pokal header web

Stefan Madsen: Der bliver virkelig tryk på!

HTH Herreligaens nummer 1 og 2 tørner lørdag sammen i Sparekassen Danmark Arena. Læs optakt til kampen med cheftræner Stefan Madsen.

Efter halvanden måneds pause fløjtes der atter op til kamp i HTH Herreligaen lørdag eftermiddag, hvor GOG kommer på besøg i Aalborg. De to hold har allerede haft tre indbyrdes opgør i denne sæson, hvilket har kastet to nordjyske sejre af sig, mens fynboerne vandt seneste opgør i Gudme i Santander Cup kvartfinalerne i december.

Dysten mellem seneste sæsons to DM-finalister tegner således til igen at blive både spændende og intens.

– Min vurdering er, at der bliver virkelig tryk på i kampen. Det er ikke sikkert det bliver smukt og poleret hele vejen igennem, eftersom begge trupper har undværet spillere til VM-slutrunden, hvilket alt andet lige betyder, at de små finesser og noget af timingen ikke vil sidde lige i skabet.

– Men når det er sagt, så er jeg ikke i tvivl om, at når først lyset er tændt og alle ved hvor afgørende kampen er for begge hold, så bliver det en meget intens affære vi bliver vidner til i morgen, lyder vurderingen fra Aalborg Håndbolds cheftræner Stefan Madsen, der set i forhold til sin spillertrup ikke vurderer, at det har været en hæmsko at have haft otte mand i aktion ved verdensmesterskaberne.

– For vores vedkommende har langt de fleste af vores VM-spillere haft en stor rolle på deres respektive landshold, men der er naturligvis forskel på hvor slidt man er rent fysisk og også hvilken kamprytme man er i efter sådan en slutrunde.

– Jeg mener dog helt klart, at vi kan drage fordel af den rytme vores spillere har været inde i, og jeg tror ikke at den fysiske belastning og træthed har den store indflydelse på den korte bane, men vi skal selvfølgelig have det in mente på den lange bane.

– Alt i alt tror jeg på, at alle der kommer hjem nu har glædet sig til at genstarte klubhåndbolden, og med en kamp som denne med 5.000 fans i ryggen og betydningen af kampen in mente, så skal vi nok være der – også fysisk, analyserer Stefan Madsen videre.

Lørdagens kamp er meget vigtig, og vi skal gerne have skabt en international stemning i arenaen.

I seneste indbyrdes opgør i december måned viste måltavlen hele 41-39 ved slutfløjt, og kampen var generelt præget af et hæsblæsende tempo, men hvad skal der ifølge cheftræneren til, for at marginalerne atter kan tippes til Aalborgensisk fordel lørdag?

– Først og fremmest håber jeg selvfølgelig ikke på en gentagelse af kampen fra december. Vi var i den kamp for dårlige til at afvikle vores angreb tydeligt nok, og det kan lyde underligt når man scorer 39 gange, men vi gav dem et hav af mål og fik ikke stoppet deres profiler godt nok.

– Det er det som kampen i morgen kommer til at handle om: at vi eksekverer vores angreb på et mere sikkert niveau med lidt mindre risiko, samt at vi tager mere initiativ i forhold til at slå deres tempo og rytme i stykker, analyserer Stefan Madsen, der dog fortsat har spillere, hvis status til kampen fredag eftermiddag er uafklaret.

– Aron Pálmarsson er tilbage og klar til kamp, og det er også positivt at Buster Juul har trænet suverænt hele januar måned og gjort det godt i testkampene. Til gengæld ved vi alle, at Mikkel Hansen døjer lidt med knæet efter VM-slutrunden. Vi vil gøre alt hvad vi kan for at få ham i spil, men kommer ikke til at tage nogen chancer, med tanke på at sæsonen fortsat er lang, forklarer cheftræneren, der også har en bøn til lørdagens mange tusinde fans i Sparekassen Danmark Arena.

– Vi har en stærk hjemmebane, og jeg håber at publikum er lige så sultne som vi andre i forhold til at komme i gang igen. Lørdagens kamp er meget vigtig, og vi skal gerne have skabt en international stemning i arenaen, eftersom dette er første lille duel om en mulig europæisk plads til efteråret.

– GOG spiller jo også Champions League, og jeg håber at alle er klar til at løfte niveauet til den intensitet og opbakning vi blandt andet oplevede til kampene mod Kiel, Barca og Kielce i efteråret, lyder den afsluttende opfordring fra Stefan Madsen.

Lørdagens kamp i Sparekassen Danmark Arena er totalt udsolgt, og fik man ikke billet til opgøret kan man i stedet følge med direkte på TV2 og TV2 Play med optakt fra kl. 15.50 og kampstart kl. 16.10.

Machineseeker EHF Champions League  i Sparekassen Danmark  Arena Aalborg
Aalborg Håndbold-PICK Szeged Foto: Henrik Hansen

Kampprogram for Champions League-gruppespillet fastlagt

De 14 kampe i gruppespillet er nu fastlagt. Aalborg Håndbold indleder på hjemmebane mod de franske vicemestre fra HBC Nantes. Efter lodtrækningen til gruppespillet for et par uger siden er...
Aalborg Håndbold (DAN)- Telecom Veszprém (HUN) 2. kvartfinale i Champions League.

Aleks Vlah med Slovenien til OL

Det slovenske landshold til sommerens olympiske lege er i dag blevet udtaget, blandt andet med Aleks Vlah i truppen. Den sympatiske slovener bliver dermed den 9. spiller fra Aalborg Håndbold...
Mads HOXER HANGAARD, Ceremony, TruckScout24 EHF FINAL4, Cologne, Germany, 09.06.2024, Mandatory Credit © Axel Heimken / kolektiff

Skadet Hoxer udgår af OL-truppen

En pådraget ankelskade under landsholdets træning holder Mads Hoxer ude af de kommende Olympiske Lege. Skadens endelige omfang er endnu ikke fastlagt, men dog var den alvorlig nok til at...

Håndbold i verdensklasse