pokal header web

Wiesmach: Jeg glæder mig til at spille foran ”Det Røde Hav”

Skjern Håndbold er modstanderen i åbningskampen på den nye sæson i Herreligaen, der skydes i gang lørdag kl. 16.10 i Sparekassen Danmark Arena. Hjemvendte Patrick Wiesmach ser her frem til opgøret.

Efter fem sæsoner i tyske Leipzig er Patrick Wiesmach denne sommer vendt hjem til Aalborg Håndbold, og det har været en positiv oplevelse.

– Helt sikkert, det har været supergodt, og det har været fedt at komme til at spille på et højere niveau end jeg har gjort de seneste par år. Der er rigtig mange dygtige spillere i truppen, som vi alle skal se om vi kan få spillet sammen i de forskellige konstellationer.

– Og så må jeg bare sige, at det er fedt at komme hjem og spille foran et stort publikum igen, for eksempel kampen mod Flensborg og forhåbentlig også i morgen mod Skjern. Det er nogle af de momenter som jeg har glædet mig rigtig meget til, lyder det fra Wiesmach, der også sætter et par ord på optakten og de første kampe i sæsonen.

– Der har været rigtig mange gode ting, men også nogle ting hvor vi godt kan se, at der er mange nye ansigter i truppen. Dels i kampen mod TTH i søndags, men naturligvis også i kampen mod GOG i onsdags. Der er stadig et stykke vej for os til at ramme det niveau vi ved kan ramme og har spillerne til, set over 60 minutter. Der er trods alt en forskel på at gøre det i testkampe og i betydningsfulde kampe. Men det er det vi arbejder på hver dag, for at se hvordan vi bedst muligt kan komme derhen hvor vi får udnyttet alles egenskaber og rammer høj kvalitet over en hel kamp.

Onsdagens Super Cup havde et fint forløb i store dele af kampen, men mod slutningen gik tingene ikke Aalborg Håndbolds vej.

– Jeg synes vi spillede 45 minutter på rigtig fint niveau, om end der stadig var plads til forbedringer. Så har vi en fase på 5-10 minutter til sidst hvor tingene ikke gik vores vej med brændte skud og tekniske fejl. Det er der man ser, at vi stadig er et nyt hold der lige skal finde vores spil og konstellationer, også når der kommer lidt større udfordringer.

– Så kampen blev lidt et billede af, at vi gør rigtig mange gode ting, men også at der endnu er et stykke vej før vi kan sætte 60 stærke minutter sammen kontinuerligt, hvilket jo er målet, så vi kan nå vores overordnede mål, forklarer fløjspilleren videre, inden talen falder på morgendagens opgør mod Skjern.

Det er fedt at komme hjem og spille foran et stort publikum igen, for eksempel kampen mod Flensborg og forhåbentlig også i morgen mod Skjern. Det er nogle af de momenter som jeg har glædet mig rigtig meget til.

Netop vestjyderne var modstanderen i optaktsfasens tredje testkamp, og den erfaring kan sagtens bruges her en lille måneds tid senere.

– Ja helt sikkert, vi kan godt bruge den kamp til noget, og jeg synes faktisk det er fint at have et billede af dem og at have stået i situationer mod dem på banen. De kommer med nogle nye og hurtige spillere, så nu ved vi hvilken rytme og timing vi skal ramme især defensivt. Det store spørgsmål er selvfølgelig, om ikke de i Skjern har det på samme måde i forhold til at have spillet mod os, så overraskelsesmomentet bliver nok en tand mindre, vurderer 33-årige Wiesmach, der har nøglen til sejr klar.

– Det kræver at vi skal få dækket en tand bedre op end mod GOG, og så skal vi hjælpe Niklas og Fabian i målet til flere nemme redninger, så vi på den måde også får flere kontraer. Samtidig skal vi ramme spændingsniveauet rigtigt. På hjemmebane vil vi alle gerne vise os frem, lidt som når køerne kommer på græs. Der skal være god intensitet, men vildskab og iver må ikke overskygge det spillemæssige, så tingene skal balanceres godt.

– Endelig kræver en sejr også, at vi er skarpe på, at når vi skifter ud, så skal de der kommer ind fra bænken bidrage med det samme. Vi skal fordele ressourcerne godt over de kommende måneder, og det kræver, at man ikke har 5-10 minutter til at spille sig varm, men skal være der med det samme. Det er udfordrende for alle, især dem der ikke starter inde, at man skal holde sig helt klar og skarp, hvis man for eksempel først kommer ind efter 35-40 minutter.

Lørdag forventes atter et meget stort fremmøde i Sparekassen Danmark Arena, og at have en stærk hjemmebane er noget har stor betydning for alle i spillertruppen.

– Det betyder rigtig meget, ingen tvivl om det. Jeg kan høre at selv de der har spillet på store steder som for eksempel Kiel, så har den spillerpræsentation og stemning vi fik mod skabt Flensborg været noget ganske særligt.

– Vi kalder det ”Det Røde Hav”, og at vi til Flensborg-kampen skulle ind og spille for dem lige efter spillerpræsentationen, det var meget motiverende. Jeg synes det er fedt at så mange møder op og klapper og hujer, det giver et kæmpe boost.

– Nu skal vi ud og give noget tilbage, men også udnytte at vi har så stor en opbakning. Jeg håber vi sammen kan lave et fort der ikke bliver til at indtage for det ene eller det andet hold, og det skal gerne starte i morgen.

Lørdagens opgør i Sparekassen Danmark Arena starter kl. 16.10 og dørene til arenaen åbner kl. 13.30.

Har du endnu ikke sikret dig en plads i ”Det Røde Hav” er der fortsat ledige pladser.

Mads HOXER HANGAARD, Final - Aalborg Håndbold vs Barça, TruckScout24 EHF FINAL4, Cologne, Germany, 09.06.2024, Mandatory Credit © Uros Hocevar / kolektiff

Hoxer hoppede højt i Champions League

Mads Hoxer har fået mange skulderklap for sine præstationer i den forløbne sæson, og med hensyn til Champions League viser tørre tal, at vores 23-årige højre back har fået et...
Mikkel HANSEN, SF1 - SC Magdeburg vs Aalborg Håndbold, TruckScout24 EHF FINAL4, Cologne, Germany, 08.06.2024, Mandatory Credit © Axel Heimken / kolektiff

Sidste chance for at byde på Champions League-trøjer

Auktionen på spillernes kampbrugte trøjer fra Champions League og Final4 i Køln slutter kl. 20.00 søndag. Den vildeste Champions League-sæson i Aalborg Håndbolds historie er netop overstået – og nu...
HTH LIGAEN i Sparekassen Danmark  Arena
Aalborg Håndbold-Ribe-Esbjerg HH  Foto: Henrik Hansen

Wiesmach skubber Lennartsson ud af top 10

Fløjspilleren er ny mand på listen over spillere med flest kampe i Aalborg Håndbolds historie. Da publikumsyndlingen Jan Lennartsson i 2013 stoppede i Aalborg Håndbold – og samtidig stoppede sin...

Håndbold i verdensklasse