MicrosoftTeams-image (3)

”Slaget om Skandinavien” venter onsdag aften

For Kristian Bjørnsen er onsdagens opgør mod landsmændene fra Kolstad Handball noget ekstra særligt. Læs fløjspillerens forventninger forud for kampen i Machineseeker EHF Champions League.

Søndag aften tog Aalborg Håndbold den 10. ligasejr i træk i Herreligaen, da Fredericia HK blev besejret 35-27, en bemærkelsesværdig præstation, og Kristian Bjørnsen er da også godt tilfreds med starten på sæsonen.

– Først og fremmest skal vi være meget glade for at vi har vundet 10 kampe af 10 mulige i Herreligaen, mens jeg selvfølgelig havde håbet at vi havde et par point mere i Champions League. Alt i alt synes jeg dog vi har fået en god start på sæsonen, og jeg ser det som et tegn på stabilitet at vi foreløbig har vundet alle vores kampe i ligaen. Man skal huske på, at den danske liga er meget stærk, så selvom nogen måske forventer at vi vinder alle kampe med 10 mål, så er det ikke sådan hverdagen fungerer.

– Spillemæssigt har vi gjort det godt i stort set alle kampe, på nær kampen i Szeged og nogle minutter mod Zagreb. Selvfølgelig er det ærgerligt at vi til kampen i morgen ikke har alle mand tilgængelige, men vi får til gengæld testet vores bredde og så må alle bare bidrage, og nogen vil måske få mere spilletid på grund af skaderne, så når man får muligheden, skal man selvfølgelig gøre alt for at gribe den, lyder det fra Bjørnsen, der rent personligt har fået en fantastisk start på sæsonen med scoringer på 41 af 43 mulige afslutninger på tværs af alle turneringer.

– Det har for min del været en god start på sæsonen, men først og fremmest er det pointene til holdet der er vigtige. Kan mine præstationer bidrage til det, så er jeg glad og gør selvfølgelig jeg alt hvad jeg kan for at fortsætte fra kamp til kamp, lyder det videre fra Aalborg Håndbolds nummer 19.

Onsdagens modstander fra Kolstad er et nyt bekendtskab for Aalborg Håndbold, i det de to klubber aldrig tidligere har mødtes. Det betyder dog ikke, at der ikke er kendte ansigter i Kolstad-truppen, især for nordmanden Kristian Bjørnsen, der beskriver det norske hold således:

– Kolstad er en norsk klub som blev ekstremt store og gode over natten. Selvom projektet har været planlagt længe, så kom det lidt som et chok for os alle. De har dog været i den bedste norske liga i nogle år, men da jeg selv spillede i Norge, var de et 1. divisionshold.

– Det er et megastort og spændende projekt de har gang i, men også et projekt som har haft sine udfordringer i starten. Jeg synes dog, at det ser ud som de på banen er kommet godt ud af det. De er meget formstærke og er et hold som, hvis de kan holde alle mand skadesfrie, kan spille lige op med alle. Til gengæld er bredden i truppen måske ikke helt verdensklasse endnu, så det skal vi forsøge at udnytte bedst muligt, analyserer Bjørnsen og udpeger et par spillere som publikum og TV-seere onsdag aften skal holde særligt øje med.

Der skal ikke være tvivl om, at hvis vi rammer dagen, så kan vi slå hvem som helst – inklusive Kolstad.

– Sander (Sagosen, red.) er selvfølgelig et stort navn, og generelt er der næsten norske landsholdsspillere på alle positioner. Magnus Rød er også en dygtig spiller, mens Gøran Johannesen er en anden mand vi skal holde godt øje med. Dertil kommer Sigvaldi Gudjonsson, som på sine bedste dage er en af de allerbedste, en ægte højrefløj der kan trylle lidt. Endelig er der selvfølgelig Torbjørn Bergerud i målet, som har vist at han er en verdensklasse-målvogter når han rammer dagen.

Med det store kendskab til både spillere og hold ved Bjørnsen derfor også hvad man forventer af nordmændene onsdag aften.

– Jeg tror at kampen vil blive spillet i et ekstremt højt tempo. Kolstad scorer rigtig mange mål i ankomst- og førstefasen, og det bliver en vigtig nøgle for os at bremse dem bedst muligt. Kan vi komme ned og stå i det etablerede forsvar, så tror jeg vi har gode muligheder. Fysikken er et andet nøgleord for kampen, med tanke på bredden i deres trup, og så skal vi selvfølgelig ramme dagen, for de har et godt hold der kan slå alle, så hvis ikke vi er klar fra første fløjt bliver det hårdt.

– Til gengæld skal der heller ikke være tvivl om, at hvis vi selv rammer dagen, så kan vi også slå hvem som helst – inklusive Kolstad. Når vi har hjemmebane, er det også vigtigt for os at få publikum med og få kampen ind på vores præmisser. Vi så forleden mod Fredericia, at vores fans betyder meget og giver os vigtig opbakning hvis vi lige har en mindre god periode. Alle støtter os og det sætter vi stor pris på, lyder det videre fra Kristian Bjørnsen, der anerkender at kampen er særdeles vigtig i den tætte pulje A i Machineseeker EHF Champions League.

– Hvis man vil være med i toppen og i kampen om de to topplaceringer, der giver direkte kvalifikation til kvartfinalerne, så er det en meget vigtig kamp. I denne pulje smider de fleste hold point mod hinanden, så de direkte dueller om pointene i kampe som disse er meget vigtige.

– Og så skal jeg jo snart til landsholdssamling med mange af deres spillere, så jeg vil rigtig gerne have to point med der, lyder det med et glimt i øjet fra Bjørnsen.

Onsdagens skandinaviske brag afvikles kl. 18.45 i Sparekassen Danmark Arena, hvortil der endnu er ledige billetter at få.

EHF Champions League  i Sparekassen Danmark  Arena Aalborg
Aalborg Håndbold-Telekom Veszprem HCFoto: Henrik Hansen

Værd at vide før DM-finalerne

Bliv klar til søndagens første DM-finale. Læs facts og spændende vinkler på opgøret mod Fredericia HK. Det er niende sæson, Aalborg Håndbold har kvalificeret sig til DM-finalerne, hvis man medregner...
fans1

Intet billetsalg til første DM-finale

Der bliver ikke sat billetter til salg til søndagens første DM-finale i Sparekassen Danmark Arena. Søndag aften stod det klart, at Aalborg Håndbold er tilbage i DM-finalen i Herreligaen, hvor...
Skjern 2-8

Ny sejr sender Aalborg Håndbold i DM-finalen!

Aalborg Håndbold viste stor kynisme, da man i anden semifinale mod Skjern Håndbold sejrede med 34-25 søndag. Hansen, Nilsson og Hoxer med hver seks mål. Med en sejr i ryggen...

Håndbold i verdensklasse