pokal header web

Ti gyldne minutter gav ny ligasejr

Aftenens ligakamp ude mod KIF Kolding endte i en sikker 30-34 sejr og dermed vores sjette ligasejr på stribe. Sejren blev grundlagt efter ti fabelagtige minutter i første halvleg.

Det tog ti minutter at spille søndagens EHF Cup opgør ud af benene, og på det tidspunkt var det helt lige på måltavlen ved stillingen 6-6 – efterfølgende fulgte ti gyldne minutter.

Da der var spillet 20 minutter, kunne vi nemlig kigge op på tavlen og med stor tilfredshed konstatere, at det uafgjorte resultat var vendt til en stor føring på 8-16.

Det var ti minutter, hvor vi ikke satte en fod forkert. En solid defensiv indsats førte til flere nemme scoringer, og i det etablerede angrebsspil fik vi også netmaskerne til at blafre flere gange i denne periode.

Mod slutningen af halvlegen holdt vi det høje niveau, men marginalerne var ikke helt på vores side op til pausefløjtet, og KIF Kolding fik derfor hentet en smule ind på os. Pausestillingen var således 13-19.

Selvom det lignede en stensikker sejr, så skulle anden halvleg vise sig at blive med mere slinger i valsen end forventet. KIF’erne havde langt fra givet op, og da vi samtidigt slækkede på koncentrationen, så begyndte hjemmeholdet at spise af vores ellers så sikre forspring.

De seks overskydende mål blev hurtigt barberet ned til fire, og KIF fortsatte med at holde os i relativ kort snor. Specielt forsvarsmæssigt var vi faldet i niveau efter pausen, og hjemmeholdet kom frem til åbne chancer alt for ofte.

Da det var ved at spidse til for alvor, fik vi dog altid hevet en stor redning eller et mål op af hatten, og sejren kom derfor aldrig i fare. Tre mål var det tætteste hjemmeholdet kom på vores føring.

Og da sluthornet lød, kunne vi altså konstatere, at det blev til yderligere to point på kontoen, som holder os på ligaens førsteplads. Det var i store perioder en rodet affære, hvor vi på nær de ti gyldne minutter ikke formåede at spille op til vores niveau.

Vi holdt dog bundniveauet tilpas højt til, at sejren aldrig for alvor kom i fare, og vi kan dermed tage retur til Aalborg med sjette ligasejr i træk.

MATCHFACTS:
Målscorere for KIF Kolding. 
Kasper Irming 7, Mathias Thynell 6, Andreas Væver 4, Cyril Viudes 4, Alexander Morsten 4, Andreas FLodman 3, Jens Peschardt 2. 

Målscorere for Aalborg Håndbold:
Mark Strandgaard 7, Magnus Saugstrup 7, Ómar Ingi Magnússon 6, Henrik Møllgaard 3, Andreas Holst 3, Tobias Ellebæk 3, Janus Smarason 2, René Antonsen 2, Sebastian Barthold 1.  

Udvisninger:
KIF Kolding: 2 x 2 min.
Aalborg Håndbold: 3 x 2 min.

Dagens dommere var Mads Hansen og Martin Gjeding.

Dagens tilskuertal i Sydbank Arena var 1.873. 

Sebastian BARTHOLD, SF1 - SC Magdeburg vs Aalborg Håndbold, TruckScout24 EHF FINAL4, Cologne, Germany, 08.06.2024, Mandatory Credit © Uros Hocevar / kolektiff

Bjørnsen og Barthold i Norges bruttotrup

Kristian Bjørnsen og Sebastian Barthold er begge med i den norske OL-bruttotrup, der samles til træningslejr i slutningen af juni. Træningslejren er en del af nordmændenes optakt til OL i...
3. DM-Finale HTH LIGAEN i Sparekassen Danmark  Arena
Aalborg Håndbold-Fredericia HK Foto: Henrik Hansen

Byd på de kampbrugte spillertrøjer nu!

Du kan nu sikre dig en helt unik souvenir fra guldsæsonen 2023/24 i Herreligaen. Også i år afholdes der auktion over spillernes kampbrugte trøjer fra opgørene i den danske Herreliga....
_HHD8042

Seks mand i Danmarks bruttotrup

Hele seks Aalborg Håndbold-spillere er med i landsholdets bruttotrup til sommerens OL i Paris. Således har landstræner Nikolaj Jacobsen mandag formiddag udvalgt 20 spillere til den bruttotrup der senere på...

Håndbold i verdensklasse