelt scoring.

Efter en timeout af Stefan gik vi over til syv mod seks spillet, og det gav pote med tre scoringer i de næste tre angreb, mens vi samtidigt holdte hjemmeholdet fra at score.

Det betød, at vi fik vendt op og ned på tingene og igen kom i spidsen. På trods af et støjende og medlevende hjemmepublikum formåede vi at holde hovedet koldt i slutfasen, hvor vi ikke lod sønderjyderne få færten af sejren igen.

Vi trak derfor sejren i land på 27-30, og med de to point holder vi altså fast i førstepladsen i Herre Håndbold Ligaen.

Sejren kom i hus med et skadesplaget mandskab, hvor vi måtte se bort fra både Jesper Meinby og Henrik Møllgaard, der begge er på vej tilbage fra småskader.

Det betød bl.a. masser af spilletid til Holst og Ómar, der sammen stod for halvdelen af vores scoringer. I den anden ende spillede Aggefors en rigtig solid kamp med flere afgørende redninger undervejs.

Næste opgave er nu af europæisk karakter, når vi søndag skal forsøge at sikre os deltagelse i europæisk gruppespil, når vi skal forsvare et tomåls-forspring i Berlin.

MATCHFACTS:
Oliver Eggert 8, Mikkel Møller 6, Christian Jensen 4, Frederik Børm 2, Chris Jørgensen 2, Arnar Halfdansson 2, Aaron Mensing 2, Frederik Ladefoged 1. 

Målscorere for Aalborg Håndbold:
Ómar Ingi Magnússon 8, Andreas Holst 7, Sebastian Barthold 5, Magnus Saugstrup 4, Janus Smarason 2, Mark Strandgaard 2, Tobias Ellebæk 1, René Antonsen 1.  

Udvisninger:
SønderjyskE: 3 x 2 min.
Aalborg Håndbold: 1 x 2 min.

Dagens dommere var Michael Søegaard og Thomas Kalisz.

Dagens tilskuertal i Broager Sparekasse Skansen 2.089.

Mads HOXER HANGAARD, Final - Aalborg Håndbold vs Barça, TruckScout24 EHF FINAL4, Cologne, Germany, 09.06.2024, Mandatory Credit © Uros Hocevar / kolektiff

Hoxer hoppede højt i Champions League

Mads Hoxer har fået mange skulderklap for sine præstationer i den forløbne sæson, og med hensyn til Champions League viser tørre tal, at vores 23-årige højre back har fået et...
Mikkel HANSEN, SF1 - SC Magdeburg vs Aalborg Håndbold, TruckScout24 EHF FINAL4, Cologne, Germany, 08.06.2024, Mandatory Credit © Axel Heimken / kolektiff

Sidste chance for at byde på Champions League-trøjer

Auktionen på spillernes kampbrugte trøjer fra Champions League og Final4 i Køln slutter kl. 20.00 søndag. Den vildeste Champions League-sæson i Aalborg Håndbolds historie er netop overstået – og nu...
HTH LIGAEN i Sparekassen Danmark  Arena
Aalborg Håndbold-Ribe-Esbjerg HH  Foto: Henrik Hansen

Wiesmach skubber Lennartsson ud af top 10

Fløjspilleren er ny mand på listen over spillere med flest kampe i Aalborg Håndbolds historie. Da publikumsyndlingen Jan Lennartsson i 2013 stoppede i Aalborg Håndbold – og samtidig stoppede sin...

Håndbold i verdensklasse