pokal header web

Sidste sekunds nederlag i Zagreb

Dagens opgør i VELUX EHF Champions League var kampen igennem en tæt affære. Vi formåede ikke at få sat en stopper for hjemmeholdets offensiv i store perioder, og på en scoring efter tid indkasserede vi et ærgerligt nederlag på 31-30 i Arena Zagreb.

Janus Smarason døjede med sygdom op til dagens kamp, men det var ikke til at se fra kampens begyndelse. Med fire scoringer de første 10 minutter holdte han os i kontakt med Zagreb.

Første halvleg bølgede frem og tilbage, men i store dele var det med hjemmeholdet et lille skridt foran. De kun også gå til pause foran 16-15.

Vi havde svært ved at dæmme op for kroaterne defensivt, og Zagreb vekslede mellem 7 mod 6 og 6 mod 6 kampen igennem. Offensivt havde vi til tider også svært ved at finde løsninger, men et par scoringer i tomt mål og på kontra var med til at holde kontakten de første 30 minutter.

Efter pausen fandt vi i perioder ind i et bedre flow offensivt. I den anden ende havde vi dog stadig svært ved at sætte en stopper for Zagreb, og anden halvleg blev derfor ligeledes en uhyre tæt affære.

Midtvejs fik vi spillet os til en føring, men det holdte kortvarigt, inden hjemmeholdet igen kom et lille skridt i front.

I de døende minutter fik vi dog lukket hullet igen, og med et minut tilbage udlignede Sebastian Barthold til 29-29.

Det efterfølgende angreb spillede hjemmeholdet helt ud, og de fik med 20 sekunder igen skudt bolden ind bag Mikael Aggefors i målet.

En timeout satte vores sidste angreb op, og med få sekunder tilbage fik Tobias Ellebæk udlignet til 30-30.

Efterfølgende blev der givet direkte rødt kort til Henrik Møllgaard i forbindelse med opgiverkastet, og Zagreb fik dermed straffekast efter tid. Det satte Zlatko Horvat i mål, og slutresultatet på 31-30 var dermed en realitet.

Drengene kæmpede en brav kamp for at hive sejren med hjem til Aalborg, men vi manglede de sidste procenter for at gøre tingene færdig i dagens opgør.

Nu skal vi hurtigt op på hesten igen, for allerede på mandag venter en ny kamp, når vi tager til Grindsted for et møde i Santander Cuppens 5. runde.

Næste søndag spiller vi sæsonens sidste gruppekamp i VELUX EHF Champions League, hvor kampen om fjerdepladsen fortsat er åben. Med en sejr over Elverum kan vi dog holde SG Flensburg-Handewitt bag os.

Kampen mod Elverum spilles 1. marts kl. 16.50 i Jutlander Bank Arena – køb din billet til kampen her.
 

MATCHFACTS:
 
Målscorere for HC PPD Zagreb:
Ante Gadza 9, Zlatko Horvat 7, Matej Hrstic 5, Marin Sipic 4, David Mandic 3, Gasper Hrstnik 2, Josip Bozic 1.

Målscorere for Aalborg Håndbold:
Janus Smarason 7, Sebastian Barthold 4, Magnus Saugstrup 4, Mark Strandgaard 4, Tobias Ellebæk 4, Ómar Ingi Magnússon 3, Buster Juul 2, Mads Christiansen 1, Henrik Møllgaard 1. 

Redninger:
Radivoje Ristanovic: 8/26 (31 %)
Matej Asaninr: 1/10 (10 %)

Mikael Aggefors: 5/23 (22 %)
Kristian Sæverås: 5/18 (28 %)

Udvisninger:
MOL-Pick Szeged: 6 x 2 min.
Aalborg Håndbold: 2 x 2 min. + 1 direkte rødt kort

Dagens dommere var ungarske Miklos Andorka og Robert Hucker.

Dagens tilskuertal iArena Zagreb var 2.134.

Machineseeker EHF Champions League  i Sparekassen Danmark  Arena Aalborg
Aalborg Håndbold-PICK Szeged Foto: Henrik Hansen

Kampprogram for Champions League-gruppespillet fastlagt

De 14 kampe i gruppespillet er nu fastlagt. Aalborg Håndbold indleder på hjemmebane mod de franske vicemestre fra HBC Nantes. Efter lodtrækningen til gruppespillet for et par uger siden er...
Aalborg Håndbold (DAN)- Telecom Veszprém (HUN) 2. kvartfinale i Champions League.

Aleks Vlah med Slovenien til OL

Det slovenske landshold til sommerens olympiske lege er i dag blevet udtaget, blandt andet med Aleks Vlah i truppen. Den sympatiske slovener bliver dermed den 9. spiller fra Aalborg Håndbold...
Mads HOXER HANGAARD, Ceremony, TruckScout24 EHF FINAL4, Cologne, Germany, 09.06.2024, Mandatory Credit © Axel Heimken / kolektiff

Skadet Hoxer udgår af OL-truppen

En pådraget ankelskade under landsholdets træning holder Mads Hoxer ude af de kommende Olympiske Lege. Skadens endelige omfang er endnu ikke fastlagt, men dog var den alvorlig nok til at...

Håndbold i verdensklasse