pokal header web

Svær ungarsk modstander venter torsdag aften

Aalborg Håndbold skal torsdag prøve kræfter med de ungarske mestre Pick Szeged i Machineseeker EHF Champions League. Anfører René Antonsen ser her frem mod midtuge-kampen.

Efter tre kampe i Machineseeker EHF Champions League er Aalborg Håndbold foreløbig noteret for to sejre og et nederlag, mens torsdagens modstander endnu ikke er kommet på pointtavlen, som følge af tre nederlag mod henholdsvis Barca, Nantes og Kiel.

Alligevel forventer René Antonsen ikke at der venter en nem kamp for de danske vice-mestre

– Det er et rigtig godt hold vi møder, der samtidig nyder stor opbakning i deres helt nye arena, der skulle være ret fed, og hvor lyden også bliver rettet mod banen, så der kommer uden tvivl godt klem på.

– Vi røg selv ud til Veszprém i Champions League i seneste sæson, og dem har Pick Szeged formået at slå over to kampe for at tage det ungarske mesterskab, så det vidner om hvilken kvalitet vi skal op mod. Det er et hold med mange kendte navne på holdkortet, samt en træner (Juan Carlos Pastor, red.), der har været der i mange år og fået dem til at spille som han gerne vil, forklarer Aalborg Håndbolds anfører, der spillemæssigt forventer endnu en stor udfordring.

– Der er ingen tvivl om, at vi rent defensivt skal have styr på deres to kæmpestore spillere på stregen. De er meget voldsomme og fylder meget i deres spil, og så har de nogle gode playmakere, der er gode til krydsspillet rundt om dem, hvor især Dean Bombac tidligere har voldt os store problemer.

– Offensivt skal vi holde skruen i vandet og fortsætte de gode takter fra i søndags mod GOG. Vi har så mange gode spillere i den ende af banen, at vi ved vi nok skal komme til at score mål. Så vi skal være klogere end dem, og vi skal meget gerne have nogle hurtige kontraer, for de har mange store spillere, som vi gerne vil ud at løbe med, lyder det videre fra René Antonsen, der ikke tillægger det nogen særlig værdi, at ungarerne har tabt deres første tre kampe i årets Machineseeker EHF Champions League.

Offensivt skal vi holde skruen i vandet og fortsætte de gode takter fra i søndags mod GOG. Vi har så mange gode spillere i den ende af banen, at vi ved vi nok skal komme til at score mål.

– Deres resultater i turneringen er et udtryk for mange ting. De taber hjemme til Barca, og det er der nok flere hold der kommer til at gøre. Derudover taber de så i Nantes og i Kiel, der begge er svære steder at spille.

– Så først og fremmest er det et kæmpe udtryk for, at der ikke er nemme point i Champions League, hvor man skal komme med stor fight og stort hjerte til hver eneste kamp. Samtidig er resultaterne måske også et udtryk for, at de har haft lidt skader og ikke helt har fundet melodien endnu i denne sæson. Vi ved selv, at rytme og timing betyder meget, og når en af deres bærende spillere, Bence Bánhidi, har været inde og ude af holdet med småskader, så vil det give lidt turbulens.

På den personlige side gjorde René Antonsen søndag comeback i kampen mod GOG, efter en skadespause på en måneds tid.

– Det er dejligt at være tilbage igen, selvom jeg stadig mangler lidt på formen og timingen. Jeg føler dog, at kroppen har det rigtig godt, og hovedet glæder sig til at spille en masse håndbold. Samtidig har jeg bare glædet mig til at kunne bidrage, det var lidt småkedeligt at kigge på fra sidelinjen, så det har kriblet i fingrene for at komme ind igen, og nu er jeg fit for fight og glæder mig til, at komme tilbage på Champions League-scenen, afrunder René Antonsen, der sammen med holdkammeraterne er rejst mod Ungarn og Szeged onsdag morgen.

Torsdagens opgør spilles kl. 18.45 og kan følges direkte på TV3 Sport og Viaplay, med optakt fra kl. 18.00.

Machineseeker EHF Champions League  i Sparekassen Danmark  Arena Aalborg
Aalborg Håndbold-PICK Szeged Foto: Henrik Hansen

Kampprogram for Champions League-gruppespillet fastlagt

De 14 kampe i gruppespillet er nu fastlagt. Aalborg Håndbold indleder på hjemmebane mod de franske vicemestre fra HBC Nantes. Efter lodtrækningen til gruppespillet for et par uger siden er...
Aalborg Håndbold (DAN)- Telecom Veszprém (HUN) 2. kvartfinale i Champions League.

Aleks Vlah med Slovenien til OL

Det slovenske landshold til sommerens olympiske lege er i dag blevet udtaget, blandt andet med Aleks Vlah i truppen. Den sympatiske slovener bliver dermed den 9. spiller fra Aalborg Håndbold...
Mads HOXER HANGAARD, Ceremony, TruckScout24 EHF FINAL4, Cologne, Germany, 09.06.2024, Mandatory Credit © Axel Heimken / kolektiff

Skadet Hoxer udgår af OL-truppen

En pådraget ankelskade under landsholdets træning holder Mads Hoxer ude af de kommende Olympiske Lege. Skadens endelige omfang er endnu ikke fastlagt, men dog var den alvorlig nok til at...

Håndbold i verdensklasse