pokal header web

Stor udfordring venter torsdag

De regerende mestre fra Barça er torsdag aften modstanderen på udebane i Machineseeker EHF Champions League. Læs optakt til kampen med Mads Hoxer Hangaard.

Efter fire kampe i træk med nederlag kom Aalborg Håndbold søndag tilbage på ret kurs, da man sejrede sikkert mod Lemvig-Thyborøn i HTH Herreligaen.

For Aalborg Håndbolds Mads Hoxer Hangaard, der tirsdag kunne fejre sin 22-års fødselsdag, var det dejligt igen at kunne synge sejrssangen i omklædningsrummet.

– Det er altid rart at vinde, specielt efter en lidt træls periode for os uden sejre. Så det var fedt at komme tilbage på sporet igen, det betyder meget for stemningen og humøret i hele truppen. 

– Vi har snakket meget om, at efter sådan en periode skal man ikke kunne sætte en finger på vores vilje og udstråling. Det fik vi vist i kampen og vi fik også en god start, hvilket var positivt. Derudover synes jeg at vores angrebsspil havde god fart, vel vidende at det er et hold vi altid bør slå. Generelt var det bare dejligt at komme ud af kampen med en god fornemmelse af vores eget spil, lyder det fra Mads Hoxer Hangaard.

Torsdag aften stiger sværhedsgraden dog en del, når de regerende mestre fra Barça tager imod på hjemmebanen i Palau Blaugrana i Barcelona.

Holdet har endnu ikke tabt i denne sæson, hverken i den hjemlige Liga Asobal, eller i Machineseeker EHF Champions League, hvor det blot er blevet til et enkelt pointtab, da man på udebane mod THW Kiel måtte nøjes med uafgjort.

– De har de seneste to et halvt år bevist, at de nok er verdens bedste klubhold. Så det er noget af en opgave vi kommer på, især når det er på udebane, men omvendt er det også en opgave vi glæder os til. Vi tror på at vi kan tage derned og skabe et resultat, fortsætter Aalborg Håndbolds nummer 14, der samtidig erkender, at det kræver en særlig indsats hvis ambitionen skal indfries.

Kan vi finde vores flow og spille rigtig godt, så vi er med indtil de sidste 10 minutter, så kan alting ske til sidst.

– Vi skal selvfølgelig spille klogt, og så må vi ikke lave tekniske fejl og forære chancer væk, noget vi var gode til ikke gøre i starten af sæsonen. Samtidig kræver det også, at vi ikke må få en start som i de seneste kampe, hvor vi kommer bagud med 4-5 mål inden vi kommer i gang med vores spil.

– Så vi skal godt fra land og føle at vi kan være med i kampen. Kan vi finde vores flow og spille rigtig godt, så vi er med indtil de sidste 10 minutter, så kan alting ske til sidst. Vi tager under alle omstændigheder til Barcelona med en god fornemmelse i kroppen, lyder det videre fra Mads Hoxer Hangaard

Det første indbyrdes opgør med spanierne endte med et nederlag på 33-39 i Sparekassen Danmark Arena, i en kamp hvor holdene stod lige ved pausen og fulgtes ad indtil det sidste kvarter, inden Barça trak fra og afgjorde opgøret.

– Når man møder sådan et hold for første gang, er man overrasket over det tryk de kommer med. De løb ekstremt meget, og deres tempo og deres andenbølge var voldsomt, men det er også fedt at møde sådan et hold, det er virkelig motiverende som spiller at prøve kræfter med de bedste.

– Mange af holdene i den danske liga har spillet mod os, som at man ikke har noget at tabe. Den rolle kan vi forhåbentlig finde ind i dernede, så det bliver en fordel for os og vi kan spille mere frigjort, afrunder Mads Hoxer Hangaard, der onsdag morgen er rejst afsted mod Barcelona med resten af holdkammeraterne.

Torsdagens kamp fløjtes i gang kl. 20.45 og kan følges direkte på TV3 Sport og Viaplay.

Sebastian BARTHOLD, SF1 - SC Magdeburg vs Aalborg Håndbold, TruckScout24 EHF FINAL4, Cologne, Germany, 08.06.2024, Mandatory Credit © Uros Hocevar / kolektiff

Bjørnsen og Barthold i Norges bruttotrup

Kristian Bjørnsen og Sebastian Barthold er begge med i den norske OL-bruttotrup, der samles til træningslejr i slutningen af juni. Træningslejren er en del af nordmændenes optakt til OL i...
3. DM-Finale HTH LIGAEN i Sparekassen Danmark  Arena
Aalborg Håndbold-Fredericia HK Foto: Henrik Hansen

Byd på de kampbrugte spillertrøjer nu!

Du kan nu sikre dig en helt unik souvenir fra guldsæsonen 2023/24 i Herreligaen. Også i år afholdes der auktion over spillernes kampbrugte trøjer fra opgørene i den danske Herreliga....
_HHD8042

Seks mand i Danmarks bruttotrup

Hele seks Aalborg Håndbold-spillere er med i landsholdets bruttotrup til sommerens OL i Paris. Således har landstræner Nikolaj Jacobsen mandag formiddag udvalgt 20 spillere til den bruttotrup der senere på...

Håndbold i verdensklasse