MicrosoftTeams-image (3)

Værd at vide om THW Kiel

Læs facts om torsdagens tyske modstander i Machineseeker EHF Champions League.

• THW Kiels træner, tjekken Filip Jicha, er den kun tredje træner i klubben siden 1993. Noka Sedarusic var træner 1993-2008, hvorefter den nuværende tyske landstræner, Alfred Gislason, tog over og havde jobbet indtil 2019, det sidste år med Jicha som assistenttræner. Jicha sluttede sin aktive karriere i FC Barcelona i 2017.

• Samme Filip Jicha har vundet Champions League i 2010 og 2012 som spiller for THW Kiel og i 2020 som træner for klubben.

• THW Kiel har vundet Champions League fire gange – i 2007, 2010, 2012 og 2020. I 2020 med to nuværende Aalborg Håndbold-spillere, på holdet: Niklas Landin og Lukas Nilsson.

• 3. oktober 2023 var en trist dag for THW Kiel. Da blev holdet nemlig sendt ud af den tyske pokalturnering, DHB Pokal, allerede i tredje runde. Det er første gang siden 2001, at det tyske storhold er sendt så tidligt ud af pokalturneringen, som holdet har vundet 12 gange. Det var bundholdet i Bundesligaen, HSG Wetzlar, der nærmest sensationelt vandt 32-31, endda på Kiels hjemmebane. Nederlaget i pokalturneringen kom i kølvandet på en række svingende resultater for THW Kiel i Bundesligaen.

• THW Kiel og Aalborg Håndbold har indtil videre mødt hinanden 10 gange i europæisk sammenhæng, heraf otte gange i Champions League. De to første opgør daterer sig til 2004, da det daværende AaB Håndbold mødte THW Kiel i kvartfinalen i EHF Cuppen. Nederlag i Kiel, men uafgjort 32-32 på hjemmebane. I CL-sammenhæng er det blevet til én sejr til Aalborg Håndbold – 35-33 på hjemmebane 24. november 2021. 2. november 2022 sikrede Aalborg Håndbold sig for første gang point i Kiel ved at spille 36-36. De resterende seks indbyrdes opgør er endt med sejre til THW Kiel.

• Østrigeren Nikola Bilyk har i denne sæson overtaget anførerbindet i THW Kiel – efter Niklas Landin.

• THW Kiel topper puljen i Machineseeker EHF Champions League, hvor manindtil mødet med Sander Sagosen og Kolstad var ubesejret, men måtte indkassere det første nederlag med cifrene 34-30.

• Til gengæld har holdet allerede tabt fem kampe i den tyske Bundesliga, selv om der kun er spillet ca. en tredjedel af turneringen: 28-27 på udebane mod SG Flensburg-Handewitt, 34-31 på udebane mod SC Magdeburg, 35-30 på hjemmebane mod MT Melsungen, 32-31 ude mod SC DHfK Leipzig og 36-33 ude mod Hannover-Burgdorf. 10 minus-point, som kan betyde, at det tyske mesterskab allerede er uden for rækkevidde for de sejrsvante nordtyskere, i det Füchse Berlin og SG Magdeburg trækker fra i toppen. Kun de to øverste pladser i Bundesligaen giver adgang til næste sæsons Champions League – det ser svært ud for kielerne.

• THW Kiels sejr på 34-28 på udebane over Paris Saint-Germain var de zebra-stribede tyskeres første sejr i ni år på udebane mod det franske mesterhold.

Santander Final4 2024 i Boxen i Herning 
Semifinalen Aalborg Håndbold-BSH Foto: Henrik Hansen

Norske fløje med ved OL-tests

Kristian Bjørnsen og Sebastian Barthold er begge med, når Norge spiller tre testkampe i maj. 22 spillere skal repræsentere Norge ved Gjensidige Cup, som afvikles 9.-12. maj i Oslo. Her...
Santander Final4 2024 i Boxen i Herning 
Semifinalen Aalborg Håndbold-BSH Foto: Henrik Hansen

Fire mand udtaget til det danske landshold

Landstræner Nicolaj Jakobsen har fire Aalborg Håndbold-spillere med i den danske trup til maj måneds to testkampe. Således er Simon Hald, Mads Hoxer, Thomas Arnoldsen og Niklas Landin alle udtaget...
MTH1-4

Arbejdssejr i Thisted sikrede puljesejren

Med cifrene 33-27 tog Aalborg Håndbold den fjerde sejr i træk i slutspilspuljen. Hoxer, Vlah og Arnoldsen med hver fem mål. Efter komfortable sejre i de første tre slutspilskampe skulle...

Håndbold i verdensklasse