MicrosoftTeams-image (3)

Top mod bund i Herning lørdag

HC Midtjylland er modstanderen på udebane, når Aalborg Håndbold lørdag står overfor tredje kamp på otte dage. Læs optakt til opgøret med Mikael Aggefors.

Torsdag aften fortsatte den gode start på 2023 for Aalborg Håndbold, da man sejrede 33-27 over ungarske Pick Szeged i Machineseeker EHF Champions League. Lørdag skal fokus igen rettes mod HTH Herreligaen, hvor HC Midtjylland er modstanderen.

Målvogter Mikael Aggefors leverede en flot indsats i gårsdagens sejr, og er indtil videre godt tilfreds med årets første to kampe.

– Det var helt sikkert en vigtig sejr i går, når man ser på tabellen i vores gruppe i Champions League, så det var godt med de to point. Ser man på kampen som helhed, så mindede det lidt om kampen i Ungarn i efteråret, hvor vi vidste, at vi blot skulle blive ved med at løbe, for så ville de blive udfordret på fysikken. Da vi først fik overtaget efter 20-25 minutter, gik det stort set kun vores vej resten af kampen.

– Alt i alt har det været en virkelig god start i de første par kampe, og sejren over GOG var også vigtig, især fordi der er ikke mange ligakampe tilbage, så det kan vise sig at være ganske afgørende. Alle point er ekstremt vigtige for os i jagten på førstepladsen, lyder det fra den svenske keeper.

Sæsonens første indbyrdes opgør mod HC Midtjylland gav en komfortabel sejr på 35-29 til Aalborg Håndbold i Sparekassen Danmark Arena, i en kamp hvor Andreas Flodman førte an med ni scoringer, mens Mads Hoxer blev noteret for syv fuldtræffere.

Vi er i en situation lige nu, hvor vi har meget brug for pointene, og det bør give os nok motivation til at vinde kampen.

Lørdagens værter går ind til returkampen med blot to point for sæsonens første 19 kampe, hvor eneste sejr var hjemme mod SønderjyskE i december, omend vestjyderne har flere snævre nederlag mod blandt andet Mors-Thy, Skanderborg-Aarhus og senest Fredericia. Samtidig trak HC Midtjylland det længste strå i en indbyrdes testkamp i januar, hvor Aalborg Håndbold dog måtte undvære otte VM-spillere.

– Ja, der er måske tale om en lille revanche for os i morgen. Vi er bevidste om faren ved sådan en kamp, og jeg synes ikke nødvendigvis at deres resultater er retvisende, for vi ved HC Midtjylland sagtens kan vinde kampe og nok burde have flere point end de har. Når det er sagt, så er vi i en situation lige nu, hvor vi har meget brug for pointene, og det bør give os nok motivation til at vinde kampen, analyserer Mikael Aggefors og peger på især én ting, der har gjort en forskel i de seneste opgør.

– Vores forsvar har stået stærkt i de første par kampe i år, hvor vi står lidt mere kompakt i midtblokken og hjælper hinanden bedre. Vi så det også inden jul, dog ikke i pokalkampen mod GOG, men ellers synes jeg vi fik strammet godt op. Efter nytår har vi fået bygget mere på, og når vi står stærkt defensivt, giver det også gevinst i kontrafasen, så det håber jeg vi kan fortsætte med i morgen, afrunder Mikael Aggefors.

Lørdagens opgør fløjtes op kl. 14.00 i Klink & Jensen Arena i Herning og kan følges direkte via gratis livestream i Tophåndbold app’en.

HTH LIGAEN i Sparekassen Danmark  Arena
Aalborg Håndbold-Skanderborg AGF Foto: Henrik Hansen

Bredden viste atter sit værd i ny ligasejr

Alle mand kom i aktion fredag aften, da Aalborg Håndbold sendte Skanderborg-AGF hjem med et stensikkert 31-22 nederlag. Mindre end to døgn efter sejren over OTP Bank Pick Szeged i...
HTH LIGAEN i Sparekassen Danmark  Arena
Aalborg Håndbold-GOG Foto: Henrik Hansen

Dansk landsholdstrup udtaget

Landstræner har fredag formiddag udtaget de spillere, der skal deltage ved landsholdssamlingen 13.-17. marts. Som verdensmestre er Danmark allerede udtaget til OL i paris, og derfor venter der ingen gældende...
Spiller præsentation og testkamp mellem Aalborg Håndbold & Flensburg/Handewitt

Praktisk information til fredagens kamp mod Skanderborg-AGF

Læs praktisk information til aftenens opgør i Herreligaen mod Skanderborg-AGF i Sparekassen Danmark Arena. Billetter Der er endnu få ledige billetter til aftenens kamp, find dine pladser via linket herunder....

Håndbold i verdensklasse