pokal header web

Top mod bund i Herning lørdag

HC Midtjylland er modstanderen på udebane, når Aalborg Håndbold lørdag står overfor tredje kamp på otte dage. Læs optakt til opgøret med Mikael Aggefors.

Torsdag aften fortsatte den gode start på 2023 for Aalborg Håndbold, da man sejrede 33-27 over ungarske Pick Szeged i Machineseeker EHF Champions League. Lørdag skal fokus igen rettes mod HTH Herreligaen, hvor HC Midtjylland er modstanderen.

Målvogter Mikael Aggefors leverede en flot indsats i gårsdagens sejr, og er indtil videre godt tilfreds med årets første to kampe.

– Det var helt sikkert en vigtig sejr i går, når man ser på tabellen i vores gruppe i Champions League, så det var godt med de to point. Ser man på kampen som helhed, så mindede det lidt om kampen i Ungarn i efteråret, hvor vi vidste, at vi blot skulle blive ved med at løbe, for så ville de blive udfordret på fysikken. Da vi først fik overtaget efter 20-25 minutter, gik det stort set kun vores vej resten af kampen.

– Alt i alt har det været en virkelig god start i de første par kampe, og sejren over GOG var også vigtig, især fordi der er ikke mange ligakampe tilbage, så det kan vise sig at være ganske afgørende. Alle point er ekstremt vigtige for os i jagten på førstepladsen, lyder det fra den svenske keeper.

Sæsonens første indbyrdes opgør mod HC Midtjylland gav en komfortabel sejr på 35-29 til Aalborg Håndbold i Sparekassen Danmark Arena, i en kamp hvor Andreas Flodman førte an med ni scoringer, mens Mads Hoxer blev noteret for syv fuldtræffere.

Vi er i en situation lige nu, hvor vi har meget brug for pointene, og det bør give os nok motivation til at vinde kampen.

Lørdagens værter går ind til returkampen med blot to point for sæsonens første 19 kampe, hvor eneste sejr var hjemme mod SønderjyskE i december, omend vestjyderne har flere snævre nederlag mod blandt andet Mors-Thy, Skanderborg-Aarhus og senest Fredericia. Samtidig trak HC Midtjylland det længste strå i en indbyrdes testkamp i januar, hvor Aalborg Håndbold dog måtte undvære otte VM-spillere.

– Ja, der er måske tale om en lille revanche for os i morgen. Vi er bevidste om faren ved sådan en kamp, og jeg synes ikke nødvendigvis at deres resultater er retvisende, for vi ved HC Midtjylland sagtens kan vinde kampe og nok burde have flere point end de har. Når det er sagt, så er vi i en situation lige nu, hvor vi har meget brug for pointene, og det bør give os nok motivation til at vinde kampen, analyserer Mikael Aggefors og peger på især én ting, der har gjort en forskel i de seneste opgør.

– Vores forsvar har stået stærkt i de første par kampe i år, hvor vi står lidt mere kompakt i midtblokken og hjælper hinanden bedre. Vi så det også inden jul, dog ikke i pokalkampen mod GOG, men ellers synes jeg vi fik strammet godt op. Efter nytår har vi fået bygget mere på, og når vi står stærkt defensivt, giver det også gevinst i kontrafasen, så det håber jeg vi kan fortsætte med i morgen, afrunder Mikael Aggefors.

Lørdagens opgør fløjtes op kl. 14.00 i Klink & Jensen Arena i Herning og kan følges direkte via gratis livestream i Tophåndbold app’en.

3. DM-Finale HTH LIGAEN i Sparekassen Danmark  Arena
Aalborg Håndbold-Fredericia HK Foto: Henrik Hansen

Aalborg Håndbold op på femteplads med DM-titler

Med klubbens syvende danske mesterskab er Aalborg Håndbold rykket op på femtepladsen på listen over klubber med flest danske mesterskaber. Aalborg Håndbolds mesterskaber er vundet i 2010, 2013, 2017, 2019,...
HTH LIGAEN i Sparekassen Danmark  Arena
Aalborg Håndbold-GOG Foto: Henrik Hansen

SuperCup mod GOG 28. august

Første gældende kamp i sæsonen 2024/25 spilles i Arena Randers. Billetter til salg nu. For tredje år i træk mødes Aalborg Håndbold og GOG i Sparekassen Danmark Super Cup, der...
Fabian NORSTEN, SF1 - SC Magdeburg vs Aalborg Håndbold, TruckScout24 EHF FINAL4, Cologne, Germany, 08.06.2024, Mandatory Credit © Uros Hocevar / kolektiff

Auktion på Champions League-trøjer i gang

Byd på spillernes kampbrugte trøjer fra Champions League og Final4 i Køln. Den vildeste Champions League-sæson i Aalborg Håndbolds historie er netop overstået – og nu kan en eller flere...

Håndbold i verdensklasse