MicrosoftTeams-image (3)

Topkamp mod Ribe-Esbjerg søndag aften

Herreligaens eneste to hold med maksimumpoint mødes i Sparekassen Danmark Arena, en kamp som fløjspiller Kristian Bjørnsen her ser frem i mod.

Torsdag aften tog Aalborg Håndbold således den anden sejr af to mulige i grundspillet i Herreligaen, da Mors-Thy på udebane blev nedlagt med 35-30. En god, men ikke fejlfri kamp, vurderer Kristian Bjørnsen.

– Først og fremmest er det selvfølgelig godt at vi vinder kampen, samt at vi spiller godt i momenter. Til gengæld må vi også sige, at når det går ned ad bakke så laver vi for mange fejl, hvilket betød at vi kom til at invitere dem ind i kampen igen. Så det er bestemt noget vi kan blive bedre til, og noget der har været et fokuspunkt gennem de første kampe. Vi har så mange gode, dygtige spillere i truppen, at vi skal kunne styre tempoet og spille på et højt niveau i alle 60 minutter, vurderer Bjørnsen, der på forhånd ikke havde gættet på, at søndagens kamp ville blive et opgør mellem nummer et og to i Herreligaen.

– Havde du spurgt mig for et par uger siden, så havde jeg ikke set det komme, men man må bare lette på hatten for Ribe-Esbjergs resultater. Det er flot at de i Gudme vinder med tre mål over GOG, det viser at de har et godt hold og har gang i noget spændende. Det betyder også, at vi skal være ekstra skarpe og forberedt, også selvom vi er på hjemmebane. Det må ikke blive en sovepude at spille i egen hule, det skal tvært i mod gerne være det modsatte, så vi hver gang skal ud og bevise, at det er os der bestemmer her, forklarer den norske landsholdsspiller og uddyber:

– Ribe-Esbjerg har flere gange de seneste sæsoner vist, at de kan slå hvem som helst i ligaen, så for os bliver det igen en nøgle at holde tempo og niveau over hele kampen, ligesom det bliver ekstremt vigtigt for os at spille disciplineret og ikke lade dem komme ind i deres tempo, det skal vi styre, ligesom vi gerne skal diktere kampen.

– Endelig ved vi, at vi spiller bedst når vi får lov at stå kompakt i forsvaret, for hvis vi kan gøre det, så får vi ofte mange nemme mål i både første og anden fase af kontraspillet. Samtidig skal vi igen udnytte at vi har stor bredde i truppen i år, så vi hele tiden har friske kræfter der kan komme på banen, fortsætter Kristian Bjørnsen.

Ribe-Esbjerg har flere gange de seneste sæsoner vist, at de kan slå hvem som helst i ligaen, så for os bliver det igen en nøgle at holde tempo og niveau over hele kampen.

Netop den brede trup er et punkt der tydeligt har vist sine fordele i sæsonens første kampe, senest torsdag aften, hvor Niklas Landin blev sendt i mål med 20 minutter tilbage af kampen, og i den grad var med til at sikre et godt nordjysk udfald med sejr og to point.

– Det er stort set positivt at vi har så mange gode spillere og en god trup. Udfordringen kan være, at vi alle gerne vil spille mest muligt, og i og med at vi er så mange så må vi disponere holdet så godt som muligt. Det kan gøre det lidt sværere at komme i kampform end tidligere sæsoner, fordi vi løbende skifter ud, også mere end vi gjorde seneste sæson.

– Vi skal dog bare blive vant til, at det er sådan det fungerer, og når det er på plads, så skal vi udnytte det optimalt, så vi hver eneste kamp kan sætte og holde et højt tempo. Samtidig ved vi, at det bliver lidt anderledes når vi fra næste uge begynder med det tætte program med rejser og kampe i Champions League også, forklarer Bjørnsen, der glæder sig til igen at skulle spille foran et talstærkt publikum i Sparekassen Danmark Arena.

– Vi nyder hver hjemmekamp vi har, ingen tvivl om det. Det er fantastisk at spille i Sparekassen Danmark Arena foran vores tilskuere og fans som altid er med os. De er med både hjemme og ude, men opbakningen på hjemmebane er helt ekstraordinær, og det er virkelig noget vi sætter pris på, afrunder Kristian Bjørnsen, der sammen med holdkammeraterne er klar til kampstart søndag aften kl. 20.00.

Har du endnu ikke sikret dine billetter til opgøret er der fortsat ledige billetter til salg.

Spiller præsentation og testkamp mellem Aalborg Håndbold & Flensburg/Handewitt

Praktisk info til kampen mod TMS Ringsted

Læs praktiske informationer til eftermiddagens opgør i Herreligaen mod TMS Ringsted. Billetter Der er endnu ledige pladser til dagens kamp. Køb via linket herunder. Køb dine billetter her Har du...
Preseason Kamp 

Aalborg Håndbold SG Flensburg Hadewitt
Foto: Henrik Hansen
Sebastian Barthold (6) Aalborg Håndbold

Lørdagsbrag mod TMS Ringsted

Fløjspiller Sebastian Barthold vil lørdag være med til at sikre, at Aalborg Håndbold fortsat har maksimumpoint i Herreligaen når opgøret mod TMS Ringsted er afviklet. Læs optakt til kampen her....
EHF Champions League  i Sparekassen Danmark  Arena Aalborg
Aalborg Håndbold-MKD HC Eurofarm Pelister Foto: Henrik Hansen

Overlegen Champions League-sejr til Aalborg Håndbold

Den gode start på sæsonens europæiske opgør fortsatte onsdag aften, da nordmakedonske HC Eurofarm Pelister blev sendt hjem med et nederlag på hele 38-23. Sæsonens første hjemmekamp i Machineseeker EHF...

Håndbold i verdensklasse