MicrosoftTeams-image (3)

Spændende testkampe venter i weekenden

Tyske Lemgo, samt enten Champions League mestrene fra Magdeburg eller franske Nantes, venter i weekendens to kampe ved So-Tech Cup i Halle i Tyskland. Cheftræner Stefan Madsen gør her status på opstarten indtil videre.

Aalborg Håndbold-truppen har nu været i gang i små tre uger, hvor der både har været mange træninger og foreløbig tre testkampe, så hvad er status på årets opstart her 17 dage inden første gældende kamp i Santander Cup den 27. august?

– Vi er midt i det hele, og godt på vej synes jeg. Vi har haft en fin første periode hvor der selvfølgelig har været fokus på mængdetræning og den tunge fysiske træning, hvor vi naturligvis har skulle dosere tingene så spillerne fik trænet nok uden at blive helt smadret. Det har alle responderet godt på og vi er meget tilfredse med hvor vi står lige nu, forklarer cheftræner Stefan Madsen.

– I de to første kampe har vi haft god mulighed for at få alle i spil, og vi har nærmest spillet i kæder, så alle har fået lige meget tid på banen. Nu er vi rykket hen i næste fase, hvor vi kigger lidt mere på flow og kvalitet. Har man en god kamp får man måske lidt flere minutter, og så er der andre der må tage plads på bænken og så få chancen i den næste kamp. Så vi er ved at vænne os til at der er forskellige opgaver i forskellige kampe, som skal løses på forskellige vis, lyder det videre fra Stefan Madsen.

En anden vigtig del af opstartsfasen har været integrationen af hele otte nye spillere, samt ny assistenttræner i form af Simon Dahl, en opgave der også er forløbet særdeles positivt.

– Jeg synes det er gået rigtig godt. Vi er mange nye ansigter, så vi har behov for at få defineret os selv igen som trup, ligesom vi skal have italesat alle ting, også de ting der tidligere har kørt på automatik.

– Så det er sundt for alle, både os der har været her et stykke tid og de nye der er kommet til. I den proces finder vi også ud af, at der er ting vi måske skal gøre anderledes, så det er en god proces at komme igennem. Vi er kommet et godt stykke vej og der er en god dynamik i truppen. Jeg må både rose de nytilkomne, der har været fantastiske til at tage ansvar for at blive integreret, ligesom ”de gamle” skal have ros for at have taget ansvar for at få de nye godt med, forklarer cheftræneren.

Forude venter nu små fire dage i tyske Halle, hvor weekenden byder på to kampe på højeste niveau. Lørdag eftermiddag gælder det Bundesliga-mandskabet fra TBV Lemgo, inden søndagen byder på en dyst mod enten franske HBC Nantes eller de regerende Champions League-mestre fra SC Magdeburg, hvor kendte ansigter som Felix Claar og Magnus Saugstrup slår deres folder.

– Nu har vi i de første kampe fået testet de ting af vi har gået og arbejdet med. Vi spillede lørdag mod Leipzig og igen tirsdag mod Skjern, så nu skal ned og have en god træning fredag, hvor vi blandt andet skal arbejde med 7-mod-6 spillet, ligesom vi skal snuse lidt til at dække op i offensivt forsvar, samt nogle andre ting vi skal kigge lidt mere på.

– Derefter venter to spændende kampe. Per tradition ved vi, at tyskerne altid er lidt foran os i forhold til forberedelserne, hvilket vi også så i lørdags mod Leipzig. Derfor forventer jeg, at Lemgo kommer med et fysisk stærkt mandskab der gerne vil vise sig frem, så det bliver en kamp hvor nok skal få munden fuld.

– Om det så bliver Nantes eller Magdeburg der venter os søndag må tiden vise, men begge er hold fra øverste hylde, så alt i alt kan man sige, at vi får prøvet os godt af i begge kampe, og glæder os til at komme ned til et flot setup, hvor der efter sigende venter 4.000-5.000 tilskuere, afrunder Stefan Madsen, der sammen med resten af spillertruppen og trænerstaben ankom til tyske Halle torsdag aften.

(Foto: fotograf Michael Madsen/Octomedia)

HTH LIGAEN i Sparekassen Danmark  Arena
Aalborg Håndbold-Nordsjælland Håndbold Foto: Henrik Hansen

Skive fH er første modstander i Santander Cup

Aalborg Håndbolds første skridt på vejen mod en ny Final4-deltagelse går via Skive fH tirsdag aften. Læs optakt til kampen med Marinus Munk. Efter skuffelsen i årets pokalfinale begynder vejen...
BSH-14

Ny storsejr sikrer semifinaleplads

Med cifrene 22-33 knuste Aalborg Håndbold dagens modstander fra Bjerringbro-Silkeborg. Niklas Landin med redningsprocent på 45,45%, mens Mads Hoxer og Aleks Vlah hver scorede seks mål. Efter sejre i slutspillets...
HTH LIGAEN i Sparekassen Danmark  Arena
Aalborg Håndbold-Mors-Thy Håndbold Foto: Henrik Hansen
Aleks Vlah (15) Aalborg Håndbold

Vlah: Vi skal holde momentum mod BSH

Lørdag eftermiddag venter tredje slutspilskamp, denne gang i Silkeborg mod hjemmeholdet fra Bjerringbro-Silkeborg Håndbold. Onsdag aften sikrede Aalborg Håndbold sig den anden af to mulige sejre i slutspillets pulje 1,...

Håndbold i verdensklasse