MicrosoftTeams-image (3)

Stor polsk mundfuld venter onsdag aften

Onsdag aften venter en ny stor udfordring i Machineseeker EHF Champions League, når Aalborg Håndbold på udebane møder polske Lomza Industria Kielce. Læs optakt med cheftræner Stefan Madsen.

Lørdag eftermiddag tog Aalborg Håndbold den tredje sejr af tre mulige i 2023, da HC Midtjylland på udebane blev besejret i en kamp flere profiler fik begrænset eller ingen spilletid.

– Vi havde håbet at afgøre kampen lidt tidligere, men jeg synes HC Midtjylland bed godt fra sig, så det endte med at blive en tæt kamp. Ellers var det dog helt efter bogen og med sigte på det lange løb fik vi sparet nogle spillere på dagen, hvilket var godt. Det gjaldt blandt andet Henrik Møllgaard, der har spillet meget i efteråret og med landsholdet, ligesom vi stadig holder øje med Aron (Pálmarsson, red.), forklarer Aalborg Håndbolds cheftræner Stefan Madsen.

– Til gengæld var det godt at se, at Andreas Flodman i aktion som erstatning for Kristian Bjørnsen, og det var også godt at der blev spilletid og værdifuld erfaring til en spiller som Victor Kløve. Så med tre sejre ud af tre mulige i foråret er der god stemning i truppen og en god energi omkring tingene. Det får vi også brug for onsdag, for det er noget af et vildt erobringstogt vi skal på mod Kielce, lyder det videre fra Stefan Madsen.

Polakkerne har hidtil været en hård nød at knække for de fleste modstandere i sæsonens Champions League. På hjemmebane måtte vi se os slået med 30-28, og hidtil har kun Barca og senest THW Kiel formået at besejre det stærkt besatte mandskab, der dog har vist små svaghedstegn på det seneste.

Vi føler stadig, at vi har noget at skulle bevise i denne sæsons Champions League, og det kan vi passende begynde at gøre onsdag.

I den hjemlige liga er man ”kun” er på andenpladsen efter konkurrenterne fra Wisla Plock, ligesom den franske profil Nedim Remili for nylig er skiftet til ungarske Telekom Veszprem.

– Der er lidt skvulp i bassinet dernede i øjeblikket, og det skal vi selvfølgelig se om vi kan udnytte. Efter kampen på hjemmebane i efteråret stod vi tilbage med fornemmelsen af at vi burde have fået mindst det ene point, men vi ved også at det bliver noget andet på udebane for Kielce har en meget larmende hjemmebane, hvor der uden tvivl kommer masser af klem på.

– Spillemæssigt ved vi, at vi lige som i kampen mod Pick Szeged kommer til at slås med et par stærke stregspillere, og deres krydsspil skal vi også gerne have løst. Selvom Remili ikke længere er på holdet, så har de stadig masser af klassespillere og en mand som Alex Dujshebaev kan lave det vilde ud af ingenting, mens deres målmand Andreas Wolff har vist, at han ene mand kan lave pointene for dem, analyserer cheftræneren videre.

– Vi skal ride videre på vores positive bølge, og forhåbentlig kan vi igen stå med et superstærkt og kompakt forsvar, så vi kan komme ud at løbe med dem. Alt i alt føler vi stadig, at vi har noget at skulle bevise i denne sæsons Champions League, og det kan vi passende begynde at gøre onsdag, afrunder Stefan Madsen, der sammen med spillertruppen tirsdag morgen satte kursen mod Polen.

Onsdagens kamp fløjtes i gang kl. 18.45 i Hala Legionów i Kielce og kan følges direkte på See og Viaplay.

HTH LIGAEN i Sparekassen Danmark  Arena
Aalborg Håndbold-Mors-Thy Håndbold Foto: Henrik Hansen
Aleks Vlah (15) Aalborg Håndbold

Vlah: Vi skal holde momentum mod BSH

Lørdag eftermiddag venter tredje slutspilskamp, denne gang i Silkeborg mod hjemmeholdet fra Bjerringbro-Silkeborg Håndbold. Onsdag aften sikrede Aalborg Håndbold sig den anden af to mulige sejre i slutspillets pulje 1,...
02152024 Aalborg_HC Zagreb_1001

Pokalkamp mod Skive tirsdag

Næste runde i pokalturneringen afvikles på tirsdag 16. april, når Aalborg Håndbold gæster 1. divisionsklubben Skive fH. Opgøret er således sjette runde af Santander Cup 2024/25, hvor vinderen avancerer til...
arena-veszprem

Flyv med os til kvartfinalen i Veszprém!

Kom med Aalborg Håndbold og Rejsechefen til Champions League kvartfinalen i Veszprém! Nu har du mulighed for at rejse med holdet med privatfly til den vigtige kvartfinale i Veszprém. Afrejse...

Håndbold i verdensklasse