pokal header web

Tobias Ellebæk: Klar til at kæmpe for spilletiden

Efter fire sæsoner som en af profilerne i Mors-Thy Håndbold glæder 24-årige Tobias Ellebæk sig til de nye udfordringer i Aalborg Håndbold. Han sluttede sidste sæson som en af topscorerne i ligaen og næsten fuld spilletid i både forsvar og angreb på holdet fra ”Bette Balkan”.
 
– Jeg kan stadig udvikle mig både spillemæssigt og fysisk, og jeg ved, at jeg i Aalborg Håndbold kommer til at kæmpe for spilletiden. Det ser jeg frem til, for jeg er sikker på, at det er noget, jeg kan lære af, og så gælder det om at slå til, når jeg får chancen.  Vi har et stærkt hold med gode spillere på alle pladser, og konkurrence er sundt, siger Ellebæk, der kan spille både venstre back og playmaker.
 
Tobias Ellebæk er indfødt på ”Bette Balkan”. Nærmest født med en håndbold i hånden – med mor og far som trænere i flere af ungdomsårene i barndomsklubben HF Mors. Han prøvede mange forskellige idrætsgrene af, men håndboldtalentet var størst. Det bragte ham først på kredshold, dernæst på diverse ungdomslandshold og nu senest på udviklingslandsholdet i sidste sæson.
 
På U-landsholdene har han bl.a. spillet mange kampe sammen med René Antonsen, Martin Larsen og Buster Juul.
 
Som U 16 spillede Tobias Ellebæk en sæson i Skive fH og tog derefter på sportscollege i Viborg. Som andetårs U 18 spillede han 1. division i Stoholm IF.      Derefter vendte han tilbage til Mors, hvor han har spillet de seneste fire sæsoner.
 
– Vi toppede allerede i min første sæson i klubben, da vi var millimeter fra at sende Aalborg Håndbold ud af semifinalerne i to dramatiske kampe. Det var en stor oplevelse at være med i disse kampe, og ærgerligt, at det glippede for os, siger han med et smil.  Efter at Marcus Mørk skiftede til Aalborg, fik jeg mere og mere spilletid og ansvar på holdet, og det har været en god tid for mig i Mors-Thy Håndbold.
 
Samtidig med håndbolden har Tobias Ellebæk taget sin HHX-eksamen, men har de seneste par sæsoner koncentreret sig om håndbolden.
 
Nu hedder bopælen Aalborg centrum, ny klub, nye holdkammerater, ny træner – næsten alt er nyt bortset fra håndboldbanen på de 40 m x 20 m.
 
– Vi har som regel kæmpet med ryggen mod muren i midten eller bunden af rækken på Mors. Nu håber jeg, at jeg skal være med til at vinde flere kampe. Vi skal have det DM-guld tilbage til Aalborg Håndbold. Det bliver garanteret tæt i toppen, og jeg tror, at hold som BSV, Skjern og Kolding igen melder som kandidater til medaljekampene. Vi skal med helt i toppen, så vi også kan komme ud at spille europæisk håndbold igen,  siger Tobias Ellebæk, 1,93 m høj og 92 kilo tung.
 
Pudsigt nok bliver Ellebæks første betydende kamp for Aalborg Håndbold et vigtigt opgør mod holdkammeraterne fra Mors-Thy, nemlig 1/8-finalen i Santander Cup lørdag 10. september i Thisted.
 
– Hvad laver du, når du ikke spiller håndbold?
 
– Ser masser af sport i tv og hygger mig med vennerne.
 

 
 
 
 
 
 

 

Machineseeker EHF Champions League  i Sparekassen Danmark  Arena Aalborg
Aalborg Håndbold-PICK Szeged Foto: Henrik Hansen

Kampprogram for Champions League-gruppespillet fastlagt

De 14 kampe i gruppespillet er nu fastlagt. Aalborg Håndbold indleder på hjemmebane mod de franske vicemestre fra HBC Nantes. Efter lodtrækningen til gruppespillet for et par uger siden er...
Aalborg Håndbold (DAN)- Telecom Veszprém (HUN) 2. kvartfinale i Champions League.

Aleks Vlah med Slovenien til OL

Det slovenske landshold til sommerens olympiske lege er i dag blevet udtaget, blandt andet med Aleks Vlah i truppen. Den sympatiske slovener bliver dermed den 9. spiller fra Aalborg Håndbold...
Mads HOXER HANGAARD, Ceremony, TruckScout24 EHF FINAL4, Cologne, Germany, 09.06.2024, Mandatory Credit © Axel Heimken / kolektiff

Skadet Hoxer udgår af OL-truppen

En pådraget ankelskade under landsholdets træning holder Mads Hoxer ude af de kommende Olympiske Lege. Skadens endelige omfang er endnu ikke fastlagt, men dog var den alvorlig nok til at...

Håndbold i verdensklasse