MicrosoftTeams-image (3)

Unødvendigt pointtab i første slutspilskamp

Trods en føring på seks mål i slutfasen måtte Aalborg Håndbold nøjes med et enkelt point efter 33-33 på udebane mod Ribe-Esbjerg HH. Comeback til Martin Larsen og Aron Pálmarsson.

For anden gang på to uger gæstede Aalborg Håndbold således Blue Water Dokken i Esbjerg til en dyst mod Ribe-Esbjerg HH.

Til forskel fra seneste opgør i grundspillet kunne cheftræner Stefan Madsen notere sig, at Aron Pálmarsson var tilbage efter sin skadespause, ligesom også Martin Larsen var tilbage i Aalborg-truppen for første gang i 16 måneder. Til gengæld var man uden Sebastian Barthold, der plejer en lyskenskade.

De to mandskaber indledte jævnbyrdigt, men med kampens første udvisning til værterne efter godt otte minutter fik de hvidklædte Aalborg-drenge muligheden for at etablere en tidlig føring, så stillingen efter 10 minutter var 5-3 i nordjysk favør.

Ribe-Esbjerg defensiven havde til tider succes med at bremse de aalborgensiske angreb, men det høje pres gav også god plads til scoringer fra Felix Claar, Aron Pálmarsson og Mads Hoxer. Da vestjyderne samtidig hakkede gevaldigt i egen offensiv, måtte man tage kampens første timeout efter godt et kvarter ved stillingen 8-4 til Aalborg Håndbold.

Et skifte til 7-mod-6 angreb fra hjemmeholdet ændrede dog tingene, og Stefan Madsens mandskab måtte på kort tid indkassere tre ubesvarede scoringer. Som modsvar kom en Aalborg-timeout, og ind kom Mikael Aggefors og Benjamin Jakobsen.

Sammen med en velspillende Victor Kløve var de begge med til at tippe tingene tilbage til Aalborg Håndbolds fordel i slutningen af første halvleg, hvor tempoet blev skruet i vejret, mens målene haglede ind i begge ender af banen.

Den hektiske afslutning på første omgang kom Aalborg Håndbold dog bedst ud af, i det endnu en vestjysk udvisning gav yderligere nordjyske scoringer og en pauseføring på 18-15.

Godt hjulpet på vej af de medrejsende fans fra Aalborg Håndbold Support fortsatte de positive takter fra anden halvlegs start. På kort tid var føringen øget til fem mål, men en udvisning til Felix Claar blev prompte straffet af Ribe-Esbjerg, der fik nedbragt føringen til blot to scoringer.

Tingene tog dog atter en drejning, og et par gode redninger af Mikael Aggefors grundlagde Aalborg Håndbolds føring på 23-19 efter 40 minutters spil.

Herfra blev grebet for alvor strammet om kampen, og hjemmeholdet havde svært ved at dæmme op for de mange strenge som Aalborg-offensiven havde at spille på. På stregen lynede René Antonsen fem gange i alt, mens Buster Juul og Kristian Bjørnsen på fløjene bød ind med henholdsvis fem og fire mål på dagen.

Ligeledes var det heller ikke til at se, at Aron Pálmarsson havde været ude af aktion i et par uger, og islændingens raketstyr af en højre arm sendte flere gange i kampen missiler i hjemmeholdets net.

Med et kvarter igen var Ribe-Esbjerg mandskabet nede med seks mål, havde atter en spiller udvist og var generelt overmatchet i stort set alle faser af spillet.

Håndbold er dog et spil hvor alt kan ske på kort tid, og med en intens slutspurt kæmpede hjemmeholdet sig tilbage i kampen.

I en nærmest surrealistisk afslutning var Aalborg Håndbold foran 33-27 med fem minutter igen, men en stribe misbrugte chancer og fejlafleveringer gjorde, at værterne lugtede blod og fik indhentet fem scoringer på kort tid.

I kampens sidste kaotiske momenter mistede Felix Claar bolden med få sekunder igen, og måtte til sin og holdkammeraternes store ærgrelse se hjemmeholdets Elvar Asgeirsson udligne til slutfacit 33-33 i kampens sidste sekund.

Resultatet var i den grad en kold spand vand i hovedet på Aalborg-spillerne, og glæden over et længe ventet comeback til Martin Larsen, der præcis 485 dage efter at være blevet ramt af sin tredje korsbåndsskade kom tilbage på banen i aftenens kamp, var således til at overse.

Mandag aften venter anden kamp i slutspillet, når KIF Kolding gæster Sparekassen Danmark Arena kl. 19.00

Køb dine billetter til kampen her.

Matchfacts HTH Herreligaen slutspil pulje 1

Ribe-Esbjerg HH – Aalborg Håndbold 33-33 (15-18)

Stillinger undervejs

10’ 3-5, 20’ 9-10, 30’ 15-18, 40’ 19-23, 50’ 25-31, 60’ 33-33

Målscorere Aalborg Håndbold

Mads Hoxer 5, Buster Juul 5, René Antonsen 5, Aron Pálmarsson 5, Kristian Bjørnsen 5, Felix Claar 4, Victor Kløve 3, Benjamin Jakobsen 1

Redningsprocenter Aalborg Håndbold

Simon Gade – 28,6%

Mikael Aggefors – 25,9%

Målscorere Ribe-Esbjerg HH

Andreas Søgaard 6, Mathias Jørgensen 6, Elvar Asgeirsson 5, Sune Østergaard Iversen 4, Emil Grønbech 3, Morten Jørgensen 3, Marcus Mørk 2, Jesper Munk 2, Simon Birkefeldt 1, William Aar 1

Redningsprocenter Ribe-Esbjerg HH

Ágúst Eli Björgvinsson – 22,9%

Markus Howe Madsen – 0%

2-minutters udvisninger

Ribe-Esbjerg HH: 3

Aalborg Håndbold: 2

1.548 tilskuere i Blue Water Dokken, Esbjerg

HTH LIGAEN i Sparekassen Danmark  Arena
Aalborg Håndbold-Skanderborg AGF Foto: Henrik Hansen

Bredden viste atter sit værd i ny ligasejr

Alle mand kom i aktion fredag aften, da Aalborg Håndbold sendte Skanderborg-AGF hjem med et stensikkert 31-22 nederlag. Mindre end to døgn efter sejren over OTP Bank Pick Szeged i...
HTH LIGAEN i Sparekassen Danmark  Arena
Aalborg Håndbold-GOG Foto: Henrik Hansen

Dansk landsholdstrup udtaget

Landstræner har fredag formiddag udtaget de spillere, der skal deltage ved landsholdssamlingen 13.-17. marts. Som verdensmestre er Danmark allerede udtaget til OL i paris, og derfor venter der ingen gældende...
Spiller præsentation og testkamp mellem Aalborg Håndbold & Flensburg/Handewitt

Praktisk information til fredagens kamp mod Skanderborg-AGF

Læs praktisk information til aftenens opgør i Herreligaen mod Skanderborg-AGF i Sparekassen Danmark Arena. Billetter Der er endnu få ledige billetter til aftenens kamp, find dine pladser via linket herunder....

Håndbold i verdensklasse