MicrosoftTeams-image (3)

Størrelsen pressede Barthold ud som fløjspiller

Som ungdomsspiller udfoldede Sebastian Barthold sine håndboldevner som playmaker og senere som stregspiller, men da han blev seniorspiller, sendte den manglende højde og fysik ham ud på venstre fløj.
 
I dag er Oslo-drengen absolut tilfreds med den position på banen. Succes i Haslum HK i mange sæsoner, i periferien af det norske A-landshold og nu i Aalborg Håndbold med udsigt til topkampe i den danske liga og kampe i Champions League mod hold som Paris, Kiel, Flensburg-Handewitt og Veszprem. Han er p.t. noteret for 22 A-landskampe for Norge.
 
Den 25-årige nordmand er en af de nye spillere i Aalborg Håndbold i denne sæson, og han har svært ved at skjule sin tilfredshed over at være i klubben.
 
– Jeg har altid drømt om en karriere i udlandet og meget gerne Danmark, hvor jeg også boede fra jeg var to år til fem år. Min mor og far arbejdede i København, og vi boede i Farum. For ca. 20 år siden flyttede vi hjem til Oslo-bydelen Bærum, og siden da har Haslum HK været min klub. Ved siden af selv at spille har jeg trænet ungdomshold, både piger og drenge, i mange sæsoner, og der har jeg haft stor fornøjelse af.
 
Sebastian Barthold er kæreste med Line Bjørnsen, der i denne sæson er skiftet til København Håndbold fra Glassverket i Norge. Hun kommer fra Stavanger og er lillesøster til Kristian Bjørnsen, højre fløj på det norske landshold, og som nu spiller i Wetzlar i den tyske Bundesliga.
 
– Min ambition er at vinde titler i Danmark. Det fik jeg smag for hjemme i Haslum, hvor vi var bedst i Norge i flere år, indtil Elverum overtog tronen for et par år siden. Selv om vi bliver udfordret i Champions League hvor vi er i pulje med syv meget stærke hold, så skal vi sluttede blandt de seks bedste og gå videre fra puljen, siger Sebastian Barthold.
 
Ved siden af sin egen håndboldkarriere og træner for ungdomsholdene hjemme i Oslo har Sebastian Barthold studeret på Handelshøjskolen i Oslo, BI, hvor han mangler et år for at være færdig som civiløkonom inden for økonomi og forandringsledelse. Når tiden i Aalborg tillader det arbejder han på at skrive sin masteropgave. Når tiden tillader det øver han sig i øjeblikket i at lære at spille guitar.
 
Livet i håndboldverdenen er ikke fremmed for familien Barthold. Hans far, Hein Barthold, er nemlig daglig leder i Norsk Topphåndball (NTH), der er interesseorganisation for de 12 bedste norske dameklubber og de 12 bedste herreklubber.
 
 
 
 

vlcsnap-2024-02-22-11h40m18s193

Arnoldsen: Speciel oplevelse i vente fredag aften

Skanderborg-AGF er modstanderen i fredagens opgør i Herreligaen, en kamp som Thomas Arnoldsen i sær ser frem til mod sin tidligere holdkammerater. Mindre end 48 timer efter sejren over ungarske...
Aalborg Håndbold - Barcelona EHF champions League.

Arena with light on.

Aalborg Håndbold beklager parkeringsoplevelse

Efter onsdagens kamp mod Pick Szeged opstod der store trafikproblemer på parkeringspladsen bag Gigantium, hvilket Aalborg Håndbold beklager. Dialog med Aalborg Kommune er i gang. En frustreret direktør Jan Larsen...
Machineseeker EHF Champions League  i Sparekassen Danmark  Arena Aalborg
Aalborg Håndbold-PICK Szeged Foto: Henrik Hansen

Forrygende comeback sikrer to vitale point

Et truende nederlag blev på flot fight vendt til sejr på 31-26 over de ungarske mestre fra OTP Bank Pick Szeged. Tre dage efter finalen i Santander Final4 ventede onsdag...

Håndbold i verdensklasse