MicrosoftTeams-image (3)

Værd at vide om HC Zagreb

Torsdagens modstander i Machineseeker EHF Champions League er HC Zagreb. Bliv klogere på de kroatiske mestre i artiklen her.

Vidste du således at…

 • HC Zagreb ved EM i januar var repræsenteret af seks spillere. Målmand Matej Mandic, højre back Luka Lovre Klarica, venstre back Zvonimir Srna og højre fløj Filip Glanas optrådte for Kroatien, mens stregspillerne Adin Faljic og Matic Suholeznik stillede op for henholdsvis Bosnien og Slovenien.
 • 21-årige Matej Mandic anses som et kæmpe målmandstalent, og i Zagrebs seneste Champions League-kamp brillerede han med en redningsprocent på 49 i udesejren på 23-22 over Eurofarm Pelister. Den 204 cm høje keeper havde dog ikke noget prangende EM med en samlet redningsprocent på 26 i syv kampe. Kroatien blev nr. 11 ved EM.
 • Luka Lovre Klarica blev Kroatiens EM-topscorer med i alt 28 træffere på 39 skud i holdets syv kampe. Backkollegaen Zvonimir Srna stod i alt for 20 scoringer.
 • Adin Faljic fik et kort EM. Bosnien røg ud med lutter nederlag i de tre indledende kampe, og i det sidste opgør mod Georgien fik han direkte rødt efter 25 minutter. Forinden havde Adin Faljic markeret sig som topscorer med fire mål i 20-29 nederlaget mod Sverige.
 • Matic Suholeznik er en hårdfør forsvarsspecialist og blev noteret for i alt seks udvisninger i Sloveniens syv EM-kampe. Han optrådte sjældent i angrebet, men nåede dog at score tre gange, heraf to gange på lige så mange forsøg i Sloveniens 22-23 nederlag til Ungarn i kampen om femtepladsen.
 • HC Zagreb har sat kursen mod et nyt kroatisk mesterskab. Klubben vandt alle 14 kampe i grundspilspuljen og indledte i lørdags slutspillet med en hjemmesejr på 41-27 over Vinkovci. Slutspillet består af seks hold, hvorefter de to bedste mødes i finalen.
 • Ivan Cupic, 37-årig højre fløj, mistede halvdelen af højre ringfinger ved en ulykke i 2008 og gik glip af OL i Beijing samme år, men genoptog hurtigt i karrieren og var længe en profil på det kroatiske landshold. Han missede dog VM 2023 på grund af en skade og blev ikke udtaget til EM 2024. Ivan Cupic tegnede sig for en enkelt scoring, da vi 12. oktober spillede 30-30 i Zagreb.
 • Timur Dibirov, 40-årig russer, er topscorer for Zagreb i denne sæsons Champions League med 41 scoringer. Den garvede venstre fløj kom til klubben i 2022 efter ni sæsoner i Vardar Skopje, hvor han bidrog til CL-trofæet i 2017 og 2019.
 • Milos Kos, 21-årig bagspiller, sørgede med en sidste øjebliks udligning for, at Zagreb fik uafgjort mod os på hjemmebane 12. oktober. Han bejlede til en plads i den kroatiske EM-trup, men slap ikke gennem nåleøjet.
 • Nenad Sostaric, cheftræner for HC Zagreb, er på grund af genoptræning løst fra hvervet, og assistenttræner Andrija Nikolic overtager ansvaret resten af sæsonen. Andrija Nikolic har tidligere i denne sæson vikarieret som cheftræner i perioden mellem bruddet med Slavko Goluza og engagementet af Nenad Sostaric.

 • HC Zagreb er stærkest i defensiven, illustreret af, at holdet kun har lukket i alt 257 mål ind i de første 10 CL-kampe, hvilket er færrest af alle 16 mandskaber. Til gengæld er Zagrebs målhøst på 267 den næstmindste. Kun Eurofarm Pelister med 230 har lavet færre mål.

 • HC Zagreb kæmper indædt for en plads i 1/8-finalen i Champions League og indtager i øjeblikket den sjette og sidste adgangsbillet fra puljen, hvor de kroatiske mestre efter torsdagens kamp i Aalborg mangler at møde Kolstad ude, Paris hjemme og Kiel ude.
BSH-14

Ny storsejr sikrer semifinaleplads

Med cifrene 22-33 knuste Aalborg Håndbold dagens modstander fra Bjerringbro-Silkeborg. Niklas Landin med redningsprocent på 45,45%, mens Mads Hoxer og Aleks Vlah hver scorede seks mål. Efter sejre i slutspillets...
HTH LIGAEN i Sparekassen Danmark Arena
Aalborg Håndbold-Mors-Thy Håndbold Foto: Henrik Hansen
Aleks Vlah (15) Aalborg Håndbold

Vlah: Vi skal holde momentum mod BSH

Lørdag eftermiddag venter tredje slutspilskamp, denne gang i Silkeborg mod hjemmeholdet fra Bjerringbro-Silkeborg Håndbold. Onsdag aften sikrede Aalborg Håndbold sig den anden af to mulige sejre i slutspillets pulje 1,...
02152024 Aalborg_HC Zagreb_1001

Pokalkamp mod Skive tirsdag

Næste runde i pokalturneringen afvikles på tirsdag 16. april, når Aalborg Håndbold gæster 1. divisionsklubben Skive fH. Opgøret er således sjette runde af Santander Cup 2024/25, hvor vinderen avancerer til...

Håndbold i verdensklasse