MicrosoftTeams-image (3)

U-18-spiller på højre fløj: Overraskende og positiv

Højre fløjen Christian Jensen er truppens yngste spiller. Netop fyldt 18 år, og udsigterne for sæsonen stod mest på kampe på U-18-holdet. Men så blev førstevalget på positionen,  Stig Bugge, skadet i flere perioder. Jensen fik chancen, tog den og har spillet en super halv sæson på pladsen med 27 mål i 21 kampe, heraf syv i Champions League. 

– Det har  været en meget positiv oplevelse for mig. Jeg havde regnet med, at jeg primært skulle spille U-18 i denne sæson. Det er selvfølgelig ærgerligt for Stig, at han har været med så meget skadet, men for en så ung spiller som mig gælder det om at tage chancerne, når de byder sig.  Det største var at være med i Champions League-kampen mod Flensburg-Handewitt foran 4.500 tilskuere i Gigantium, siger Christian Jensen. 

– Hvad har du lært mest i kampene?

– Jeg har for alvor fundet ud af, hvor meget fysikken betyder – ikke mindst i forsvarsspillet, selv om man “kun” er fløjspiller. Jeg har brug for at få flere kilo på kroppen, så det træner jeg for at få hver eneste dag. 

Op til sæsonstarten var Christian Jensen med til at blive U-19 verdensmester i Ungarn – sammen med bl.a. holdkammeraterne Simon Hald og Nicolai Nygaard Pedersen.

– Det blev ikke til meget ferie, og VM var i den periode, hvor vi skulle begynde i skolen. Det har været et hård halvt år med skole, træning og mange kampe, siger Christian Jensen, der til sommer bliver HHX-student fra Aalborg Handelsskole i Thurøgade.

Når huen er sat på hovedet til sommer, er det Jensens plan at supplere håndboldkarrieren med lidt vikar-arbejde. 

Han er p.t. en del af truppen til U-20-landsholdet, hvor han er i hård konkurrence med fire andre spillere om de to pladser på højre fløj. Truppen rejser 2.-10. januar på træningslejr på La Santa og senere i foråret gælder det kvalifikationskampe til EM. 

– Jeg vil kæmpe til det sidste for pladsen på landsholdet, men det bliver svært. Det er fire meget dygtige spillere, jeg er oppe imod. Flere af dem er førstevalg på deres liga-hold, så konkurrencen er knivskarp, siger Christian Jensen. 

jannick-green

Jannick Green: Knald eller fald kamp

Photo credits: PSG PHOTO I en tæt pulje spår den tidligere Aalborg-målmand kampen til at blive en knald eller fald-kamp for både Aalborg og PSG i jagten på en top...
Merch webshop opslag

Vi fejrer 1. søndag i advent på webshoppen

Hele første søndag i advent kan du få fri fragt på webshoppen når du bestiller for 200 kroner eller mere. Har du endnu ikke sikret dig julegaverne, så har du...
Mors-Thy1

Stærk anden halvleg gav fuld gevinst mod Mors-Thy

30 minutter med en stærk defensiv og tempofyldt offensiv, var lørdag aften nok til at sikre Aalborg Håndbold en 38-32 sejr over Mors-Thy Håndbold i Herreligaen. Mikkel Hansen topscorer med...

Håndbold i verdensklasse