pokaler_header_new

Tobias Aren: Kjelling har været til stor inspiration

– Da jeg var mindre, blev Kristian Kjelling mit håndbold-idol. Man vil altid lære nyt på håndboldbanen, og Kjelling gjorde og gør altid det uventede og spiller håndbold på højt niveau. Jeg husker et to-fodsafsæt med skud i fjerne hjørne af målet, han fyrede af på det norske landshold. Jeg bestemte mig derefter for at træne det samme skud og bruger det stadig, når muligheden byder sig.

23-årige Tobias Aren, svensk landsholdsspiller,  er klar til nye håndboldmæssige udfordringer i Aalborg Håndbold fra den nye sæson. Han har netop sluttet som næst-mest scorende i den svenske liga og vandt sølv med sit hold Eskildtuna GUIF.  I disse dage er han med på det svenske landshold, der forsøger at kvalificerer sig til VM i Spanien i januar, og er med i den 17 mands trup, der rejser til Podgorica i Montegro for at spille returkamp i weekenden.  Derefter træner han videre med landsholdet op til OL, hvor der dog kun skal 14 spillere med, så det bliver vanskeligt for 1,89 meter høje og 94 velbyggede kilo tunge svensker at indløse en OL-billet.

– Da Kjelling blev mit idol, skiftede jeg favort-trøje fra nummer syv til nummer 15, fordi han havde det nummer, første gang jeg så ham spille. Han spiller jo stadig med nummer 15 i Aalborg, så nu må jeg skifte nummer og har valgt det ledige nummer, der er tættest på nummer 15, nemlig trøje nummer 17, når den nye sæson går i gang.

– Jeg ser skiftet til Aalborg Håndbold som et stort skridt for mig i den rigtige retning. Her kommer jeg til at træne med meget dygtige spillere, udvikle mine evner som spiller og satse helhjertet på håndboldspillet, som jeg elsker. Jeg har hørt meget godt om klubben, så det var et let valg for mig frem for at vælge andre udenlandske klubber, siger Tobias Aren.

– Jeg vil vinde titler med Aalborg Håndbold, og jeg håber, at jeg med skiftet kan udvikle mig til at komme med i start-opstillingen på det svenske landshold. Jeg vil gerne vine VM, OL og Champions League. Mine styrker er mit skud og min eksplosivitet, og jeg elsker at træne – hårdt og meget. Jeg skal forbedre mit forsvarsspil, og det vil jeg arbejde hårdt på, siger Tobias Aren.

– Jeg begyndte at spille håndbold som syv-årig. Jeg spillede med dem, der var et år ældre end jeg, fordi min far kendte træneren. Jeg spillede fodbold i flere år og havde min far som træner der. Jeg stoppede med fodbold som 16-årig, fordi det gik bedre for mig i håndbold, som også er mere spændende med større intensitet end fodbold.

arena-kval-png.png

Tilmeldingen er åben til Develop Camp Efterår 2022

Vil du trænes af nogle af landets bedste trænere? Og drømmer du om at blive en bedre håndboldspiller? Så har du nu muligheden!Vi har netop åbnet for tilmeldingen til en...
flodman-profil

Andreas Flodman fuldender trekløveret fra Alingsås

Der var én, der var to, og nu er der tre spillere i Aalborg Håndbolds trup, der kommer fra den samme svenske klub, Alingsås. Først kom Mikael Aggefors i 2016,...
681F137B-CD5C-4FDA-B369-C5D408FA293A

Sejr i nordisk testkamp

Onsdag aften bød på et spændende nordisk brag, da vi tørnede sammen med Kolstad Håndball i en testkamp. Vi trak os sejrrigt ud af opgøret med slutcifrene 28-23 efter en...