pokal header web

VI ER I DM-FINALEN!

Efter en hæsblæsende anden semifinale i Silkeborg hiver vi en sejr i land på 34-32, og vi er dermed klar til vores femte DM-finale på ti år.

Dagens kamp havde alt at byde på. Der var masser af dramatik, spænding, heroiske præstationer, direkte rødt kort og meget, meget mere.

Men da sluthornet lød kunne vi juble efter en spændende afslutning, hvor vi holdt hovedet koldt og spillede med den nødvendige kyniske i de afgørende situationer.

Indledningen på kampen blev særdeles målrig, og efter blot ti minutter var stillingen 7-7. Herefter fik vi bedre fat i forsvaret, og Aggefors diskede op med flere store redninger.

Det hjalp os til at trække fra, og vi kunne derfor gå til pause foran 18-13 efter en første halvleg, hvor vi spillede en flot gang håndbold med utrolig stor koncentration.

Indledningen på anden halvleg fortsatte i samme spor, og forspringet balancerede omkring de fem scoringer.

Midtvejs kom hjemmeholdet dog tættere på bl.a. takket være flere store redninger. Det betød, at de på fem gyldne minutter fik lukket hullet – det var derfor helt lige med lidt over ti minutter tilbage.

I slutfasen formåede vi dog at holde hovedet koldt, og med en fuldstændig fantastisk holdindsats er vi derfor klar til DM-finalen.

Vi har mange, som steppede op, da det virkelig gjaldt. Janus orkestrerede angrebet på fabelagtig vis igennem kampen, og han bankede selv 10 scoringer i kassen.

I målet startede Aggefors godt ud i anden halvleg, og da Sæverås fik chancen mod slutningen, var han med et par forrygende redninger helt kampafgørende.

Størst ros skal dog lyde til hele holdet som enhed. Alle mand gav alt, de havde, og efterlod ingen tvivl om at finalepladsen skulle med hjem fra Silkeborg – og det kom den!

Sidst men ikke mindst skal der også lyde en KÆMPE tak til de cirka 200 medrejsende fans, der gav en formidabel opbakning og bød de 2.000 hjemmepublikummer op til dans kampen igennem.

Første DM-finale spilles på søndag hjemme i Jutlander Bank Arena med kampstart kl. 16.00. Billetsalget åbner på tirsdag 28. maj kl. 10.00 på shop.aalborghaandbold.dk.

Modstanderen findes først torsdag, hvor GOG og Skjern spiller en altafgørende tredje semifinale.

MATCHFACTS:

Målscorere for Bjerringbro-SIlkeborg: 
Nikolaj Øris 8, Johan Hansen 7, Jacob Lassen 5, Sebastian Skube 5, Mads Øris 2, Jesper Nøddesbo 2, Christian Holm 2, Michael Knudsen 1. 

Målscorere for Aalborg Håndbold:
Janus Smarason 10, Henrik Møllgaard 6, René Antonsen 5, Ómar Ingi Magnússon 5, Sebastian Barthold 4, Mark Strandgaard 3, Aleksander Selmar 1.

Redninger:
Aljoza Rezar: 10/30 (33 %)
Kasper Larsen: 2/15 (13 %)

Kristian Sæverås: 5/15 (33 %)
Mikael Aggefors 9/31 (29 %)

Udvisninger:
Bjerringbro-SIlkeborg: 3 x 2 min. og et direkte rødt kort
Aalborg Håndbold: 1 x 2 min.

Dagens dommere var Mads Dahl Hermann og Jesper Madsen. 

Dagens tilskuertal i JYSK Arena var 2.237.

3. DM-Finale HTH LIGAEN i Sparekassen Danmark  Arena
Aalborg Håndbold-Fredericia HK Foto: Henrik Hansen

Aalborg Håndbold op på femteplads med DM-titler

Med klubbens syvende danske mesterskab er Aalborg Håndbold rykket op på femtepladsen på listen over klubber med flest danske mesterskaber. Aalborg Håndbolds mesterskaber er vundet i 2010, 2013, 2017, 2019,...
HTH LIGAEN i Sparekassen Danmark  Arena
Aalborg Håndbold-GOG Foto: Henrik Hansen

SuperCup mod GOG 28. august

Første gældende kamp i sæsonen 2024/25 spilles i Arena Randers. Billetter til salg nu. For tredje år i træk mødes Aalborg Håndbold og GOG i Sparekassen Danmark Super Cup, der...
Fabian NORSTEN, SF1 - SC Magdeburg vs Aalborg Håndbold, TruckScout24 EHF FINAL4, Cologne, Germany, 08.06.2024, Mandatory Credit © Uros Hocevar / kolektiff

Auktion på Champions League-trøjer i gang

Byd på spillernes kampbrugte trøjer fra Champions League og Final4 i Køln. Den vildeste Champions League-sæson i Aalborg Håndbolds historie er netop overstået – og nu kan en eller flere...

Håndbold i verdensklasse