MicrosoftTeams-image (3)

Vi er med for at lære

 
De to yngste spillere i Aalborg Håndbolds 19 mands store ligatrup, venstre backen Victor Kløve og stregspilleren Valdemar Hermansen, begge 19 år, kender deres plads i hierarkiet.
 
– Vi er med for at lære, siger de to samstemmende, begge nyligt hjemkommet fra EM i Kroatien med U 19 landsholdet, hvor det blev til en 5. plads. Det giver noget ekstra hver gang, vi træner sammen med så dygtige spillere, ligesom vi også kan tage det med til vores træning med U 19-holdet.
 
De to talenter har begge netop taget hul på en to-årig kontrakt med Aalborg Håndbold, og i sidste sæson snuste de for alvor til tophåndbold med kampe i ligaen og i Champions League. I denne sæson træner de med ligaholdet, når der er brug for det på grund af skader og er med til kampe, hvis der er skader. Ellers træner og spiller de kampe på U 19-holdet, indtil de bliver ”rigtige” seniorspillere næste sæson.
 
Victor Kløve er født ind i en rigtig håndboldfamilie i Brønderslev, hvor faderen, Søren Kløve, og onklen Christian Kløve, spillede i mange år. Mor Vibeke slog sine folder på topplan i LSU Sæby – dengang med efternavnet Sørensen. Victors lillebror Marcus klør også på med håndbolden på Aalborg Håndbolds U 17 hold.
 
– Jeg begyndte at spille håndbold i Brønderslev som seks-syv-årig, og som andet års U 14 skiftede jeg til Sæby. Samtidig begyndte jeg til talenttræningen i Aalborg Håndbold og skiftede hertil som første års U 16. Så mor og far har kørt mange ture til Aalborg med mig til træning, indtil jeg selv fik kørekort, siger Victor Kløve, der i sommer blev student fra Brønderslev Gymnasium og nu arbejder hos Coolshop og som lærervikar, når tiden tillader det. Han bor fortsat hjemme hos mor og far i Brønderslev. Han blev i sidste sæson noteret for fem ligakampe og to mål for Aalborg Håndbold. Han har desuden spillet 15 U 19-landskampe og scoret 20 mål på landsholdet.
 
Valdemar Hermansen er Vejgaard-dreng og begyndte først at spille håndbold som 10-årig.
 
– Efter en enkelt sæson i AIK Vejgaard skiftede jeg til Nøvling IF, hvor jeg spillede, indtil jeg – ligesom Victor – blev en del af Aalborg Håndbold som første års U 16. Jeg var venstre back, indtil jeg blev omskolet til stregspiller, da jeg kom til Aalborg Håndbold, og det har jeg bestemt ikke fortrudt. Det var rigtigt set, og jeg befinder mig rigtigt godt med kampene inde på stregen, siger Valdemar Hermansen, der sidste sæson spillede tre ligakampe og scorede fire mål. Han er desuden noteret for 15 U 19-landskampe og 18 mål.
 
Valdemar Hermansen blev også student i sommer – fra Aalborghus Gymnasiums idrætslinje og er p.t. på udkig efter arbejde, der kan passes ind med håndbolden. Også han bor fortsat hjemme hos mor og far i Vejgaard.
 
Både Victor Kløve og Valdenar Hermansen har fået smag på mere tophåndbold.
 
– Vi er klar til at give den en skalle og se, hvor langt vi kan nå med håndbolden. Selv om vi er med for at lære og udvikle os, så har vi allerede nu ”smagt” så meget på håndbold på topplan med både klubhold og landshold, at det giver inspiration til mere.
 
Samtidig er de 19-årige talenter eksempler på, at man som talent i Aalborg Håndbolds samarbejdsklubber har mulighed for at udvikle sig gennem klubbens talenttræning og spille sig op gennem systemet til både liga-hold og landshold.
 

HTH LIGAEN i Sparekassen Danmark  Arena
Aalborg Håndbold-Skanderborg AGF Foto: Henrik Hansen

Bredden viste atter sit værd i ny ligasejr

Alle mand kom i aktion fredag aften, da Aalborg Håndbold sendte Skanderborg-AGF hjem med et stensikkert 31-22 nederlag. Mindre end to døgn efter sejren over OTP Bank Pick Szeged i...
HTH LIGAEN i Sparekassen Danmark  Arena
Aalborg Håndbold-GOG Foto: Henrik Hansen

Dansk landsholdstrup udtaget

Landstræner har fredag formiddag udtaget de spillere, der skal deltage ved landsholdssamlingen 13.-17. marts. Som verdensmestre er Danmark allerede udtaget til OL i paris, og derfor venter der ingen gældende...
Spiller præsentation og testkamp mellem Aalborg Håndbold & Flensburg/Handewitt

Praktisk information til fredagens kamp mod Skanderborg-AGF

Læs praktisk information til aftenens opgør i Herreligaen mod Skanderborg-AGF i Sparekassen Danmark Arena. Billetter Der er endnu få ledige billetter til aftenens kamp, find dine pladser via linket herunder....

Håndbold i verdensklasse