MicrosoftTeams-image (3)

Sejr mod Motor efter fremragende comeback

Langt ind i dagens opgør var vi bagud på udebane mod ukrainske HC Motor. Med forbilledlig fight og en fænomenal finish fik vi vendt kampen til vores fordel og sikrede os en uhyre vigtig sejr på 29-27 i EHF Champions League.

Det blev to hårdt tilkæmpede point. Fra første fløjt var der fuld intensitet i opgøret, og efter få minutter blev hjemmeholdets Horiha præsenteret for et direkte rødt kort.

Generelt var første halvleg præget af en del udvisninger, og det blev en lidt rodet affære, hvor ingen af holdene for alvor fik overtaget.

Trods en tremåls-føring i vores favør midtvejs i første halvleg kom Motor-mandskabet tilbage frem mod pausen, og det var derfor hjemmeholdet, der kunne gå til pause foran 15-14.

Fra anden halvlegs start fortsatte ukrainerne med at have momentum, og de fik hurtigt spillet sig til en føring på 19-15.

Vi gik efterfølgende over til at spille 7 mod 6, og det gav pote fra start. Benjamin Jakobsen lavede et fint indhop og fik hurtigt tilkæmpet sig et par straffekast, som Sebastian Barthold omsatte med stor sikkerhed gennem hele kampen.

Generelt spillede vi os frem til fine scoringschancer i det etablerede angrebsspil, men vi manglede den fornødne skarphed i afslutningerne.

Derfor var det hjemmeholdet, der forblev i teten, og med fem minutter tilbage var det med Motor i front 27-24.

På en fantastisk afslutning fik vi herefter vendt opgøret på hovedet. I resten af opgøret omsatte vi vores chancer med stor sikkerhed, mens vi i defensiven lukkede af for hjemmeholdet.

Med halvandet minut tilbage af opgøret hamrede Henrik Møllgaard os i front for første gang i anden halvleg. I det efterfølgende angreb kæmpede Motor sig frem til et straffekast.

Det kom Simon Gade i vejen for, og vores unge målmand havde et forrygende indhop, hvor han diskede op med flere afgørende redninger i de døende minutter.

I vores sidste angreb endte bolden hos Sebastian Barthold, og han afgjorde opgøret med sin 11. scoring i kampen til slutresultatet 27-29 i vores favør – og det fantastiske comeback var fuldendt!

Trods at vi var nede i store dele af anden halvleg formåede vi med fremragende fight og en helstøbt holdindsats at kæmpe os tilbage og sikre to særdeles vigtige point i en halvfyldt ukrainsk Arena.

Med sejren er en mulig top fire placering nu i vores egne hænder, inden gruppespillets sidste kamp næste torsdag mod RK Celje i Jutlander Bank Arena. Samtidigt er vi fortsat i spil til at tage gruppens tredjeplads.

Kampen bød også på comeback til Jonas Samuelsson, der var tilbage i kamp for første gang i 2021 efter sin håndskade. Han kvitterede med to scoringer i slutfasen. 

Turen går nu retur til Aalborg, hvor fokus hurtigt rettes mod HTH Herreligaen. Her venter nemlig et topbrag mod Bjerringbro-Silkeborg på lørdag kl. 16.10 i Jutlander Bank Arena. Denne kamp kan ses på TV2.

Matchfacts

HC Motor målscorere:
Vladyslav Dontsov 8, Barys Pukhouski 5, Aidenas Malasinskas 5, Viachslau Bokhan 4, Taras Minotskiy 2, Dmytro Horiha 1, Ivan Maroz 1, Eduard Kravchenko 1.

Aalborg Håndbold målscorere:
Sebastian Barthold 11, Henrik Møllgaard 6, Mark Strandgaard 2, Lukas Sandell 2, Felix Claar 2, Jonas Samuelsson 2, Nikolaj Læsø 2, René Antonsen 1, Benjamin Jakobsen 1. 

Udvisninger:

HC Motor: 5 x 2 min. + 1 direkte rødt kort
Aalborg Håndbold: 2 x 2 min. 

Redninger:

Ivan Maroz: 14/41 (34 %)
Gennadiy Komok: 0/2

Mikael Aggefors: 7/25 (28 %)
Simon Gade: 6/15 (40 %)
 

Machineseeker EHF Champions League  i Sparekassen Danmark  Arena Aalborg
Aalborg Håndbold-Paris Saint-Germain Handball Foto: Henrik Hansen

Intens herrefight endte med dukkert

I et vaskeægte topbrag, der bølgede frem og tilbage, måtte Aalborg Håndbold se sig slået af Paris Saint-Germain, der i slutfasen hentede en firemåls-føring og sejrede 32-30. I hvad der...
Parkering oversigt

Kom i god tid i aften

Grundet tidligt kamptidspunkt, samt trafik- og vejrforhold opfordrer vi alle til at komme i ekstra god tid til aftenens Champions League-opgør mod Paris Saint-Germain i Sparekassen Danmark Arena. Samtlige billetter...
Aalborg Håndbold - Lemvig Thyborøn Håndbold.

Praktiske informationer til torsdag aftens Champions League-kamp

Bliv klædt på til aftenens kamp med praktiske informationer om opgøret mod Paris Saint-Germain. Billetter Kampen er helt udsolgt. Skulle enkelte billetter blive frigivet fra sæsonkortholdere eller samarbejdspartnere vil de...

Håndbold i verdensklasse