pokal header web

Tysk storhold kommer på besøg

I morgen, søndag, kan vi byde på én af de helt store kampe – THW Kiel gæster Jutlander Bank Isarena i VELUX EHF Champions League kl. 16.50 med to yderst vigtige point på spil.

20 nationale mesterskaber (heraf 17 siden 1994), 9 pokaltitler og 3 Champions League trofæer. Det er blot nogle af de bedrifter den tyske storklub har stående i historiebøgerne, og det vidner om hvilken stormagt indenfor håndbolden, der slår vejen forbi Aalborg.

I denne sæson har de dog ikke været sprudlende hidtil. I Champions League gruppespillet er de i øjeblikket placeret på en delt tredjeplads, mens de i Bundesligaen ligger nummer 5, hvilket er en uvant position for de ellers sejrsvante tyskere.

Vi har også vist, at vi kan spille op med det tyske mandskab. Tilbage i september mødtes vi i Kiel, hvor vi endte med et nederlag på 27-26 på trods af, vi havde spillet lige op med nordtyskerne kampen igennem.

Ser vi derudover på vores øvrige kampe i Champions League, har vi der ligeledes vist, at vi på en god dag kan spille op mod nogle af verdens bedste mandskaber. Der er ingen tvivl om, at vi skal spille op til vores bedste, hvis vi skal have sejren i morgen – men gør vi det, så har vi også chancen for at tage de to point.

Det bliver selvsagt ingen nem opgave. THW Kiel rejser til Aalborg uden René Toft Hansen og Domagoj Duvnjak, men stjerne på holdkortet står stadig i kø – heriblandt Miha Zarabec, Marko Vujin, Steffen Weinhold, Rune Dahmke, Lukas Nilsson og målmandsduoen, Andreas Wolff og Niklas Landin. Sidstnævnte er dog tvivlsom til opgøret.

Med tre kampe tilbage af gruppespillet er vi tre point efter sjettepladsen, der giver adgang til knockoutkampene. En sejr i morgen vil derfor være et vigtigt skridt i retning mod at sikre os denne plads. Det bliver muligvis uden Janus Smarason og Martin Larsen, der begge testes op til kampstart.

Kampen bliver spillet i Isarenaen grundet Melodi Grand Prix, men der kommer uden tvivl tryk på kedlerne. Hele 500 Kiel-fans tager turen til kampen, og temperaturen i Isarenaen skal derfor nok nå kogepunktet.

 

3. DM-Finale HTH LIGAEN i Sparekassen Danmark  Arena
Aalborg Håndbold-Fredericia HK Foto: Henrik Hansen

Aalborg Håndbold op på femteplads med DM-titler

Med klubbens syvende danske mesterskab er Aalborg Håndbold rykket op på femtepladsen på listen over klubber med flest danske mesterskaber. Aalborg Håndbolds mesterskaber er vundet i 2010, 2013, 2017, 2019,...
HTH LIGAEN i Sparekassen Danmark  Arena
Aalborg Håndbold-GOG Foto: Henrik Hansen

SuperCup mod GOG 28. august

Første gældende kamp i sæsonen 2024/25 spilles i Arena Randers. Billetter til salg nu. For tredje år i træk mødes Aalborg Håndbold og GOG i Sparekassen Danmark Super Cup, der...
Fabian NORSTEN, SF1 - SC Magdeburg vs Aalborg Håndbold, TruckScout24 EHF FINAL4, Cologne, Germany, 08.06.2024, Mandatory Credit © Uros Hocevar / kolektiff

Auktion på Champions League-trøjer i gang

Byd på spillernes kampbrugte trøjer fra Champions League og Final4 i Køln. Den vildeste Champions League-sæson i Aalborg Håndbolds historie er netop overstået – og nu kan en eller flere...

Håndbold i verdensklasse