pokal header web

Vi er klar til Final 4 – fight, vilje og moral bag sejr

Så er vi klar til Final4 – finalestævnet i pokalturneringen. Sejr på 31-28 over Århus Håndbold efter en spændende, tæt og til tider også velspillet håndboldkamp. Og vores drenge blev igen båret frem af et helt fantastisk publikum i Gigantium Arena. Stor tak for det.

De to hold gav hinanden en utroligt spændende afslutning, der ved 28-28 med kun tre minutter tilbage kunne være tippet til begge sider, men på to mål af Jonas Larholm og et af Henrik Møllgaard blev sejren hevet hjem. I forsvaret blev der kæmpet, så det slog gnister, og hvad der kom forbi, tog Ole Erevik sig af i målet.

Vort spil bød på klar fremgang fra de tidligere kampe – bortset fra det sidste kvarter af 1. halvleg, hvor der var bange anelser for hjemmepublikum. Århus Håndbold var ikke sene til at udnytte vores dårlige periode – og på tre minutter midt i halvlegen vendte kampen fra en føring til os på 9-7 til Århus-føring på 11-9. En afstand, som Århus bevarede – anført af Toke Holst og Mads Lind.

Århus var uden den sygemeldte cheftræner Erik Veje Rasmussen, der plages af dårlig ryg, og i hans sted blev holdet ledet af den tidligere AaB-spiller Chr. Back. Han kunne fra bænken se sit hold bevare føringen indtil 22-22 efter et kvarter. Så kom vi foran med to mål. Det skete flere gange, men hver gang fik Århus udlignet – indtil vi afgjorde kampenfra med tre scoringer i de sidste minutter.

En opløftende debut på hjemmebane til den nye cheftræner Robert Hedin, der bl.a. kunne se en sygdomsramt Håvard Tvedten, blive erstattet af Rune Spliid i den sidste del af kampen, og han kvitterede med en flot scoring til 28-26 fire minutter før tid. Hedin kunne desuden se en flot fightende og sikkert scorende Jacob Bagersted tilbage efter sin skade, og en Jonas Larholm, der nærmer sig sidste sæsons niveau. Johan Jakobsson var igen godt skydende, men frem for alt  lå der en flot holdpræstation bag sejren.

Nordsjælland Håndbold og Ajax fra 1. division er allerede klar til Final 4, og 9. november afgøres det, om AG København eller Skjern Håndbold bliver den fjerde og sidste deltager i finalestævnet, der spilles i Århus i weekenden 4.-5. februar.

Machineseeker EHF Champions League  i Sparekassen Danmark  Arena Aalborg
Aalborg Håndbold-PICK Szeged Foto: Henrik Hansen

Kampprogram for Champions League-gruppespillet fastlagt

De 14 kampe i gruppespillet er nu fastlagt. Aalborg Håndbold indleder på hjemmebane mod de franske vicemestre fra HBC Nantes. Efter lodtrækningen til gruppespillet for et par uger siden er...
Aalborg Håndbold (DAN)- Telecom Veszprém (HUN) 2. kvartfinale i Champions League.

Aleks Vlah med Slovenien til OL

Det slovenske landshold til sommerens olympiske lege er i dag blevet udtaget, blandt andet med Aleks Vlah i truppen. Den sympatiske slovener bliver dermed den 9. spiller fra Aalborg Håndbold...
Mads HOXER HANGAARD, Ceremony, TruckScout24 EHF FINAL4, Cologne, Germany, 09.06.2024, Mandatory Credit © Axel Heimken / kolektiff

Skadet Hoxer udgår af OL-truppen

En pådraget ankelskade under landsholdets træning holder Mads Hoxer ude af de kommende Olympiske Lege. Skadens endelige omfang er endnu ikke fastlagt, men dog var den alvorlig nok til at...

Håndbold i verdensklasse