MicrosoftTeams-image (3)

Værd at vide om Industria Kielce

Bliv klogere på de polske mestre, der er aftenens modstander i Machineseeker EHF Champions League.

 • Industria Kielce var senest i kamp i lørdags, da holdet hjemme besejrede MMTS Kvidzyn 35-24 i den polske liga. Her har Kielce vundet 22 af 23 kampe, men må alligevel nøjes med en aktuel andenplads efter den anden CL-deltager Wisla Plock, der vandt det første indbyrdes møde i december 29-28. De to rivaler tørner sammen igen i Plock 21. marts. Siden går de otte bedste hold videre til slutspillet, der i Polen består af knockout-kampe.

 • I Machineseeker EHF Champions League vandt Kielce senest på hjemmebane 31-23 over norske Kolstad, der dermed mistede muligheden for en plads i 1/8-finalen. Alex Dujshebaev blev topscorer med otte mål, men mindst lige så vigtig var målmanden Andreas Wolff, der præsterede en redningsprocent på 40, mens Kolstad-kollegaen Torbjørn Bergerud blev noteret for 19 procent. Der var fuldt hus, 4.200 tilskuere, til opgøret.

 • I den forrige CL-runde blev Industria Kielce besejret 35-26 i Paris, hvor holdet måtte undvære begge sine stregspillere, Nicolas Tournat og Artsem Karalek, på grund af skader. I den efterfølgende ligakamp mod Gwardia Opole måtte venstrebacken Szymon Sicko udgå med et brud i knæet, og han skal på lørdag opereres i Barcelona. Szymon Sicko blev kampens topscorer med 10 mål, da vi 13. september indledte CL-sæsonen med en flot sejr på 34-31 i Kielce.

 • Talant Dujshebaev, Industria Kielces cheftræner, anses som et af de største navne i håndboldhistorien. Den 55-årige russer/spanier med opvækst i Kirgisien vandt som spiller både VM, OL og Champions League, mens trænerkarrieren bl.a. har budt på fire Champions League triumfer, tre gange med Ciudad Real i 2006, 2008 og 2009 samt én gang med Kielce i 2016. Til sommer kan Talant Dujshebaev fejre 10 års jubilæum ved roret i Kielce, hvor hans kontrakt løber til 2028.

 • Ved EM i Tyskland i januar var Industria Kielce repræsenteret af 10 spillere fra 6 nationer: Stregen Nicolas Tournat, højre fløjen Benoit Kounkoud og venstre fløjen Dylan Nahi hos de franske guldvindere, playmakeren Michal Olejniczak og venstre backen Szymon Sicko for Polen, højre backen Alex Dujshebaev og venstre backen Daniel Dujshebaev for Spanien, målmanden Andreas Wolff for Tyskland, playmakeren Igor Karacic for Kroatien og playmakeren Haukur Thrastarson for Island.

 • Andreas Wolff, 33-årig tysker, havde et fremragende EM og blev kåret som turneringens bedste målmand. Han satte kurs mod hæderen allerede i åbningskampen mod Schweiz, hvor han bidrog til Tysklands 27-14 sejr med en redningsprocent på 61. Andreas Wolff skiftede i 2019 fra THW Kiel til Kielce og har undervejs forlænget kontrakten med den polske storklub helt frem til 2028.

 • Brødrene Alex og Daniel Dujshebaev oplevede et skuffende EM med Spanien, der sensationelt blev elimineret efter den indledende runde. For Alex Dujshebaev sluttede turneringen med et direkte rødt kort mod Østrig. Begge brødre har kontrakt med Kielce til sommeren 2026.

 • Dylan Nahi var Frankrigs førstevalg på venstre fløj og tegnede sig i alt for 22 træffere i holdets ni EM-kampe. Han scorede fire gange i finalen mod Danmark, hvor han var på banen i 68 af de 70 minutter.
Santander CUP kvartfinale Sparekassen Danmark Arena
Aalborg Håndbold-Skjern Håndbold Foto: Henrik Hansen

Stefan: Vi har ikke opnået noget som helst endnu

Cheftræner Stefan Madsen forventer en spændende kamp, når det søndag aften gælder Mors-Thy Håndbold på udebane til fjerde slutspilskamp. Starten på slutspillet har været endog rigtig god for Aalborg Håndbold,...
HTH LIGAEN i Sparekassen Danmark Arena
Aalborg Håndbold-BSH Foto: Henrik Hansen

Aalborg Håndbold forlænger med Martin Larsen

Den erfarne bagspiller trækker også i sæsonen 2024/2025 i den røde Aalborg Håndbold-trøje, i hvad der bliver hans 11. sæson i klubben. Martin Larsen indledte sin professionelle karriere i Aalborg...
fans1

“Årets Aalborg Håndbold Fan 2023/2024”

Nu er det tid til at kåre sæsonens fan – nominér dine kandidater her! Aalborg Håndbold har mange fans, både i Aalborg, Nordjylland, i hele Danmark – og faktisk også...

Håndbold i verdensklasse