MicrosoftTeams-image (3)

Semifinaleklar efter dramatisk sejr

Med en sejr på 27-23 i dagens udekamp mod Fredericia er vi sikret en plads i HTH Herreligaens semifinale.

Det krævede dog hård fight i en kamp, der i store perioder var præget mere af høj intensitet end flot og poleret spil.

Fredericia havde udspillet sin rolle i jagten på en semifinaleplads allerede inden dagens kamp, men de spillede alligevel friskt til fra første fløjt.

Det var således hjemmeholdet, der tog føringen fra start. Vi spillede en noget hakkende første halvleg, hvor vi havde svært ved at finde rytmen. Samtidigt misbrugte vi for mange chancer offensivt, bedst illustreret af tre missede straffekast.

Det var derfor også Fredericia, der gik til pause foran med en enkelt.

Fra starten af anden halvleg var det fortsat fight og intensitet, der var i højsædet, mens vi stadig kæmpede med at få offensiven til at flyde. 

Kort inde i anden halvleg mistede vi også en vigtig brik, da tilbagevendte Lukas Sandell modtog et direkte rødt kort. Kendelsen var med til at tænde resten af mandskabet yderligere, og særligt defensivt steppede vi endnu et niveau op.

Flot forsvarsspil var således nøglen til, at vi begyndte at få kampen over på vores hænder, og langsomt trak fra hjemmeholdet.

Med otte minutter tilbage nåede vores føring op på fem mål, og i slutfasen fastholdte vi et komfortabelt forspring til Fredericia-mandskabet.

Efter en højintens kamp kunne vi dermed køre en hårdt tilkæmpet sejr i land – og det betyder dermed, at vi nu er klar til semifinalen, inden slutspillets to sidste kampe. 

Som tidligere nævnt var Lukas Sandell tilbage i kamp, og det samme gjorde sig gældende for Kristian Bjørnsen, der var tilbage med et brag som topscorer i dagens opgør. 

I truppen var også unge Marinus Munk, der kom på banen til sin ligadebut i kampens afslutning.

Næste opgave er intet mindre end første opgør af EHF Champions League kvartfinalerne, hvor vi på torsdag møder Veszprém på udebane.

Næste hjemmekamp er søndag 15. maj mod Mors-Thy, hvor vi nu jagter at sikre os den vigtige førsteplads i slutspilspuljen – køb din billet til denne kamp her. 
Matchfacts

Fredericia Håndboldklub målscorere:
Anders Kragh Martinusen 5, Kasper Young 4, Nicolaj Nørager 4, Martin Bisgaard 4, Cornelius Kragh 2, Rasmus Meyer 2, Nikolaj Nielsen 1, Jakob Frederiksen 1. 

Aalborg Håndbold målscorere:
Kristian Bjørnsen 7, Felix Claar 6, Jesper Nielsen 3, Lukas Sandell 3, Jonas Samuelsson 2, Nikolaj Læsø 2, Victor Kløve 1, Sebastian Barthold 1, Henrik Møllgaard 1, René Antonsen 1. 
 
Udvisninger:

Fredericia Håndboldklub: 6 x 2 min.
Aalborg Håndbold: 3 x 2 min. + 1 direkte rødt kort

Redninger:

Emil Tellerup: 11/32 (34%)
Jens Fredsgaard: 0/4

Simon Gade: 15/38 (39%)

vlcsnap-2023-10-01-18h29m00s640

Hvem er Fabian Norsten?

Mød vores nye svenske målvogter og hør blandt andet hvad han synes om Aalborg, hvordan han kom i gang med håndbolden som lille, og hvilke ambitioner han har. Sse hele...
GOG3 Landin

Aalborg Håndbold storsejrede over mestrene

Niklas Landin leverede 17 redninger da Aalborg Håndbold på en fantastisk anden halvleg udraderede GOG med hele 33-23 lørdag eftermiddag. Efter onsdagens skuffende nederlag i Ungarn mod Pick Szeged, skulle...
mølle-szeged

Møllgaard: Nu venter en anden turnering og en anden kamp

Lørdag eftermiddag venter et nyt topbrag i Herreligaen, denne gang på udebane mod rivalerne fra GOG. Læs optakt til kampen med Henrik Møllgaard. Efter et skuffende nederlag til OTP Bank...

Håndbold i verdensklasse