MicrosoftTeams-image (3)

Værd at vide om DM-semifinalerne

Torsdag gælder det første DM-semifinale mod Skjern Håndbold. Bliv klogere på de kommende opgør med en række spændende facts.

Vidste du således at….

 • Det er ottende sæson i træk, at Aalborg Håndbold har kvalificeret sig til DM-semifinalerne – hvis man medregner 2019-2020, hvor coronaen stoppede sæsonen med to spillerunder tilbage af grundspillet. Stillingen på det tidspunkt afgjorde medaljefordelingen – med guld til os. Semifinalerne glippede senest for os i 2015-2016, hvor vi blev nr. 3 i slutspilspuljen.
 • Vi har i denne sæson kvalificeret os til DM-semifinalerne via en førsteplads i både grundspillet og slutspilspuljen. For Skjern Håndbold er vejen til semifinalerne gået via en sjetteplads i grundspillet og en andenplads i slutspilspuljen, hvor holdet overhalede de seneste to sæsoners mestre GOG.
 • I denne sæsons grundspil har vi vundet begge kampe mod Skjern Håndbold. En sikker sejr i sæsonens åbningskamp på 38-26 i Sparekassen Danmark Arena samt på udebane i november med 24-21.
 • To af ligaens bedste målmænd skulle have stået over for hinanden i DM-semifinalerne mellem Aalborg Håndbold og Skjern Håndbold. Vores Niklas Landin er noteret for ligaens højeste redningsprocent i denne sæson, 37,3, men må desværre sidde over mindst den første kampe mod vestjyderne. Skjern-keeperen Christoffer Bonde besætter tredjepladsen med 33,4 procent. Nummer to på ranglisten er Sebastian Frandsen fra Fredericia Håndbold med 34,2 procent.
 • Aalborg Håndbold og Skjern Håndbold er ligaens største trækplastre. Vores 32 hidtidige ligakampe i denne sæson har i alt samlet 121.228 tilskuere, mens Skjern Håndbolds 32 kampe er blevet set af 75.271. Alt tyder på, at begge DM-semifinaler mellem de hold vil samle fuldt hus i de respektive arenaer.
 • Henrik Møllgaard er eneste Aalborg-spiller, der har været i aktion i alle sæsonens hidtidige 32 ligakampe.  Hos Skjern har trioen Christoffer Bonde, Noah Gaudin og René Rasmussen været med hver gang.
 • Mads Hoxer er vores øjeblikkelige topscorer i ligasæsonen med i alt 121 mål, fulgt af Lukas Nilsson med 107 og Mikkel Hansen med 104 scoringer. Skjern Håndbolds tre bedste skytter er Noah Gaudin 159, Joaquim Nazaré 101 og Viktor Bergholt 99.
 • Vores seneste DM-semifinaler mod Skjern Håndbold ligger 10 år tilbage. Vi vandt i 2014 begge kampe med ét mål, 27-26 hjemme og 28-27 ude, men måtte efterfølgende bøje os for KIF Kolding København i finalerne, der var de sidste opgør med Nikolaj Jacobsen ved trænerroret. Fra vores daværende hold er der i dag tre gengangere – Martin Larsen, Simon Hald og Buster Juul.
 • Vi har én gang, i 2017, mødt Skjern Håndbold i DM-finalerne. Den første kamp i Aalborg sluttede 26-26 – med udligning af Sander Sagosen få sekunder før tid – hvorefter vi sikrede os titlen ved at vinde 32-25 i Skjern. Fem af vores spillere fra dengang – Martin Larsen, Simon Hald, René Antonsen, Buster Juul og Patrick Wiesmach – optræder som bekendt også på holdet i denne sæson, mens vores nuværende cheftræner, Stefan Madsen, for syv år siden virkede som assistent for Aron Kristjansson. Buster Juul blev med ni mål topscorer i 2017-guldkampen i Skjern. Martin Larsen scorede fire gange, mens Simon Hald og Patrick Wiesmach begge blev noteret for tre træffere.
 • I de tre seneste sæsoner har vi tørnet sammen med Skjern Håndbold i slutspilspuljerne. I 2021 vandt vi 41-32 hjemme og spillede 28-28 i Skjern, og i 2022 blev det til sejr på 29-27 hjemme og nederlag på 29-36 ude, mens kampene i 2023 fulgte samme mønster, sejr på 35-27 hjemme og nederlag på 30-33 ude. I 2021 vandt vi efterfølgende guld, mens vi måtte “nøjes” med sølv i både 2022 og 2023.
 • Skjern Håndbold og Aalborg Håndbold har begge præget den bedste danske række i 20-25 år, og Skjern Håndbold kan se tilbage på to DM-titler (1999 og 2018), mens vi har erobret trofæet seks gange (2010, 2013, 2017, 2019, 2020 og 2021). Skjerns første DM-titel i 1999 kom sensationelt i hus som oprykker – med Anders Dahl-Nielsen som cheftræner, Claus Møller Jakobsen som krumtap og vores 2017-guldtræner Aron Kristjansson som eneste fuldtidsprof. Skjerns mesterhold i 2018 talte profiler som Emil Nielsen, Kasper Søndergaard, Ejvind Tangen, Bjarte Myrhol og Anders Eggert.
 • Stefan Madsen har mulighed for at krone sit virke som cheftræner i Aalborg Håndbold med DM-titel nummer fire, idet han stod i spidsen for guldholdet i 2019, 2020 og 2021. Forinden bidrog han som assistenttræner til mesterskaberne i 2010 og 2017 – med henholdvis Peter Bredsdorff-Larsen og Aron Kristjansson som cheftræner.
 • Thomas Kalisz og Michael Søegaard er udpeget til at dømme den første DM-semifinale mellem Aalborg Håndbold og Skjern Håndbold torsdag kl. 20.30 i Sparekassen Danmark Arena. Første akt af den anden DM-semifinale mellem Fredericia og Ribe-Esbjerg skal ledes af Jesper Madsen og Mads Hansen. Denne kamp spilles i Fredericia torsdag 18.30.
 • Der er endnu få ledige billetter til torsdagens kamp i Sparekassen Danmark Arena. Vil du være del af stemningen på Danmarks bedste hjemmebane, så bestil dine billetter her.
fans1

Intet billetsalg til første DM-finale

Der bliver ikke sat billetter til salg til søndagens første DM-finale i Sparekassen Danmark Arena. Søndag aften stod det klart, at Aalborg Håndbold er tilbage i DM-finalen i Herreligaen, hvor...
Skjern 2-8

Ny sejr sender Aalborg Håndbold i DM-finalen!

Aalborg Håndbold viste stor kynisme, da man i anden semifinale mod Skjern Håndbold sejrede med 34-25 søndag. Hansen, Nilsson og Hoxer med hver seks mål. Med en sejr i ryggen...
HTH LIGAEN i Sparekassen Danmark Arena
Aalborg Håndbold-Skjern Håndbold første DM-semifinale Foto: Henrik Hansen

Barthold forventer ny svær kamp mod Skjern

Efter sejr i første semifinale på hjemmebane skal Aalborg Håndbold søndag eftermiddag til Skjern, hvor jagten på en plads i DM-finalen fortsætter. Læs optakt til kampen med Sebastian Barthold. Den...

Håndbold i verdensklasse