MicrosoftTeams-image (3)

“Stebbi”: Jeg er kommet til Aalborg for at vinde titler

Da Stefan Sigurmannsson som seks-årig var til håndboldtræning for første gang hjemme i Hafnarfjordur i Island, hed træneren Aron Kristjansson.

Det er 20 år siden. Senere fik ”Stebbi”, som er hans kælenavn, Aron som træner som seniorspiller i klubben Haukar og på det islandske landshold, og nu krydses deres veje igen i Aalborg Håndbold.
 
Sigurmannsson blev inspireret til at gå til håndbold, fordi hans syv år ældre bror spillede i Haukar. Familien har stærke bånd til den islandske klub, idet Stebbis bedstefar var blandt stifterne af klubben tilbage i 1931. 

Som ung viste Sigurmannsson også et stort talent for golf og spillede i handicap 9. Senere blev han nødt til at prioritere, og det valg faldt ud til fordel for håndbolden. Indtil videre har håndboldkarrieren budt på masser af ungdomslandskampe for Island og p.t. 65 A-landskampe, to EM- og en VM-slutrunde – fire sæsoner i Rhein-Neckar Löwen, islandsk mester med Haukar og tysk mester med RNL – og nu klar til tre år i Aalborg Håndbold. I dag spiller han fortsat golf på hobby-plan.

– Jeg har spillet både venstre fløj, venstre back og playmaker hjemme i Island. Man lærer meget af at spille forskellige positioner, og jeg har i dag ikke noget imod at aflaste på forskellige pladser i bagkæden, siger Stebbi.

Trods sine 1,96 m er Stebbi en hurtig fløjspiller, der ofte er forrest i kontraspillet, og han har en højt udviklet teknik i afslutningerne fra venstre fløj.

– Jeg er kommet til Aalborg Håndbold for at vinde titler – både i ligaen og i pokalen, og jeg har de første uger fået et meget positivt indtryk af klubben, holdet og byen. Jeg havde dansk i skolen hjemme i Island, men efter fire år i Tyskland kan jeg godt mærke, at det danske sprog er et stykke væk. Jeg forstår, hvad der bliver sagt, og jeg har sat mig selv det mål, at jeg kun taler dansk i hverdagen om tre måneder, siger Stebbi.
 
 
 

Santander Final4 2024 i Boxen i Herning 
Semifinalen Aalborg Håndbold-BSH Foto: Henrik Hansen

Norske fløje med ved OL-tests

Kristian Bjørnsen og Sebastian Barthold er begge med, når Norge spiller tre testkampe i maj. 22 spillere skal repræsentere Norge ved Gjensidige Cup, som afvikles 9.-12. maj i Oslo. Her...
Santander Final4 2024 i Boxen i Herning 
Semifinalen Aalborg Håndbold-BSH Foto: Henrik Hansen

Fire mand udtaget til det danske landshold

Landstræner Nicolaj Jakobsen har fire Aalborg Håndbold-spillere med i den danske trup til maj måneds to testkampe. Således er Simon Hald, Mads Hoxer, Thomas Arnoldsen og Niklas Landin alle udtaget...
MTH1-4

Arbejdssejr i Thisted sikrede puljesejren

Med cifrene 33-27 tog Aalborg Håndbold den fjerde sejr i træk i slutspilspuljen. Hoxer, Vlah og Arnoldsen med hver fem mål. Efter komfortable sejre i de første tre slutspilskampe skulle...

Håndbold i verdensklasse