pokal header web

Sikkert videre i Santander Cup

Her til aften tog vi hul på næste års udgave af Santander Cuppen, da vi i 5. runde mødte AGF, Århus på udebane. Kampen endte med en sejr på 23-33 efter pauseføring på 14-17.

11 dage var det siden, vi sidst var i aktion, og der var tydeligvis noget rust, der skulle bankes af fra kampens indledning.

Trods den på papiret store niveauforskel var dette ikke tydeligt på måltavlen fra kampens start. Vi var ganske nok svagt i front i kampens indledning, men vi slog aldrig rigtig hul til AGF, Århus, der til dagligt slår sine folder i 2. division.

Hjemmeholdet hang endda så godt på i kampen, at de efter godt 20 minutters spil tog teten og bragte sig i front 14-12.

Det blev dog vendepunktet for vores vedkommende og et to-måls forspring til hjemmeholdet blev for meget. De sidste minutter frem mod pausen holdt vi århusianerne fra scoring, mens vi til gengæld selv smed fem scoringer i kassen.

Vi kunne derfor gå til pause foran 14-17. Hvad der længe lignede en mildest talt elendig første halvleg, blev derfor vekslet til en, med god vilje, acceptabel en af slagsen.

I omklædningsrummet var drengene tilsyneladende blevet enige om at fjerne enhver tvivl om en pokalsensation denne mandag aften.

Der var i hvert fald langt større koncentration – specielt i forsvaret efter pausen. Det førte til en hurtig udbygning af føringen, og ti minutter inde i anden halvleg var denne oppe på syv mål.

Vi kunne derfra spille sejren stille og roligt i land. Det var bl.a. med en fint spillende Aleksander Selmar, der foruden to mål diskede op mere flere assists og gode detaljer i anden halvleg.

Da hornet lød for sidste gang, og de 60 minutter var gået, kunne vi konstatere, at der stod 23-33 på måltavlen. Vi fik derfor, hvad vi kom efter – nemlig kvalifikation til 6. runde.

Det var dog langt fra kønt undervejs, og der var mere end almindeligt slinger i valsen fra kampens start. Vi fik dog strammet grebet om kampen og spillet os til en sikker sejr, der reelt set aldrig var i fare.

Dagens kamp var den første uden langtidsskadede Andreas Holst, der ligesom Buster Juul og Knud Ronau er ude med længerevarende skader. Janus Smarason var derudover heller ikke i aktion under dagens kamp, da han sad ude med en småskade.

Nu rettes fokus i stedet mod fredag, hvor vi hjemme i Jutlander Bank Arena får besøg af Lemvig-Thyborøn, hvor der er to vigtige point på spil for at holde liv i håbet om førstepladsen. Køb din billet til denne kamp her.
 
Aalborg Håndbold målscorere:
Henrik Møllgaard 5, Tobias Ellebæk 5, Mark Strandgaard 5, Ómar Ingi Magnússon 4, Magnus Saugstrup 3, René Antonsen 3, Frederik Bech 2, Aleksander Selmar 2, Jesper Meinby 2, Oliver Norlyk 1. Sebastian Barthold 1. 
 

Mads HOXER HANGAARD, Final - Aalborg Håndbold vs Barça, TruckScout24 EHF FINAL4, Cologne, Germany, 09.06.2024, Mandatory Credit © Uros Hocevar / kolektiff

Hoxer hoppede højt i Champions League

Mads Hoxer har fået mange skulderklap for sine præstationer i den forløbne sæson, og med hensyn til Champions League viser tørre tal, at vores 23-årige højre back har fået et...
Mikkel HANSEN, SF1 - SC Magdeburg vs Aalborg Håndbold, TruckScout24 EHF FINAL4, Cologne, Germany, 08.06.2024, Mandatory Credit © Axel Heimken / kolektiff

Sidste chance for at byde på Champions League-trøjer

Auktionen på spillernes kampbrugte trøjer fra Champions League og Final4 i Køln slutter kl. 20.00 søndag. Den vildeste Champions League-sæson i Aalborg Håndbolds historie er netop overstået – og nu...
HTH LIGAEN i Sparekassen Danmark  Arena
Aalborg Håndbold-Ribe-Esbjerg HH  Foto: Henrik Hansen

Wiesmach skubber Lennartsson ud af top 10

Fløjspilleren er ny mand på listen over spillere med flest kampe i Aalborg Håndbolds historie. Da publikumsyndlingen Jan Lennartsson i 2013 stoppede i Aalborg Håndbold – og samtidig stoppede sin...

Håndbold i verdensklasse