MicrosoftTeams-image (3)

Tobias Ellebæk: Klar til at kæmpe for spilletiden

Efter fire sæsoner som en af profilerne i Mors-Thy Håndbold glæder 24-årige Tobias Ellebæk sig til de nye udfordringer i Aalborg Håndbold. Han sluttede sidste sæson som en af topscorerne i ligaen og næsten fuld spilletid i både forsvar og angreb på holdet fra ”Bette Balkan”.
 
– Jeg kan stadig udvikle mig både spillemæssigt og fysisk, og jeg ved, at jeg i Aalborg Håndbold kommer til at kæmpe for spilletiden. Det ser jeg frem til, for jeg er sikker på, at det er noget, jeg kan lære af, og så gælder det om at slå til, når jeg får chancen.  Vi har et stærkt hold med gode spillere på alle pladser, og konkurrence er sundt, siger Ellebæk, der kan spille både venstre back og playmaker.
 
Tobias Ellebæk er indfødt på ”Bette Balkan”. Nærmest født med en håndbold i hånden – med mor og far som trænere i flere af ungdomsårene i barndomsklubben HF Mors. Han prøvede mange forskellige idrætsgrene af, men håndboldtalentet var størst. Det bragte ham først på kredshold, dernæst på diverse ungdomslandshold og nu senest på udviklingslandsholdet i sidste sæson.
 
På U-landsholdene har han bl.a. spillet mange kampe sammen med René Antonsen, Martin Larsen og Buster Juul.
 
Som U 16 spillede Tobias Ellebæk en sæson i Skive fH og tog derefter på sportscollege i Viborg. Som andetårs U 18 spillede han 1. division i Stoholm IF.      Derefter vendte han tilbage til Mors, hvor han har spillet de seneste fire sæsoner.
 
– Vi toppede allerede i min første sæson i klubben, da vi var millimeter fra at sende Aalborg Håndbold ud af semifinalerne i to dramatiske kampe. Det var en stor oplevelse at være med i disse kampe, og ærgerligt, at det glippede for os, siger han med et smil.  Efter at Marcus Mørk skiftede til Aalborg, fik jeg mere og mere spilletid og ansvar på holdet, og det har været en god tid for mig i Mors-Thy Håndbold.
 
Samtidig med håndbolden har Tobias Ellebæk taget sin HHX-eksamen, men har de seneste par sæsoner koncentreret sig om håndbolden.
 
Nu hedder bopælen Aalborg centrum, ny klub, nye holdkammerater, ny træner – næsten alt er nyt bortset fra håndboldbanen på de 40 m x 20 m.
 
– Vi har som regel kæmpet med ryggen mod muren i midten eller bunden af rækken på Mors. Nu håber jeg, at jeg skal være med til at vinde flere kampe. Vi skal have det DM-guld tilbage til Aalborg Håndbold. Det bliver garanteret tæt i toppen, og jeg tror, at hold som BSV, Skjern og Kolding igen melder som kandidater til medaljekampene. Vi skal med helt i toppen, så vi også kan komme ud at spille europæisk håndbold igen,  siger Tobias Ellebæk, 1,93 m høj og 92 kilo tung.
 
Pudsigt nok bliver Ellebæks første betydende kamp for Aalborg Håndbold et vigtigt opgør mod holdkammeraterne fra Mors-Thy, nemlig 1/8-finalen i Santander Cup lørdag 10. september i Thisted.
 
– Hvad laver du, når du ikke spiller håndbold?
 
– Ser masser af sport i tv og hygger mig med vennerne.
 

 
 
 
 
 
 

 

HTH LIGAEN i Sparekassen Danmark  Arena
Aalborg Håndbold-KIF Kolding  Foto: Henrik Hansen

Aalborg Håndbold cruisede til sejr

Uden at spille sig ud sejrede Aalborg Håndbold onsdag aften over KIF Kolding, der måtte forlade Sparekassen Danmark Arena med et nederlag på 35-31. Efter lørdagens storsejr over GOG på...
Aalborg Håndbold - Lemvig Thyborøn Håndbold.

Læs praktisk info til aftenens opgør mod KIF Kolding

Læs praktiske informationer til aftenens opgør i Herreligaen mod KIF Kolding. Husk at vi fejrer “Legendedag” hvor du kan møde Håvard Tvedten. Billetter Der er endnu ledige pladser til dagens...
Spiller præsentation og testkamp mellem Aalborg Håndbold & Flensburg/Handewitt

Norsten: Vi skal være klar fra start mod Kolding

Onsdag aften er Aalborg Håndbold tilbage på hjemmebanen i Sparekassen Danmark Arena, når KIF Kolding kommer på besøg til 7. runde i Herreligaen. Læs optakt med målmand Fabian Norsten. Efter...

Håndbold i verdensklasse