MicrosoftTeams-image (3)

Vi er i CL-kvartfinalen!

Efter en sublim præstation sikrede vi onsdag aften en sejr på 33-31 på udebane mod Montpellier, og det betyder, at vi nu er sikret en plads direkte i EHF Champions League kvartfinalen.

Der var dømt topbrag i det franske, hvor der var afgørende point på spil. Og der var flot håndbold på programmet fra første fløjt i en tæt og målrig indledning.

Vi fandt gode løsninger på Montpelliers offensive forsvar, men vi havde samtidigt vanskeligt ved at lukke ned for franskmændene i den anden ende.

Efter knap et kvarters spil var det derfor helt lige. Herefter begyndte vi at få bedre fat defensivt, og Mikael Aggefors diskede også op med flere store redninger.

Offensivt storspillede vi samtidigt, og det førte til, at vi fik skabt et lille hul til hjemmeholdet – og det udbyggede vi frem mod pausen, hvor vi kunne gå i omklædningsrummet med en føring på 20-14.

I anden halvleg fortsatte vi med at holde et komfortabelt forspring, dog uden at kunne skabe et afgørende forspring. 

I stedet bed Montpellier rigtig godt fra sig, og de begyndte langsomt at hente vores forspring, og de fik i slutfasen reduceret forspringet til to mål.

Tættere på kom de dog ikke, og kampens store spiller og topscorer Felix Claar leverede bl.a. tre af sine ti scoringer i den afgørende fase, som var med til at holde franskmændene på afstand.

Med et minut tilbage var det Simon Gade, der reelt lukkede kampen med en redning på straffekast, og det fik derfor ikke den store betydning, da Montpellier scorede til slutresultatet 31-33 med tyve sekunder tilbage af opgøret.

Vi kunne derfor juble over et fantastisk resultat. For ikke nok med to point på en svær udebane, så betyder sejren altså også, at vi er sikker på en plads mellem de to bedste i EHF Champions League gruppen – og dermed også en direkte billet til kvartfinalen!

Der venter dog fortsat en kamp i gruppespillet, hvor vi med en sejr selv kan sikre os førstepladsen. Dette opgør spilles hjemme i Sparekassen Danmark Arena på onsdag 9. marts mod Zagreb – køb billet til denne kamp her. 

Matchfacts

Montpellier HB målscorere:
Hugo Descat 8, Diego Simonet 5, Julien Bos 4, Yanis Lenne 3, Kyllian Villeminot 3, Valentin Porte 3, Veron Nacinovic 2, Arthur Lenne 2, Benjamin Bataille 1. 


Aalborg Håndbold målscorere:
Felix Claar 10, Buster Juul 5, Lukas Sandell 4, Aron Pálmarsson 3, Jesper Nielsen 3, Sebastian Barthold 3, Kristian Bjørnsen 3, René Antonsen 1, Benjamin Jakobsen 1. 
Udvisninger:

Montpellier HB: 2 x 2 min.

Aalborg Håndbold: 1 x 2 min.

 

Redninger:

Marin Sego: 4/19 (21 %)
Kevin Bonnefoi: 6/19 (32 %)
Charles Bolzinger: 0/5

Mikael Aggefors: 9/36 (25 %)
Simon Gade: 2/7 (29 %)
 

HTH LIGAEN i Sparekassen Danmark  Arena
Aalborg Håndbold-KIF Kolding  Foto: Henrik Hansen

Aalborg Håndbold cruisede til sejr

Uden at spille sig ud sejrede Aalborg Håndbold onsdag aften over KIF Kolding, der måtte forlade Sparekassen Danmark Arena med et nederlag på 35-31. Efter lørdagens storsejr over GOG på...
Aalborg Håndbold - Lemvig Thyborøn Håndbold.

Læs praktisk info til aftenens opgør mod KIF Kolding

Læs praktiske informationer til aftenens opgør i Herreligaen mod KIF Kolding. Husk at vi fejrer “Legendedag” hvor du kan møde Håvard Tvedten. Billetter Der er endnu ledige pladser til dagens...
Spiller præsentation og testkamp mellem Aalborg Håndbold & Flensburg/Handewitt

Norsten: Vi skal være klar fra start mod Kolding

Onsdag aften er Aalborg Håndbold tilbage på hjemmebanen i Sparekassen Danmark Arena, når KIF Kolding kommer på besøg til 7. runde i Herreligaen. Læs optakt med målmand Fabian Norsten. Efter...

Håndbold i verdensklasse