MicrosoftTeams-image (3)

Vigtig sejr i årets første CL-kamp

En flot præstation på udebane mod hviderussiske Meshkov Brest sikrede en sejr på 33-30, der samtidigt betyder, at vi overtager førstepladsen med tre kampe tilbage af EHF Champions Leagues gruppespil.

Onsdag aften skulle vi igen i ilden i den fineste klubturnering, hvor en længere rejse havde bragt os til Brest, hvor årets første EHF Champions League kamp var på programmet.

I kampens indledning var der dog ingen tunge ben at spore, og det gjaldt for begge mandskaber, der havde godt gang i scoringen fra start.

Vi fulgtes således ad indtil knap midtvejs i første halvleg, hvor det var helt lige ved stillingen 8-8.

Herfra ramte vi nogle gyldne minutter. Vi steppede op defensivt og kombineret med store redninger fra Mikael Aggefors i målet førte det til flere kontrascoringer.

Fem mål på stribe blev det endda til fra vores side, og på kort tid vekslede vi derfor 8-8 til 8-13 i vores favør.

Mod første halvlegs afslutning skiftede momentum til hjemmeholdet, der reducerede vores pauseføring til 15-17.

Kort inde i anden halvleg fik hjemmeholdet udlignet, da de satte de to første mål i kassen efter pausen. 

Vi kom i førersædet igen kort efter, men det var med smalle føringer i en længere periode. 

Cirka halvvejs i anden halvleg stemplede Henrik Møllgaard for alvor ind offensivt, og på sine tre første afslutninger i kampen sørgede han for tre mål i træk, der hjalp os til en tremåls-føring.

Kort tid efter ramte vi en ny gylden periode med fem scoringer på stribe, og med ti minutter tilbage var føringen oppe på syv mål.

I slutfasen kom hjemmeholdet aldrig for alvor tæt på, og vi sikrede os i stedet to uhyre vigtige point efter en rigtig flot holdindsats.

I gruppens anden tidlige kamp tabte Montpellier på hjemmebane, og det betyder, at vi rykker forbi franskmændene og op på gruppens førsteplads med tre gruppekampe tilbage.

Onsdag 23. februar er EHF Champions League tilbage i Aalborg, hvor vi skal kæmpe for at fastholde vores førsteplads, når der venter et nordisk brag mod norske Elverum i Sparekassen Danmark Arena – køb din billet til denne kamp ved at klikke her. 

Matchfacts

HC Meshkov Brest målscorere:
Stas Skube 8, Mikita Vailupau 7, Stanislav Kasparek 4, Vladimir Vranjes 3, Jaka Malus 2, Pawel Paczkowski 2, Baptiste Bonnefond 1, Stevan Sretenovic 1, Andrei Yurynok 1, Viachaslau Shumak 1.


Aalborg Håndbold målscorere:
Felix Claar 7, Lukas Sandell 6, Sebastian Barthold 5, Henrik Møllgaard 4, Kristian Bjørnsen 4, Jesper Nielsen 3, Nikolaj Læsø 2, Benjamin Jakobsen 1, Buster Juul 1. 
Udvisninger:

HC Meshkov Brest: 4 x 2 min.

Aalborg Håndbold: 5 x 2 min.

 

Redninger:

Ivan Matskevich: 10/31 (32 %)
Ilya Usik: 0/12

Mikael Aggefors: 10/40 (25 %)
Nichlas Ludvigsen: 0/1

Santander CUP kvartfinale Sparekassen Danmark  Arena
Aalborg Håndbold-Skjern Håndbold Foto: Henrik Hansen

Stefan: Vi har ikke opnået noget som helst endnu

Cheftræner Stefan Madsen forventer en spændende kamp, når det søndag aften gælder Mors-Thy Håndbold på udebane til fjerde slutspilskamp. Starten på slutspillet har været endog rigtig god for Aalborg Håndbold,...
HTH LIGAEN i Sparekassen Danmark  Arena
Aalborg Håndbold-BSH  Foto: Henrik Hansen

Aalborg Håndbold forlænger med Martin Larsen

Den erfarne bagspiller trækker også i sæsonen 2024/2025 i den røde Aalborg Håndbold-trøje, i hvad der bliver hans 11. sæson i klubben. Martin Larsen indledte sin professionelle karriere i Aalborg...
fans1

“Årets Aalborg Håndbold Fan 2023/2024”

Nu er det tid til at kåre sæsonens fan – nominér dine kandidater her! Aalborg Håndbold har mange fans, både i Aalborg, Nordjylland, i hele Danmark – og faktisk også...

Håndbold i verdensklasse