pokaler_header_new

Smalt nederlag i Porto

Første 1/8-finale i EHF Champions League endte med en sejr til de portugisiske værter på 32-29 efter føring på 18-14 til hjemmeholdet ved pausen. Alt er dermed fortsat åbent inden returkampen i Jutlander Bank Arena på onsdag.

Vi var ikke i front gennem hele opgøret, og fra start lagde hjemmeholdet os under et tungt fysisk pres. Vi havde svært ved at få spillet os igennem, og efter ti minutter var Porto i front 6-2.

Langsomt begyndte vi at finde løsninger offensivt, men vi lavede fortsat for mange tekniske fejl og havde svært ved at dæmme op for portugiserne i defensiven.

Porto nåede derfor at bringe sig foran med seks mål, inden vi fik reduceret forspringet til fire inden pausefløjtet.

Vi havde flere gode momenter i løbet af første halvleg, men vi lavede samtidigt for mange fejl og manglede den fornødne skarphed i flere situationer.

Efter pausen kom vi rigtig godt ud, og med tyve minutter tilbage af opgøret udlignede Nikolaj Læsø til 20-20 efter et flot vip fra Mark Strandgaard.

Kampen lå og vippede på dette tidspunkt, men et par fejl fra vores side krydret med marginaler, der faldt ud til hjemmeholdets fordel gjorde, at det igen var Porto, der fik et lille forspring.

Vi var tæt på at få lukket hullet helt igen af flere omgange, men det blev i stedet hjemmeholdet, der trak fra, og portugiserne var flere gange foran med fire mål i slutfasen.

Med en vigtig scoring i sidste sekund fik Sebastian Barthold dog reduceret til slutresultatet 32-29.

Trods en svær start på kampen fik vi kæmpet os godt tilbage. Vi manglede dog noget skarphed i flere situationer gennem kampen, men med lidt mere held kunne resultatet også have tippet tættere til vores fordel.

Drengene kæmpede en brav kamp hele vejen, og trods nederlaget er spændingen i den grad fortsat intakt, inden kvartfinalisten skal findes næste onsdag i Jutlander Bank Arena.

Først gælder det dog den hjemlige HTH Herreliga, hvor der søndag er sidste spillerunde i grundspillet. Her møder vi TTH Holstebro på hjemmebane, og vi kan med en sejr sikre os to point med videre til slutspillet.

Matchfacts

FC Porto målscorere:
Victor Iturizza 8, Antonio Areia 7, Daymaro Salina 4, Omar Mbengue 3, Andre Gomes 3, Rui Silva 2, Diogo Branquinho 2, Fabio Magalhaes 2, Ivan Sliskovic 1.

Aalborg Håndbold målscorere:
Sebastian Barthold 8, Henrik Møllgaard 7, Magnus Saugstrup 4, Mark Strandgaard 3, Nikolaj Læsø 3, Lukas Sandell 3, Jonas Samuelsson 1.

Udvisninger:

FC Porto: 3 x 2 min. 
Aalborg Håndbold: 2 x 2 min.

Redninger:

Nikola Mitrevski: 11/38 (29 %)
Marton Szekely: 1/3 (33 %)

Simon Gade: 6/25 (24 %)
Mikael Aggefors: 1/14 (7 %)
 

Skjern_180822

Nederlag i sidste test

Torsdagens testkamp mod Skjern Håndbold endte med et nederlag på 28-25. I en godt fyldt Vadumhal blev første halvleg indledt som lyn og torden med en velspillende nordjysk offensiv, samt...
skjern-png.png

Sidste testkamp i aften

Kl. 18.30 i Vadum står Aalborg Håndbold over for Skjern Håndbold, der er modstanderen i sidste testkamp inden tirsdagens Super Cup. Opgøret bliver således den sjette og sidste testkamp, hvor...
termansen

Christian Termansen: Fuld fokus på håndbolden

Den dengang kun 18-årige højre back, Christian Termansen, fik noget af et gennembrud på Aalborg Håndbolds hold i foråret. Ikke mindst i hjemmekampen mod Mors-Thy Håndbold 15. maj, hvor han...