MicrosoftTeams-image (3)

“Stebbi”: Jeg er kommet til Aalborg for at vinde titler

Da Stefan Sigurmannsson som seks-årig var til håndboldtræning for første gang hjemme i Hafnarfjordur i Island, hed træneren Aron Kristjansson.

Det er 20 år siden. Senere fik ”Stebbi”, som er hans kælenavn, Aron som træner som seniorspiller i klubben Haukar og på det islandske landshold, og nu krydses deres veje igen i Aalborg Håndbold.
 
Sigurmannsson blev inspireret til at gå til håndbold, fordi hans syv år ældre bror spillede i Haukar. Familien har stærke bånd til den islandske klub, idet Stebbis bedstefar var blandt stifterne af klubben tilbage i 1931. 

Som ung viste Sigurmannsson også et stort talent for golf og spillede i handicap 9. Senere blev han nødt til at prioritere, og det valg faldt ud til fordel for håndbolden. Indtil videre har håndboldkarrieren budt på masser af ungdomslandskampe for Island og p.t. 65 A-landskampe, to EM- og en VM-slutrunde – fire sæsoner i Rhein-Neckar Löwen, islandsk mester med Haukar og tysk mester med RNL – og nu klar til tre år i Aalborg Håndbold. I dag spiller han fortsat golf på hobby-plan.

– Jeg har spillet både venstre fløj, venstre back og playmaker hjemme i Island. Man lærer meget af at spille forskellige positioner, og jeg har i dag ikke noget imod at aflaste på forskellige pladser i bagkæden, siger Stebbi.

Trods sine 1,96 m er Stebbi en hurtig fløjspiller, der ofte er forrest i kontraspillet, og han har en højt udviklet teknik i afslutningerne fra venstre fløj.

– Jeg er kommet til Aalborg Håndbold for at vinde titler – både i ligaen og i pokalen, og jeg har de første uger fået et meget positivt indtryk af klubben, holdet og byen. Jeg havde dansk i skolen hjemme i Island, men efter fire år i Tyskland kan jeg godt mærke, at det danske sprog er et stykke væk. Jeg forstår, hvad der bliver sagt, og jeg har sat mig selv det mål, at jeg kun taler dansk i hverdagen om tre måneder, siger Stebbi.
 
 
 

vlcsnap-2023-12-10-14h34m47s087

Støt Mødrehjælpens indsamling onsdag

Doner nyt eller brugt sportstøj til børn til onsdagens fødselsdagskamp i Sparekassen Danmark Arena. I forbindelse med onsdagens kamp mod SønderjyskE fejrer Aalborg Håndbold 13-års fødselsdag. Vi ønsker os dog...
Merch webshop opslag (2)

2. søndag i advent = nyt tilbud i webshoppen!

Vi fejrer 2. søndag i advent med gratis tryk på spillertrøjer! Hver søndag i december fejrer vi advent med et skarpt tilbud i fanshoppen! I dag på anden søndag i...
REHH_dec2

Snævert nederlag til Ribe-Esbjerg

Trods en pauseføring på 12-18 måtte Aalborg Håndbold lørdag eftermiddag se sig slået 34-33 af de vestjyske værter. Mindre end 48 timer efter kampen på hjemmebane mod Paris Saint-Germain skulle...

Håndbold i verdensklasse