pokal header web

Vi vil tilbage på sejrssporet

Efter to nederlag i træk skal Aalborg Håndbold lørdag rejse sig igen i opgøret mod Skanderborg-Aarhus Håndbold. Læs optakt med målmand Mikael Aggefors.

Den seneste uge har budt på to nederlag i træk, først til KIF Kolding på udebane og sidenhen mod franske HBC Nantes i Machineseeker EHF Champions League onsdag aften.

– Vi er bestemt ikke vant til at tabe to gange i træk, men vi har været inde i en dårlig stime på det seneste. Det handler lidt om selvtillid, samt at vi er ramt på formen og at tingene derfor ikke sidder helt i skabet. Mod Kolding havde vi problemer i angrebet, mens det mod Nantes var defensivt vi havde problemer. Så nu er det vigtigste at komme i gang med at vinde kampe igen, og det skal vi gerne gøre i morgen, udtaler Mikael Aggefors og fortsætter.

– Vores fokus til kampen i morgen er derfor ikke så meget på modstanderen, men mere på at komme med den rette energi og udstråling. Nederlaget mod Kolding gjorde ondt, så der er ikke råd til flere fejltrin for os.  Det motiverer os rigtig meget, så vi skal kæmpe en vis legemsdel ud af bukserne, for jeg tror på, at en sejr vil give forløsning for os alle, så vi kan finde tilbage til det gode spil igen.

– Derfor skal vi gøre alting en lille smule bedre i morgen: løbe hurtigere og kæmpe hårdere, for at det kan lykkes at bryde stimen. Alt skal overdrives lidt, både i forsvaret og angrebet, forklarer Aalborg Håndbolds svenske målvogter videre.

Lørdagens modstander fra Skanderborg-Aarhus kommer ind til opgøret med 14 point for de første 14 ligakampe, hvilket er nok til en øjeblikkelig 7. plads i HTH Herreligaen.

Vi skal kæmpe en vis legemsdel ud af bukserne, for jeg tror på, at en sejr vil give forløsning for os alle.

Holdet har vundet de tre seneste kampe i ligaen, men har mod topholdene i ligaen foreløbig kun formået at besejre KIF Kolding. Sæsonens første indbyrdes opgør endte med en nordjysk sejr på 33-28 på udebane tilbage i starten af september måned, hvor Stefan Madsens mandskab tog føringen efter godt 10 minutters spil og aldrig slap den igen.

– Vi har tidligere haft problemer mod Skanderborg-Aarhus, så vi har haft lidt mere respekt for dem på det seneste, for de er et godt spillende hold. Måske er det også derfor, at vi har præsteret så godt i de kampe vi har spillet mod dem, vurderer Mikael Aggefors.

Hos gæsterne indtager playmaker Morten Balling tredjepladsen på ligaens topscorerliste, mens holdkammerat og kommende Aalborg Håndbold-spiller Thomas Arnoldsen indtager en fjerdeplads på assist-listen.

– Vi har mødt hinanden så mange gange efterhånden, man kender skytterne og ved hvad man skal forvente, så på den vis kræver en ligakamp ikke samme forberedelse som det for eksempel er tilfældet til en kamp som den i onsdags mod Nantes, fortsætter Aggefors, der glæder sig til igen at spille foran det trofaste hjemmepublikum i Sparekassen Danmark Arena.

– Vi prøvede under corona at spille helt uden tilskuere, hvor det blev kunstigt at juble og kampene føltes som træningskampe. Da der kom 500 personer ind, så gjorde det så utrolig stor en forskel i forhold til ingen tilskuere. Det gav noget mere nerve og energi. Med 5.000 tilskuere er effekten bare endnu større, ikke mindst i forhold til vores engagement og alt det vi laver inde på banen. Jo flere tilskuere vi har, jo bedre – især når det er ens egne fans. Så bliver engagementet endnu større.

– Så jeg vil blot rose vores fans for gang på gang at støtte os, det håber vi at de vil blive ved med, for det betyder meget for os spillere, ikke mindst når kampene bliver tætte. Der kan de hjælpe os med at tippe tingene over til vores fordel, afrunder Mikael Aggefors, der sammen med holdkammeraterne står klar til kamp kl. 14.00 i Sparekassen Danmark Arena lørdag.

Lørdagens opgør vises ikke på TV, til gengæld er der fortsat ledige billetter til kampen. Dem kan du købe via dette link.

Husk også, at alle børn til og med 12 år kan medbringe deres julesok og gratis få den fyldt med lækkerier – læs mere her.

Machineseeker EHF Champions League  i Sparekassen Danmark  Arena Aalborg
Aalborg Håndbold-PICK Szeged Foto: Henrik Hansen

Kampprogram for Champions League-gruppespillet fastlagt

De 14 kampe i gruppespillet er nu fastlagt. Aalborg Håndbold indleder på hjemmebane mod de franske vicemestre fra HBC Nantes. Efter lodtrækningen til gruppespillet for et par uger siden er...
Aalborg Håndbold (DAN)- Telecom Veszprém (HUN) 2. kvartfinale i Champions League.

Aleks Vlah med Slovenien til OL

Det slovenske landshold til sommerens olympiske lege er i dag blevet udtaget, blandt andet med Aleks Vlah i truppen. Den sympatiske slovener bliver dermed den 9. spiller fra Aalborg Håndbold...
Mads HOXER HANGAARD, Ceremony, TruckScout24 EHF FINAL4, Cologne, Germany, 09.06.2024, Mandatory Credit © Axel Heimken / kolektiff

Skadet Hoxer udgår af OL-truppen

En pådraget ankelskade under landsholdets træning holder Mads Hoxer ude af de kommende Olympiske Lege. Skadens endelige omfang er endnu ikke fastlagt, men dog var den alvorlig nok til at...

Håndbold i verdensklasse