pokaler_header_new

VM: Seks spillere videre til semifinalen

Onsdag aften var der VM-kvartfinaler på programmet, og det var både med Danmark og Sverige i aktion. Det endte med nordiske sejre i begge opgør, og vores seks tilbageværende spillere i Egypten og dermed alle klar til semifinalen med deres respektive landshold.

Danskerne var ude i et vaskeægte drama mod de egyptiske værter, der bød på to gange forlænget spilletid og slutteligt straffekastskonkurrence, inden de danske håndboldherrer havde sikret sig en sejr på 39-38 og dermed bookede semifinalepladsen.

Magnus Saugstrup og Henrik Møllgaard var begge i aktion, mens Nikolaj Læsø var oversidder til kampen.

Saugstrup startede på bænken, men han kom hurtigt på banen og spillede fuld tid resten af opgøret. Næsten 74 minutters spilletid blev det til for vores stregspiller, og han spillede en rigtig flot kamp. 6 mål på lige så mange forsøg samt en assist og et blokeret skud blev det til for vores unge stregspiller.

Møllgaard havde igen dirigentstokken i forsvaret, hvor han spillede fuld tid på nær en mindre periode i anden halvleg, hvor han måtte sidde ude med en flænge i næsen. Han kom dog tilbage på banen igen og var med i de døende minutter. Næsten 45 minutters spilletid fik vores rutinerede bagspiller, og han fik sat sin første slutrundescoring i kassen og blev også noteret for to blokerede skud i defensiven. Møllgaard var ligeledes iskold i straffekastskonkurrencen, hvor han sikkert satte danskernes tredje straffekast i mål.

Svenskerne sikrede sig semifinalepladsen på væsentlig roligere vis. De mødte Qatar, og efter svensk føring på 14-10 ved pausen trak de fra i starten af anden halvleg og spillede sig til en knusende sikker sejr på 35-23.

Mikael Aggefors, Felix Claar og Lukas Sandell var alle i aktion, og de leverede alle en god indsats.

Aggefors fik det sidste kvarter på banen, hvor han var med til at cementere sejren med tre redninger.

Sandell startede på højre back, og han fik i alt 25 minutters spilletid og bidrog bl.a. med en enkelt scoring og fire assists.

Claar kom på banen i løbet af første halvleg, og han fik i alt 35 minutters spilletid. To mål, tre assists og to blokerede skud blev det bl.a. til for vores svenske playmaker.

 
Semifinalekampe:

Fredag 29. januar kl. 17.30: Sverige – Frankrig
Fredag 29. januar kl. 20.30: Danmark – Spanien
 

termansen

Christian Termansen: Fuld fokus på håndbolden

Den dengang kun 18-årige højre back, Christian Termansen, fik noget af et gennembrud på Aalborg Håndbolds hold i foråret. Ikke mindst i hjemmekampen mod Mors-Thy Håndbold 15. maj, hvor han...
fælles-gog

Det Faglige Hus forbliver hovedsponsor på 10. år i Aalborg Håndbold

Det Faglige Hus fortsætter som hovedsponsor i Aalborg Håndbold, og samarbejdet mellem de to parter er forlænget, så aftalen nu gælder frem til sommeren 2023. Siden sommeren 2013 har Det...
MEA7807

Nederlag til de tyske mestre

Efter en spændende weekend i Norge med to sejre over ØIF Arendal og Bjerringbro-Silkeborg slutter vi træningsturneringen af med et nederlag til SC Magdeburg på 29-32. Kampen startede ellers ud...